De senaste travtipsen

Spelstopp
Match/Event
Spel
Odds

Vanliga frågor om trav på Läktaren

Vad är ATG?

ATG, eller Aktiebolaget Trav & Galopp som det står för är ett statligt spelbolag som i dagsläget nästan äger allt spel på trav på den svenska marknaden. Grundat redan 1974 då Sverige hade statligt spelmonopol gör att det inte är så konstigt att de är så pass väletablerade som de är. Med professionella TV-sändningar på TV12 och TV4 och en egen TV-kanal på ATG.se är det lätt att följa travsporten på nära håll.

Hur spelar man på trav?

Det finns massor av sätt att spela på trav. Som vi tog upp i texten ovan så är vinnarspel det vanligaste sättet att spela på. Många svenska spelbolag erbjuder odds på trav i flera olika former. Alla dessa sidor kan du se längre upp på denna sidan.

Vilket är det bästa travspelet?

Detta är en smaksak såklart, vissa uppskattar att spela på t.ex V75 och ägna många timmar åt att bygga stora system. Vårt förslag är att testa dig fram och hitta din favorit.

Vilket spelsätt är populärast inom trav?

V75 är helt klart det som är mest populärt. Störst vinster, mest omsättning och flest spelare, till och med ganska överlägset det nästpopuläraste som är V86.

Gratis Travtips på Läktaren

Svensk travsport är ett av de mest populära sätten att spela om pengar i Sverige och går djupt in i folksjälen. Vi har alla hört talas om V75, Elitloppet och Örjan Kihlström. Trav är superkul! Och därför har vi på Läktaren tagit fram gratis travtips till dig! De vanligaste spelformerna på trav kommer från ATG AB Trav & Galopp som i princip har monopol på travsporten i dagsläget.

Under de senaste åren har dock många spelbolag utökat sitt utbud och erbjuder nu även spel på trav. Precis som ATG så kan du spela på många olika sätt och det finns spel på alla de största travmarknaderna i världen. Några exempel på dessa är: Nordicbet, Betsson och Unibet. Hos oss hittar du flera gratis travtips i veckan från våra experter som du kan följa.

De vanligaste spelsätten på trav

  • Vinnarspel och platsspel
  • V75 – Folkkärt och populärt
  • V86 – Trav mitt i veckan
  • Head to head (h2h)
  • V3, V4, V5
  • V64 och V65

De vanligaste travspelen

Vinnarspel & Platsspel

Vinnarspel är precis vad det låter som. Du lägger ditt spel helt enkelt på den hästen du tror ska vinna ett lopp. Här kan det variera en del beroende på vilket spelbolag du använder. ATG har “flytande odds” som kan ändras. Spelar du på en häst långt innan ett lopp så är det inte säkert att oddset är det samma som när du la ditt spel. Hos andra spelbolag så har du ofta möjligheten att spela på ett fixat odds som gäller när ditt spel är lagt. Detta är väldigt viktigt att tänka på. När det kommer till platsspel så spelar du på att hästen ska springa in på topp 3. Alltså 1:a, 2:a eller 3:a. Här är det precis som vid vinnarspel att hos ATG är inte oddsen låsta förrän loppet har startat.

V86

Onsdagar betyder V86! Som namnet säger så är det som V75 men det gäller 8 lopp och du behöver ha minst 6 rätt för att kunna vinna. Precis som vi skrev tidigare om V75 så baseras kostnaden på din rad på hur många hästar du har med i varje lopp. Upplägget påminner om stryktipset för fotboll. Ju mer du garderar desto mer kostar det. Vi levererar även här gratis travtips inför varje omgång

V3, V4 & V5

När vi vänder oss till de mindre spelen så är dessa de mest populära. Vi skriver inte gratis trav tips till alla dessa då bara det blir ett heltidsjobb men det händer att vi skriver om de små loppen också. Här gäller det att sätta alla lopp för att kunna vinna. V3 = 3 lopp, V4 = 4 lopp och V5 = 5 lopp. Eftersom det är mindre lopp i dessa spelformer så är det svårare att få ett högt värde så det gäller att få med någon skräll för att göra bra pengar. 

