Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 18/5
Datum
18/05 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. E. Frankfurt - Rangers
x2
2. Northampton - Mansfield
1x
3. Skövde AIK - Örebro
x2
4. Utsikten - Landskrona
1
5. Västerås - J-Södra
1
6. Örgryte - Trelleborg
1
7. AFC Eskilstuna - Norrby
x2
8. Brommapojkarna - Östersund
1x2
9. Brage - Dalkurd
1x2
10. Öster - Halmstad
1x
11. Aston Villa - Burnley
12
12. Everton - Crystal Palace
x2
13. Chelsea - Leicester
1
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 18/5 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 18 maj, 2022

Superettan har ännu inte börjat forma sig då flera av de topptippade klubbarna har underpresterat. Svenska folket blir alltjämt tabelltittande vilket resulterar i strålande spelvärde från de åtta inhemska bidragen. Utöver detta kan vi se fram emot Europa League-finalen, tre Premier League-bidrag och kvalspel från League Two. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18.59

1. Eintracht Frankfurt – Rangers 

I Sevilla och närmare bestämt på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán kan vi se fram emot en spännande Europa League-final och det är en överraskande sådan mellan Eintracht Frankfurt mot Rangers. Skottarna har redan besegrat två tyska klubbar under turneringens gång där såväl Dortmund som RB Leipzig besitter ett högre kunnande än tisdagens kombattant. Arrangörerna kompenserar dock upp detta med en imponerande solidaritet som i synnerhet har framkommit under Europaspelet. Något tydligt favoritskap ska Die Adler däremot inte tilldelas i vad som ska ses som en öppen historia. Spelvärdet österut prioriteras således men understöd krävs.

2. Northampton – Mansfield 

Northampton var illa ute efter att ha åkt på ett tidigt 2-0-underläge i det första mötet. The Cobblers visade dock prov på en stark mentalitet då Jon Bradys manskap reste sig i den andra halvleken och fastställde ett 2-1-resultat. En uddamålsledning är inte alltför betryggande för Mansfield då hemmapublikens stöd har varit vital för The Stags under säsongens gång. Visst finns det kapacitet i truppen och sedan Newcastle-lånet Matt Longstaff anslöt i januari har gästerna presterat på en hög nivå. Ettan inleder men streckas väl högt för att lämnas allena.

3. Skövde AIK – Örebro 

Skövde AIK inledde säsongen sensationellt med 13 poäng på de första fem omgångarna men har därefter lämnat tomhänta från de efterföljande två. Defensivt finns det mer att önska från nykomlingarna och nu kommer ett stjärnspäckat Örebro på besök. ÖSK har visserligen blandat högt med lågt under upptakten men kommer till detta möte med två raka segrar i bagaget. Dessa kom passande nog då Erik Björndahl var tillbaka i startelvan och 31-åringen öppnade upp sitt målkonto mot Öster senast. Tvåan inleder men gästerna har inte visat sig vara tillräckligt pålitliga för att singlas. Möjligtvis går det att överväga om närkingarna streckas omkring 40 procent.

4. Utsikten – Landskrona 

Utsikten är ytterligare en nykomling som har visat framfötterna under säsongsinledningen. Den defensiva trygghet vi har fått se från arrangörerna var dock som bortblåst i mötet mot Jönköping Södra senast. Givetvis påverkade Jesper Brandts två ostskivor men fem mål i baken är alltjämt undermåligt. Även på offensiv väg har vi blivit positivt överraskade av vad Karl Bohm och company har lyckats åstadkomma. Allt större frågetecken finns hos Landskrona som läcker som ett såll bakåt. Gästerna var därtill ligans sämsta bortalag i fjol med blott nio poäng på 15 utflykter. Spiketta!

5. Västerås – Jönköpings Södra 

Som ovan nämnt fick Jönköping Södra rejäl utdelning hemma mot Utsikten senast. I sin helhet har gästerna dock varit en stor besvikelse där defensiven har varit under all kritik. För att strö salt på såret är Ben Lamin och Barny avstängda här. Inte heller Västerås har lyckats motsvara förväntningarna under upptakten och står som nästjumbo efter sju spelade omgångar. På hemmafronten har vi däremot fått se solida prestationer från VSK och nyligen lämnade Örebro tomhänta från Iver Arena. Ettan är ett spikalternativ till fin procent.

6. Örgryte – Trelleborg 

Det har varit turbulent kring storsatsande Örgryte under säsongsinledningen. Göteborgarna värvade in Nicklas Bärkroth och Sargon Abraham inför denna säsong för att på allvar utmana i toppstriden men efter sju spelade omgångar ligger ÖIS sist i tabellen med blott två pinnar. Dane Ivarsson fick under dagarna lämna tränarposten och ersätts av Brynjar Gunnarsson. Vi förväntar oss således en reaktion från de blåröda som trots allt besitter en oerhörd potential. Det ska räcka långt mot ett Trelleborg vars prestationer på resande fot inte har övertygat. Då gästerna felaktigt streckas upp som favoriter är ettan en fenomenal värdespik.

