Senaste speltipsen tennis

Spelstopp
Match/Event
Spel
Odds
Vinst
1 Apr
19:00
Vinst
12 May
12:00
Vinst
10 May
18:30
Vinst
7 May
13:00
Vinst
6 May
14:00
Förlust
6 May
11:00

Speltips tennis

Läktaren erbjuder gratis speltips på tennis, en fördel med tennis är att den aldrig tar något uppehåll, det gör att man kan spela på tennis nästintill varje dag. Vanligaste spelen är matchresultat, men det finns också specialspel som över/under games, handicap samt vinnare av första set och mycket mer. Våra skribenter har alltid mycket information i sina speltips tennis och har en bakgrund som tennisspelare. Ni hittar alltid en ordentlig analys i tennistipset och rekarna är enkla att förstå. Vi fokuserar främst på de stora turneringarna och grand slams. Från Australian Open i Januari till ATP finals i November. Tennistipsen täcker allt från de allra bästa spelarna till de som har kvalat in till de stora turneringarna.

Olika regler kring tennistips

Det ni måste kolla upp innan ni spelar är reglerna hos erat spelbolag. Spelbolagen har olika regler på när en spelare ger upp. Vanligast är att spelet voidas om mindre än ett set har spelats klart. Det ni också måste ha koll på är vilket underlag tävlingen spelas på. Spelas tävlingarna på Gräs brukas många överspel gå in då gräset är det snabbaste underlaget. Dom tävlingarna spelas oftast under sommarmånaderna i samband med Wimbledon. Grus är ett långsammare underlag och spelare som är snabba och har bra tålamod gynnas. Hardcourt är svårt att uppskatta, spelas tävlingen inomhus går det snabbare än vad det gör utomhus. För att gå plus på tennis måste ni alltid ha koll på vart tennisen spelas. Hur formen för spelarna är och head to head. Det har vi på Spelrek stenkoll på och finns i alla speltips vi skriver.

speltips tennis laktaren se

Streama tennis

Det finns fyra tävlingskategorier inom tennis det är ITF, Challenger, ATP touren och WTA touren.

 • ITF
  Det är sällan matcher livesänds på ITF touren. Men när dom väl sänds gör dom det på framförallt på Bet365, Unibet och Nordicbet. Men framförallt på deras livescoresida som är http://live.itftennis.com/en/live-scores.
 • Challenger
  Här sänds nästintill varenda tennismatch. https://www.atptour.com/en/atp-challenger-tour är den officiella sidan. Bet365, Unibet och Nordicbet är bettingbolag som har samma sändning som den officiella.
 • ATP/WTA touren
  Den allra bästa tennisen spelas på ATP touren. Där är namn som Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic dom allra bästa på herrsidan. Systrarna Williams har varit lysande under 2000 talet på damsidan. Den officiella sidan visar ingen stream från någon av tävlingarna. Bet365, Unibet och Nordicbet är några av bolagen som visar tennisen. Vill man se det med bättre kvalité så visar Viasat/Viaplay alla masterstävlingar. Discovery networks har rättigheterna till Grand slams och ett par ATP tävlingar.

Tävlingar i Tennis

Det spelas massor av tennis varenda dag. Framåt helgen brukar det bli mindre antal matcher då man är framme vid finaler.

ITF touren har cirka 10 tävlingar för killar och 10 för tjejer varje vecka. Challengertouren som är steg upp från ITF har cirka 20 tävlingar i månaden. ATP touren är den högsta nivån för killar och den är uppdelad i olika “grader”. Där 250 är lägst och grand slams är högst, i mitten hittar vi 500 samt Masters 1000. ATP/WTA har beroende på månad, cirka 6 tävlingar i månaden.

Tennis spelas på olika underlag och det är hardcourt (asfalt) som är vanligast. Det finns också grus, gräs och filt.

Underlag i Tennis

 • Australian open (Melbourne) – Hardcourt
 • Franska öppna (Paris)- Grus
 • Wimbledon (London)- Gräs
 • US Open (New York)- Hardcourt

Topp 10 på ATP:s världsranking just nu

Herrarnas tour heter ATP och där samlar alla spelare rankingpoäng under hela säsongen. Topp 10 förändras regelbundet eftersom det spelas matcher året runt. De i toppen har dock varit där under många års tid. Nedan kan du se samtliga som är rankade på topp 10.

 1. Novak Djokovic – Kroatien
 2. Carlos Alcaraz – Spanien
 3. Stefanos Tsitsipas – Grekland
 4. Casper Ruud – Norge
 5. Taylor Fritz – USA
 6. Andrey Rublev – Ryssland
 7. Daniil Medvedev – Ryssland
 8. Rafael Nadal – Spanien
 9. Felix Auger-Aliassime – Kanada
 10. Holger Rune – Danmark

Bäste svensk på herrsidan är Mikael Ymer som är rankad 82 just nu.

Topp 10 på WTA:s världsranking just nu

På damsidan så heter organisationen WTA och precis som med ATP så samlar spelarna poäng under säsongen. Topp 10 ser ut som följer just nu.

 1. Iga Swiatek – Polen
 2. Aryna Sabalenka – Belarus
 3. Jessica Pegula – USA
 4. Ons Jabeur – Tunisien
 5. Caroline Garcia – Frankrike
 6. Coco Gauff – USA
 7. Maria Sakkari – Grekland
 8. Daria Kasatkina – Ryssland
 9. Belinda Bencic – Schweiz
 10. Elena Rybakina – Kazakhstan

Viktigt att tänka på när man spelar på tennis

Tennis kan vara en svår sport att betta på med tanke på att spelarna i dom mindre tävlingarna sällan går ut i medier och meddelar hur formen är som dom större sporterna gör. En bra grej att göra för att plussa på tennis är att live spela. Och då är det bra att kolla matchen live. Nedan kommer jag lista snabbheten på underlagen så ni får lite bättre koll.

Hardcourt – Generellt sätt går det snabbt på Hardcourt. Det finns både snabba och långsamma hardcourt-banor. Men här gynnas den spelaren som kan avgöra bollen och har power i slagen. Us Open och Australian open är dom största tävlingarna som spelas på hardcourt.

 • Gräs – Det snabbaste underlaget, här gynnas spelare som har en bra serve och går på avslut snabbt. Grässäsongen som inte alls är lång brukar vara extra klirr i kassan då mindre bra spelare kan slå bättre. Wimbledon är den största tävlingen som spelas på gräs.
 • Grus – Kanske det roligaste underlaget att kolla på. Det brukar oftast bli långa bolldueller och här gynnas spelaren som kan hålla igång bollen i spel länge. Roland Garros är den största tävlingen som spelas på Grus.
 • Filt – Det är inte många tävlingar som spelas på filt nu, det är någon ITF och Challenger som spelas fortfarande. Filt går oerhört snabbt och det brukar oftast vara storservare som ställer upp i dom tävlingarna.