V75

Som tidigare nämnt så har nog alla någon gång hört talas om V75. Minst en gång i veckan så är det dags. V75 Lördag är vanligast men det kan även hända att det tillkommer extra sändningar på andra dagar, vi leverar travtips till varje omgång. V75 i all enkelhet, V:et betyder Vinnare och 75 betyder att det är 7 lopp och du behöver minst 5 rätt för att kunna vinna. Kostnaden på din rad baseras på hur många hästar du har med i varje lopp. Har du t.ex med en häst i varje lopp så kostar din rad 50 öre. V75 är endast tillgängligt via ATG men det finns en del spelbolag som försöker ta fram motsvarigheter.

Head 2 Head (H2H)

En riktigt klassiker och favorit! H2H går ut på att du sätter två hästar mot varandra i loppet, den hästen du spelar på behöver alltså inte vinna loppet utan det räcker att den slår hästen du “utmanar”. Här kan du hitta bra odds och kul skrällar att sätta mot mer betrodda hästar som du kanske ser är överspelade. 

V64 & V65

Nästan varje dag så har du möjlighet att spela på V65 och/eller V64 som är nivåerna strax under V75 och V86 skulle man kunna säga. Det är fortfarande väldigt hög nivå på loppen! Enligt mig är det väldigt kul att följa framtidens hästar i jakten på de stora titlarna. Fredagar är klassiskaV65-dagar och våra gratis travtips kommer finnas tillgängliga, inte alltid med många fredagar. V:et står för vinnare och 65 betyder att det är 6 lopp och du behöver minst 5 rätt för att kunna vinna, 64 betyder att det är 6 lopp och du behöver minst 4 rätt för att kunna vinna. 

Sverige största lopp – Gratis trav tips på plats

Att travsporten i Sverige är stor har väl inte gått någon förbi, med tävlingar varje dag utom på juldagen så går det ju inte att missa. För långt över ett sekel sedan invigdes Jägersros travbana i Malmö och sedan dess har travsporten etablerat sig som en av de populäraste sporterna i Sverige. I Sverige finns 33 tävlingsbanor från Malmö i Skåne till Boden i Norrbotten. De största travbanorna är Solvalla (Stockholm), Jägersro (Malmö), Åby (Göteborg), Bergsåker (Sundsvall) och Axevalla (Skara/Skövde). Alla dessa banor anordnar de största tävlingarna i Sverige och Elitloppet på Solvalla räknas som ett av de största loppen i världen. Elitloppet är också något som vi årligen försöker vara på plats på. Då kan vi komma att leverera våra gratis trav tips live från Solvalla. Detta gäller egentligen alla de stora loppen, det finns ingen mäktigare känsla än att vara på plats, live. Det ger också ännu mer insight till våra trav tips då vi ser och hör allt.

Andra stora lopp är Åbys Stora Pris, Hugo Åbergs Memorial, Olympiatravet, Sundsvall Open Trot, SprinterMästaren, Stochampionatet, Harper Hanovers lopp, Svenskt Travderby, Svenskt Travkriterium med flera. Trav är väldigt stor i flera andra länder, USA, Frankrike, Kanada, Frankrike, Australien, Tyskland och Italien tillhör de länder där det är som mest populärt. 

travtips laktaren se

Spel på trav på olika bolag

Flera olika bra bolag erbjuder nu spel på trav, inte bara ATG. Detta är väldigt positivt för oss som spelar då konkurrensen ökar oddsen och de olika sätten att spela på blir fler. De allra flesta stora spelbolag erbjuder nu trav och hästsport i sina utbud. Därför kan du i våra travtips hitta olika bolag beroende på var oddsen är högst eller vi finner det lämpligast att spela just då. Det är viktigt för marknaden att trav går att spela på fler platser än på just ATG och Svenska Spel. Just nu har ATG över 90% av marknaden. Kommer fler aktörer in och erbjuder spel så kan vi hitta bättre odds och fler roliga spelsätt. Trav är väldigt roligt när man kommer in i det. Kan vi då få ett större utbud att spela på det så är det ju bara positivt. De spelbolag som erbjuder bäst spel på trav förutom de två stora är Betsson, Nordicbet, Bet365 och Unibet. Där hittar du massa fina spel från alla de svenska banorna och mycket mer.