Speltips

Match/event
Europatipset - Söndag 8/8
Datum
08/08 - 2021
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Djurgården - AIK
1x
2. Elfsborg - Degerfors
1x2
3. Häcken - Östersund
1x2
4. IFK Göteborg - Hammarby
1
5. Coventry - Nottingham
1
6. Bordeaux - Clermont
x2
7. Metz - Lille
1x2
8. Montpellier - Marseille
1
9. Nice - Reims
1x
10. St. Etienne - Lorient
x2
11. Köpenhamn - Bröndby
x
12. Viking - Kristiansund
1x
13. Brage - J-Södra
2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 8/8 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 8 augusti, 2021

Franska Ligue 1 har premiäromgång under helgen och riktigt fint spelvärde finns att hämta därifrån. Utöver detta kan vi bland annat se fram emot fyra bataljer från Allsvenskan och ett spännande Köpenhamnsderby. Här finns det mängder av fina skrällar att nypa. Vi har finslipat analysen, häng med!

Spelstopp: 14.59

1. Djurgården – AIK 

Kupongen rivstartar med ett Stockholmsderby som utspelas på Tele2 Arena. Djurgården har sannerligen motsvarat förväntningarna så här långt in på säsongen där inte minst Aslak Fonn Witry och Magnus Eriksson har utmärkt sig. Unga Widell Zetterström förtjänar även en omnämning där 23-åringen har gjort ett strålande jobb mellan stolparna i Aleksandr Vasyutins skadefrånvaro. AIK underpresterar ytterst sällan men når inte heller upp till samma höjd som varken Blåränderna eller Malmö FF. Gästernas kompakta försvarsspel är något värdskapet brukar ha svårt att överlista där ovan nämnda Erikssons kreativitet kommer spela en nyckelroll. En målsnål historia är att vänta – 1X!

2. Elfsborg – Degerfors 

Trots försäljningen av försvarsklippan Joseph Okumu ser Elfsborg riktigt trygga ut bakåt. Sedan ligan återupptogs har boråsarna plockat tio poäng av tolv möjliga där poängtappet kom borta mot Häcken. På Borås Arena har värdskapet tre raka segrar i bagaget och detta är onekligen en tuff uppgift för Degerfors att handskas med. Med det sagt så har de gulsvarta ett tufft spelschema med ett pågående Europa Conference League-kval. Värmlänningarna har dessutom visat en hög kapacitet där Victor Edvardsen i synnerhet har imponerat. Gästerna måste dock hitta tillbaka till den defensiva tryggheten som visades upp under våren. Hur som haver finns det inte fog för den gravt överstreckade ettan. Vi helgarderar!

3. Häcken – Östersund 

Häcken föll ganska väntat borta mot serieledarna Djurgården senast men har i övrigt imponerat under nya tränaren Per-Mathias Högmo. På Bravida Arena är värdskapet fortsatt obesegrade under norrmannen där såväl AIK som Aberdeen fått se sig besegrade. Östersund ligger i sin tur sist i tabellen där Blair Turgotts frånvaro under sommaren var tydlig. Med 27-åringen åter tillgänglig har de rödsvarta dock ett anfallsvapen som inte ska underskattas. Förra söndagen gjorde han sin återkomst hemma mot Hammarby och då säkrade norrlänningarna en mycket viktig poäng. Med ettan streckad upp till skyarna ska garderingspennan fram snarast.

4. IFK Göteborg – Hammarby 

Oscar Wendt och Marcus Bergs återkomst till IFK Göteborg har inte riktigt gett den effekt som Blåvitt-anhängarna hoppats på. Den sistnämnda har visserligen inlett piggt med två strutar på de inledande tre omgångarna men det finns helt klart flera pusselbitar som måste falla på plats för Mikael Stahres manskap. Vi är inte heller helt övertygade över Hammarby trots en imponerande poängskörd under nya tränaren Milos Milojevic. Insatsen mot Cukaricki tidigare under veckan var undermålig och det kommer krävas fräscha ben hos Bajen-spelarna om stockholmarna ska kunna vända 3-1-underläget kommande vecka. Möjlig rotation här? Vi tar ställning åt väst.

5. Coventry – Nottingham 

Nottingham kommer från en svag säsong där de offensiva stjärnorna Lyle Taylor och Lewis Grabban i synnerhet inte nådde upp till sin fulla potential. Truppmässigt har Forest inte förbättrats och den bristande truppbredden är oroväckande. Coventry gjorde det desto bättre som nykomlingar och hamnade i slutändan tre poäng före söndagens kombattanter efter en stark avslutning på säsongen. Hela 37 poäng inkasserades här på hemmaplan och nu har de dessutom åter fått tillgång till sina riktiga hemmaarena Ricoh Arena, som har döpt om sig till Coventry Building Society Stadium. In har dessutom Derbys vasse Waghorn kommit. Det får oss att tro på en smakstart för The Sky Blues. Ettan singlas.

