Speltips

Match/event
Grigor Dimitrov-Reilly Opelka
Datum
11/10 - 2021
Matchstart
21:20
Spelbolag
Spel
Över 23.5 games
Odds
1.85
Rygga Spelet
Speltips tennis

Dimitrov-Opelka 11/10

Speltips Tennis
Oskar Jörnevik
Publicerad: 11 oktober, 2021

Hallå där! Jag har hittat ett intressant spel i matchen mellan Grigor Dimitrov och Reilly Opelka. Det är andra omgången i Indian Wells Master. Båda killarna vann sin första runda på ett ganska enkelt sätt. Det är också två herrar som såg bra ut i första rundan, blir en intressant andra runda detta. Häng med!

Har varit världstrea!

Grigor Dimitrov, som är född i Bulgarien men bor för tillfället som många andra tennisspelare i Monte Carlo. Gjorde sitt bästa år 2017 då han plockade hem fyra titlar, har tagit åtta i hela sin karriär. Det var också 2017 som Grigor hade sin bästa ranking någonsin, trea i världen. Idag är Bulgaren 28a i världen, efter ett helt okej 2021 så här långt, 18-15 i matchstatistik. Har varit ganska svag i ett par år nu, men ser mycket bättre ut för stunden. Grigor Dimitrov är en mycket sevärd tennisspelare, mycket tack vare hans otroligt fina enhandsbackhand. Grigor är 191 centimeter lång och servar på ett bra sätt, han har även fina grundslag i både forehand och backhand, och han rör sig på ett bra sätt. Svagheten hos Bulgaren är nog hans lägsta nivå, då blir han en medelmåtta och missar från både forehand och backhandsida.

Grigor Dimitrov gick till semifinal förra veckan i San Diego, där han gick på pumpen mot Casper Ruud efter en stenhård match. Tog en meriterande seger mot Aslan Karatsev i kvarten. Fick Daniel Altmaier från Tyskland i runda ett här i Indian Wells, en spelare som Bulgaren vanligtvis ska slå, och det gjorde han också. På ett mycket övertygande sätt också, tysken bröt inte serven på hela matchen och Dimitrov vann 90% när första serven satt. 47.22% av alla servar fick inte tysken tillbaka i spel, vilket är en hög siffra. En bra förstamatch av Dimitrov som nu möter storservaren Reilly Opelka.

Spelar sin bästa tennis någonsin

Reilly Opelka är född och uppvuxen i USA. Amerikanen började lira tennis vid en ålder på sex, och har alltid varit storvuxen. 211 centimeter och 102 kilo väger han, en riktigt bit med andra ord. För tillfället är han inne i sin bästa tennisperiod någonsin, är nu 20a på världsrankingen, men bästa är 19. Reilly Opelka har grus som sitt favoritunderlag men enligt mig spelar han som bäst på hardcourtbanorna i USA. Varför Reilly har blivit bättre är enkelt att svara på, det är för att han rör sig på ett mycket bättre sätt en förra året och åren innan det. Visst, han är 211 cm lång och tar inte allt ute i hörnorna men det har blivit mycket bättre. Han är otroligt stabil i egen serve och har en forehand som ger massor av vinnare. Backhandsidan har blivit stabilare med åren men det är där han är sårbar för tillfället.

Amerikanen har två titlar i bagaget, år 2019 och 2020. Har i år spelat massor med matcher och har en matchstatistik på 20-18. Gick till final i Mastern i Canada för ett par månader sedan. Har även vunnit ganska många matcher i Grand slam sammanhang i år. Lottades mot Tar Daniel, Japan i första rundan. En spelare som mycket väl kan såra Amerikanen, men gjorde det inte, 7-5 6-3 slutade matchen. Om Grigor Dimitrov servade bra i sin match så servade Reilly Opelka ännu bättre. 59.38% servar som inte kom tillbaka i spel, det är en siffra som är sinnessjukt bra, gjorde även elva servess och var inte i närheten att bli bruten.

Dagens speltips

Jag väljer att sikta in mig på överspelet, linan jag väljer är över 23.5 game. Vilket räcker med 7-5 7-5. Opelka kommer troligtvis inte bli av med något servegame, även Grigor Dimitrov servade mycket bra i runda ett. Två killar med en serve som är riktigt bra och vi får detta odds, det är riktigt bra. Det räcker alltså med två set för att det ska gå in. TACKAR säger jag, lycka till!

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x