Speltips

Match/event
Blast Paris - Dagens dubbel
Datum
08/05 - 2023
Matchstart
11:30
Spelbolag
Spel
FaZe & GamerLegion ML
Odds
2.53
Rygga Spelet
Speltips esport

CS:GO: BLAST Paris Major: Dagens dubbel

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 7 maj, 2023

Länge sedan som CS tipsen låg ute men förhoppningsvis får vi ett stadigt flöde av tips under den sista majoren för CSGO! Byte av spel till CS2 händer under sommaren och detta är sista chansen att skriva in sig i CSGO’s historia. Challenger stage kommer att pågå under denna vecka och i helgen drar legend stage igång. En fin dubbel till de första BO1 matcherna imorgon finner ni här!

Monte vs FaZe

Ett av världens bästa lag möter Monte som är ett ”nytt”, ungt lag som spelade mot väldigt bra lag i sin väg hit. För att ta sig hit, dessutom med bästa seed, slog de lag som ENCE, Cloud0 och Forze. Det räckte inte enda till Legends stage då de förlorade mot Heroic och Vitality. Efter detta kval har de vunnit 11/12 matcher, dessvärre är detta inga segrar att skryta med. Det som jag tar med mig mest ifrån kvalet gällande Monte är när de mötte Heroic, ett lag som kan spela väldigt liknande Faze. Där blev deras idéer på T-sidan helt igenstängda av storspel och en väldigt aktiv defense av Heroic, något som även Faze kommer ställa upp med. En bra segersvit som dessvärre kommer till ett slut här i majoren.

FaZe tävlade senast i IEM Rio där de INTE(!) tog sig till slutspel. Detta är en av de största anledningarna till att oddset är så högt som det är. Förluster mot Furia som alltid är extremt starka på hemmaplan samt Vitality som också är ett extremt starkt lag. Majoren har även varit det som siktats på väldigt länge och med starka comebacks i kvalet är de riktigt bestämda att de vill vara med och slåss om den sista titeln i spelet!

Gamerlegion vs Complexity

Två lag som ändå chockar lite när de tagit sig hit! Gamerlegion kommer definitivt från den tuffare regionen när de behöver slåss med alla EU & CIS lag och complexity istället ”bara” har amerikanska och brasilianska lag att oroa sig för. Hursomhelst så är de båda nu här och ett lag kommer att få stark start på turneringen, något som de inte haft de senaste matcherna. Tre förluster irad för GL och två för complexity.

Gamerlegion spelar mot desto tuffare motstånd men lyckas ändå ha en väldigt hög vinstprocent på många kartor. De snittar ungefär motstånd som är #20-25 i världen medan Complexity möter motstånd som är i snitt ca #35-40 i världen.

iM är en extremt stark spelare i Gamerlegion som oavsett motstånd, levererar! Complexity som troligtvis kommer få starta som offensiv kommer behöva akta sig för hans starka sitehold tillsammans med acor oftast är en stabil awper!

Dagens speltips

Ropz och rain i Faze kommer att äga sin site samtidigt som broky kommer ha aggressiva plays för att stoppa dem tidigt. Jag har svårt att se Monte ens komma nära om de får börja på T-sidan. Annars kan matchen bli jämn men en stabil FaZe vinst är väldigt trolig.

GamerLegion har en stor fördel i kartorna och kommer definitivt få spela på en karta de är väldigt bekväma på. De har även högsta seed vilket gör att de får troligtvis välja CT-sidan att starta på.

Därför väljer jag att spela på FaZe ML samt GamerLegion ML till oddset 2.53 hos Expekt

Lycka till med era spel!

/ David

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x