Sitt inte på läktaren utan en oddsbonus 2024

Nyheter
Joakim
Publicerad: 26 juni, 2024

Många är vi som besöker olika sportevenemang varje år, och det går inte annat att säga än att det blir lite extra spännande med ett spel på det vi tittar på. Att ha en egen insats, och en personlig chans till vinst eller förlust, kan göra även den med spännande matchen extra intressant. Och med en betting bonus eller oddsbonus blir spelkassan också större. Däremot så gäller det att se till att välja rätt bland alla bonusar, och inte låta sig luras av dåliga villkor. I denna artikel har vi tagit hjälp av Oddsbonusar.se för att ta fram några av de absolut viktigaste sakerna att tänka på när du ska betta på sport med en bonus.

Vilket är bonusens korrekta omsättningskrav?

Vid det här laget vet de flesta spelare att omsättningskraven är något man bör vara medveten om och kontrollera när man ska ta emot en betting bonus. Men många är fortfarande inte medvetna om att spelbolagen ofta krånglar till omsättningen ytterligare i sina regler och villkor.

Ett typiskt exempel är att en oddsbonus ger 100% upp till 1000 kronor, med ett omsättningskrav på 10x. Du behöver alltså omsätta 1000 x 10, vilket ger ett omsättningskrav på 10 000 kronor. Men något som oftast inte står i bonusens marknadsföring är om detta gäller för bara insättningen, eller om det också gäller bonusbeloppet. Med 1000 kronor insättning och 1000 kronor bonus, och 10x omsättningskrav för bägge dessa, blir den totala omsättningen alltså 20 000 kronor, vilket hade varit det dubbla vad vi trodde till en början.

Delar bettingsidan licens med en annan spelsida?

Enligt svenska licensen får spelbolagen bara dela ut en bonus per licens. Men vad många missar är att flera spelsidor kan dela på en licens, om företaget som äger dem inte vill betala för flera separata licenser. Detta gör att du som spelare bara kan ta emot bonusen hos den ena spelsidan. 

Om man tagit emot många bonusar eller varit medlem hos flera spelbolag så är det därför viktigt att kontrollera vilken licens sidorna tillhör. Om du råkar välja en sida som delar licens med en du redan fått bonus från, så kan du helt enkelt inte ta emot den bonusen. 

Fler saker att ha i åtanke om betting bonusar

Utan att försöka låta avskräckande så ska man aldrig ta emot en bonus i blindo utan att ha läst igenom villkoren. Det kan finnas någonting där som är helt avgörande för dig, och som kanske gjort att du inte tagit emot just den bonusen alls. Det är bättre att lägga några minuter extra på att läsa reglerna än att bli missnöjd i efterhand. Utöver giltighetstiden kan villkoren också ha information såsom:

  • Vilket är minimumoddset?
  • Har bonusen någon högsta tillåtna vinst?
  • Vad är den minsta tillåtna insättningen för att ta emot bonusen?
  • Vissa betalningsmetoder, som Skrill, kan inte alltid ta emot en bonus.
  • Gäller bonusen för samtliga typer av odds, eller bara särskilda ligor eller sporter?

Våra vänner hos Oddsbonusar.se har tagit fram en unik topplista som täcker alla dessa punkter. Här kan spelare se de korrekt uträknade omsättningskraven, inklusive både bonusbeloppet och insättningen, och även alla spelsidor som delar licens. Självklart framgår även minimumodds, och vad välkomstbonusen innebär för spelaren. De har även mycket djupgående recensioner av samtliga spelbolag i Sverige.