6. Bordeaux – Clermont 

Clermont är nykomlingar i Ligue 1 och med en strålande försäsong i ryggen kliver gästerna in till årets upplaga fyllda av självförtroende. Mohamed Bayo blir i synnerhet en spelare att hålla ett extra öga på. 23-åringen noterades för imponerande 22 strutar och sju målgivande passning i fjol och har sett riktigt fräsch ut även under försäsongen. Kombinerat med ett kompakt försvarsspel kan “Les Lanciers” mycket väl göra väl ifrån sig i högstadivisionen. Bordeaux trivs hemma på Matmut Atlantique men det finns knappast fog för det skyhöga favoritskap som spelarpoolen riktar åt väst. Ettan är inte ens aktuell på vårt system – X2!

7. Metz – Lille 

Lille stod för en fenomenal fjolårssäsong och kunde i slutändan titulera sig franska mästare. Någon storsatsning har vi dock inte fått se från de regerande mästarna inför denna säsong. Med Boubakary Soumaré, Mike Maignan sålda samtidigt som succétränaren Christophe Galtier lämnat för konkurrenten Nice har vi svårt att se gästerna försvara titeln. Noterbart är även att portugiserna Tiago Djaló samt Xeka missar detta möte på grund av avstängning. Här streckas tvåan på tok för högt för att lämnas allena mot ett solitt Metz. Gardera friskt!

8. Montpellier – Marseille 

Storsatsande Marseille ser sannerligen intressanta ut inför denna säsong. Florian Thauvin har visserligen lämnat men det går inte att jämföra med kvaliteten som har anlänt. Därtill har Jorge Sampaoli fått förtroendet att sammansvetsa detta truppbygge. Visst är det svårt att sia om vart gästerna står sig men det skulle knappast förvåna oss om vi får se en övertygande seger från “Les Phocéens”. En tvåa som landar omkring 50 procent tycker vi är fullt rimligt även om oddset indikerar att detta är något högt.

9. Nice – Reims 

En annan potentiell toppkandidat denna säsong är Nice. Som ovan nämnt har Christophe Galtier tagit över rodret och Les Aiglons har sannerligen fyndat på transfermarknaden. Calvin Stengs och Jean-Clair Todibo har anslutit på permanent basis för rimliga summor och Justin Kluivert på lån. Den största vinsten är dock att de rödsvarta lyckats behålla superlöftet Amine Gouiri. Reims förväntas återigen få kriga om ett nytt kontrakt och på Allianz Riviera blir det att sikta in sig på en pinne. 1X blir vårt val till rådande streckning.

10. St. Etienne – Lorient 

Lorient lyckades säkra ett nytt kontrakt med nöd och näppe efter en stark säsongsavslutning och har fortsatt på inslaget spår under försäsongen. Offensiven håller hög kvalitet med Teremas Moffi och Yoane Wissa i spetsen och kan gästerna bara få bukt på de defensiva problemen kommer Les Merius göra en betydligt bättre säsong. St. Etienne har i stort sett samma trupp som i fjol. Kan den unga duon Lucas Gourna-Douath och Adil Aouchiche fortsätta sin fina utvecklingskurva finns potential för förbättring men sannolikt får värdskapet nöja sig med ännu en mittenplacering. Ettan streckas hur som haver på tok för högt i premiäromgången. Då garderar vi med övriga tecken.

11. FC Köpenhamn – Bröndby 

Ett spännande derby stundar på Parken mellan FC Köpenhamn och Bröndby. Båda klubbarna är fortsatt obesegrade efter tre spelade omgångar men trepoängare har det varit sparsamt med. Arrangörerna tog sin första seger för säsongen mot Odense senast efter att ha inlett med två oavgjorda historier. För Bröndbys del har det blivit delad ära tre gånger om och med tanke på att inbördes möten allt som oftast är vidöppna är det inte otänkbart att det blir en poäng vardera även här. Kryss!

12. Viking – Kristiansund 

Viking har inte riktigt nått upp till samma nivå som i fjol men i sin hemmaborg är värdskapet alltjämt svårspelade. Bortastarka Vålerenga besegrades bland annat med 4-1 för knappt en månad sedan där Veton Berisha hade stor show. 27-åringen har varit i fenomenal form sedan dess och blir att hålla ett extra öga på för Kristiansund. Även gästerna imponerar stort på hemmafronten men på resande fot har det inte sett lika övertygande ut. Blott tre mål har producerats framåt på sex bortamatcher. Ettan är ett spikalternativ där krysset får ses som en lyxvara på stora system.

13. Brage – Jönköpings Södra 

Jönköping Södra föll för andra matchen i följd då ligans stora utropstecken Värnamo besökte Stadsparksvallen. I övrigt har J-Södra imponerat under sommaren och då Edin Hamidovic har återvänt till klubben blir det en spännande höst för smålänningarna. Mot ett uddlöst Brage tror vi att den negativa trenden bryts. De grönklädda får det inte att stämma hemma på Domnarvsvallen och har endast skrapat ihop fyra poäng från de sex inledande bataljerna här. Spiktvåa!

Läktarens säkra: Marseille

Marseille har investerat rejält inför denna säsong med förhoppningar att utmana i toppstriden. Meriterade Jorge Sampaoli har fått förtroendet att styra skutan och vi tror på en smakstart för argentinaren.

Läktarens skräll: Metz

Lille stod för en sensationell säsong i fjol och knep förstaplatsen framför näsan på giganten PSG. Tuffare lär det bli denna säsong där truppen försvagats samtidigt som succétränaren Galtier har lämnat. Trots det streckas tvåan upp som om vi var kvar i föregående säsong.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus