Speltips

Match/event
Cuevas – Opelka
Datum
18/05 - 2021
Matchstart
13:00
Spelbolag
Spel
Över 23.5 games
Odds
2
Rygga Spelet
Speltips tennis

Cuevas – Opelka » Tisdag 18/5

Speltips Tennis
Oskar Jörnevik
Publicerad: 18 maj, 2021

Hallå där! Var ett par dagar sedan senaste reken men nu är vi på det igen. Madrid och Rom veckorna var magiska och massor av plus, nu är det vanliga 250 tävlingar. Har hittat ett intressant spel i Geneve mellan storservaren Reilly Opelka och den skicklige Pablo Cuevas. Häng med nedan!

Inte topp 100 längre

Pablo Cuevas är född i Argentina men spelar för Uruguay där han också bor för tillfället. Just nu är han 102a på världsrankingen, men har varit 19 som bäst, det var dock fem år sen nu. Pablo Cuevas är en otroligt omtyckt lirare på touren, han har gruset som sitt favoritunderlag. Han är inte så stor till ytan, endast 180 centimeter lång, men har en otroligt bra serve för att vara så ”kort”. Han har en okej forehand och en magisk enhandsbackand där han kan hitta vinnare från alla olika positioner på banan. Cuevas är även en riktigt skicklig dubbelspelare, varit 14 i världen på dubbelrankingen.

Cuevas har gjort en dålig grussäsong så här långt, endast en seger på tre tävlingar, den segern kom i Munchen mot Tennys Sandgren. Ruud, Nishioka och Norrie har han fått gett sig emot. Fick kvala sig in i denna tävling i Schweiz. Första kvalmatchen mot Paul var ingen vidare insats av Cuevas, men vann den på ren rutin. Kvalfinalen mot den lurige Guistino var desto finare, han vann enkelt med 6-2 6-2 och såg riktigt fin ut. Han har servat stabilt i båda matcherna, ligger runt 70-75% prickade förstaservar och vinner runt 70% av dom.

Gjorde det riktigt bra i Rom!

Reilly Opelka som jag skrev om ett par gånger förra veckan gjorde en riktigt bra insats i Rom, fick ge sig mot Nadal i semin. Vinner Opelka ett par fighter här i Geneve kommer han troligtvis toppa sin ranking, har varit 31a som bäst, just nu ligger han 35a. Som ni kanske vet vid det har laget är killen 211 centimeter lång och väger en bra bit över hunkan. Killen servar hur bra som helst för tillfället och spelar sin livs bästa grustennis.

Som sagt, förra veckan i Rom slog han killar som Karatsev, Musetti, Delbonis och Gasquet, det är inga dåliga herrar på grus. Han gick igenom dom fyra matcherna utan att bli breakad, endast sex breakbollar. Fick dock ge sig i semin mot en formtoppad Rafael Nadal. Opelka hade dock lägen att bryta Nadals serve ganska tidigt i matchen, hade han gjort det hade det blivit en helt annan match. Opelka ser mycket fin ut för tillfället, har lagt om serven lite, går han 100% i alla lägen, vilket ger mer chanser på sitt andra slag.

Dagens speltips

Cuevas såg riktigt vass ut i kvalfinalen och kan mycket väl ge Opelka en match här. Opelka såg omänsklig ut i egen serve i Rome. Cuevas är en skicklig spelare, men kan ha problem med sina servereturer. Opelka kan även han skicka bort ett par game i sina mottagargame. Över 23.5 games till två gånger smöret är ett riktigt fint spel enligt mig. Killarna möttes i Nya Zeeland 2020, resultat? 5-7, 7-6, 7-6. Lycka till!

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x