7. AFC Eskilstuna – Norrby 

Även på Tunavallen måste procentfördelningen ifrågasättas. AFC Eskilstuna har onekligen visat upp ett högt offensivt kunnande men har allt större bekymmer bakåt. Under säsongsupptakten har de orangeklädda kommit billigt undan med hög utdelning men obalansen i truppen är knappast någon som kommer hålla i längden. Norrby har inte riktigt samma kunnande som i fjol men håller tveklöst en högre nivå än vad tabellen indikerar. Med sitt kompakta försvarsspel kommer gästerna vara frustrerande att möta och lyckas boråsarna få igång Ekin Bulut i spetsen blir de blåvita svåra att handskas med. X2!

8. Brommapojkarna – Östersund

Brommapojkarna är inte helt olikt AFC Eskilstuna på så vis att de rödsvartas sylvassa offensiv har kompenserat bristerna bakåt inledningsvis. Arrangörerna har åkt på hela 15 baklängesmål på de inledande sju omgångarna och vi har svårt att se det hålla i längden. Mot ett krisande Östersund finns givetvis goda förutsättningar men här målar svenska folket upp BP som på tok för stora favoriter. Gästerna må ha tappat flera tongivande spelare inför säsongen men har alltjämt ett stabilt mittfält och det finns potential i anfallsduon Amatkaryo/Kadiri. Vi helgarderar och jobbar in kupongrensaren åt öst.

9. Brage – Dalkurd 

IK Brage toppar tabellen efter sju spelade omgångar och streckas upp till skyarna efter sin fina inledning. Det ska dock inte glömmas bort att arrangörerna slutade på den undre halvan i fjol och på pappret skiljer det inte något större på årets upplaga. Nykomlingarna Dalkurd har haft svårigheter att anpassa sig till tempot i Superettan men kommer närmast från en solid insats mot Skövde AIK vilket resulterade i säsongens första trepoängare. En fin moralhöjare som mycket väl kan bära frukt under kommande omgångar. Vi helgarderar även på Domnarvsvallen i hopp om en dundrande knall.

10. Öster – Halmstad 

Halmstad inledde säsongen trevande med blott en poäng från de första två omgångarna. Därefter har hallänningarna vunnit de efterföljande fem och det ser riktigt stabilt ut för stunden. HBK är ruskigt solida bakåt och på offensiv väg finns det en variation av hot som gör gästerna oförutsägbara. Även Öster har inlett säsongen starkt vilket inte kommer som någon större överraskning. Likt sin kombattant ligger arrangörernas främsta styrka i försvarsspelet och på så vis talar mycket för en målsnål batalj. Krysset är en vettig utgång och tänkbar chansspik.

11. Aston Villa – Burnley 

Pressat läge för Burnley som för tillfället befinner sig på fel sida av nedflyttningsstrecket. The Clarets har dock en match mindre spelad än Leeds och skulle vid seger kliva upp på säker mark inför den avgörande omgången. Inte omöjligt att så blir fallet då gästerna har radat upp solida prestationer under Mike Jacksons styre. Aston Villa lyckades visserligen bortabesegra Burnley med 3-1 för knappt två veckor sedan men motivationsfaktorn talar inte till arrangörernas favör. En gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning på Villa Park.

12. Everton – Crystal Palace 

Det är inte mycket som har gått Evertons väg denna säsong. Bataljen mot Brentford sammanfattar The Toffees säsong ganska väl där Frank Lampards manskap fick två spelare utvisade och därtill nickskarvade Seamus Coleman bollen i egen kasse. Dessförinnan gick Merseysideklubben miste om tre poäng mot nästjumbon Watford som redan är klara för nedflyttning. Vi har på så vis svårt att förstå hur spelarpoolen motiverar en etta som i dagsläget streckas omkring 65 procent. Detta mot ett Crystal Palace som har visat upp en klart högre nivå denna säsong och kommer till detta möte med fyra raka utan nederlag. X2!

13. Chelsea – Leicester 

Leicester har fått rejäl utdelning på offensiv väg under de senaste två omgångarna men detta mot bottenskrapet Norwich och Watford. På det stora hela har Rävarna underpresterat och utan något särskilt att spela för blir det tufft på ett svårspelat Stamford Bridge. Chelsea har förvisso inte heller något att spela för men vill säkerligen avsluta säsongen snyggt framför hemmapubliken. Särskilt efter den snöpliga finalförlusten mot Liverpool i lördags. Ettan är ett spikalternativ om garderingsmöjligheterna börjar sina.

Läktarens säkra: Utsikten

Utsikten är en nykomling att räkna med i Superettan denna säsong. Arrangörerna är generellt sett trygga i sitt försvarsspel och även på offensiv väg håller göteborgarna en hög nivå. Landskrona har i sin tur problem på resande fot och i synnerhet konstgräs. Trolig etta.

Läktarens skräll: Norrby

Det saknas inte skrälldrag på veckans första Europatips. I dagsläget är det tveklöst tvåan på Tunavallen som är den mest attraktiva där spelvärdet är sagolikt. Fjolårsfyran Norrby har inlett säsongen trevande men har i grunden ett högt kunnande och ska ses med klart bättre möjligheter än streckningen indikerar.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus