Senaste speltipsen SHL

Spelstopp
Match/Event
Spel
Odds
Förlust
25 Mar
15:15
Timrå FT + Dahlén Ö1,5 poäng
3,40 + 3,95 (Expekt)

Tippa på SHL

Att tippa på SHL är väldigt populärt i Sverige och våra experter ger riktigt fina speltips SHL inför varje omgång. Du får en kort introduktion om matcherna med tillhörande speltips. VI försöker hålla våra speltips SHL så enkla och bra som möjligt och vi har riktigt bra plusstatistik hittills. Bokmärk gärna denna sidan om du gillar att tippa SHL för att inte missa några av våra grymma speltips.

hockey speltips shl laktaren se

SHL bästa speltips

Hos oss på Läktaren.se hittar ni inför varje omgång speltips till matcherna. Våra experter har stor erfarenhet av att tippa på SHL och vi levererar färska analyser där vi går igenom allt viktigt att tänka på. Även skador och avstängningar är bra att hålla koll på och den mesta informationen hittar du på SHLs hemsida. Glöm inte att hämta en oddsbonus om du väljer att tippa på SHL. Till varje omgång hittar du flera SHL speltips på vår sajt som är gratis.

Några av de mest populäraste spelformerna är :

 • 1X2
  Precis som exempelvis fotboll så innebär 1X2 att du väljer att spela på slutresultatet. Antingen tror du på hemmaseger (och spelar då en 1a). Eller så tror du på bortalaget och spelar 2a. Du har även chansen att spela på oavgjort om du tror på en jämn match.
 • Moneyline
  Denna spelform är precis som 1X2. Enda skillnaden är att krysset plockas bort. Alltså är eventuell förläning/straffläggning även med i spelet.
 • Över/Under
  Tror du på många mål så kan du välja att tippa på över exempelvis 5.5 mål. Du kan även välja andra sidan och spela underspel om du tror på få mål.
 • Props
  För dig som gillar ännu mer action och spänning finns så kallade propsspel. Det kan exempelvis vara att spelare X gör mål, eller att spelare X har över 3 skott på mål.

Streama SHL

Om du är sugen att kolla på SHL gör du det absolut enklast genom att skaffa ett Cmore abonnemang. Du ser därför på Cmoreplay på webben eller skaffa Cmores TV kanaler från din operatör. Om du skaffar dig Cmore har du möjlighet att kolla alla matcher. Dock så har inte alla matcher studie men det är professionella kommentatorer på alla matcher. Dessvärre om du befinner dig på svensk mark finns inget bettingbolag som erbjuder streaming på SHL.

Under sista omgången spelas alla matcher samtidigt, hur gör Cmore då för att visa alla?
Jo, Cmore har rättigheter för att visa varenda sekund av SHL. Är det så att alla 14 lag spelar samma dag och tid så kan vissa matcher endast visas på webben. Rättigheterna finns hos Cmore sedan 1997 där endast en match i veckan sändes “veckans match”. Från och med säsongen 2004 sänds alla matcher på TV.

Allt du behöver veta om SHL

Den svenska hockeysäsongen pågår från början av september till slutet av april/början av maj. Fjorton lag spelar i högstaserien och tillskillnad från exempelvis NHL så riskerar klubbarna att åka ur. Då får man spela i hockeyallsvenskan. Varje säsong åker ett lag ut och de avgörs med att lag 13 och 14 i tabellen gör upp i en matchserie i bäst av 7. Under grundserien så möts varje lag 4 gånger, 2 gånger på hemmaplan respektive bortaplan.

Framåt våren är grundspelet slut och det är dags för slutspel. Lagen som placerar sig topp 6 i tabellen är klara för kvartsfinaler medan lagen som placerar sig 7 till 10 får spela åttondelsfinal. Kvartsfinaler och framåt spelas också i bäst av 7. Läs vidare för speltips SHL.

Historia SHL

Även fast det har korats svenska mästare i ishockey i snart ett decennium så var det först 1975 som SHL grundades. Då hette det Elitserien men inför säsongen 2013/14 valde man att gå över till en mer internationell titel på ligan och döpte därför om det till SHL – Swedish Hockey League, antagligen med viss inspiration från NHL – National Hockey League.

Räknas man antalet SM-guld sedan 1922 så är det Djurgårdens IF som har flest guld. Men sedan 1975, när Elitserien grundades, är det Färjestad BK som har flest SM-guld, tätt följda av både Brynäs och Djurgårdens IF.

För att hitta ytterligare statistik och spelschema för SHL så bör du besöka Svenska hockeyförbundets hemsida.