Speltips

Match/event
Daniel Elahi Galan - Sam Querrey
Datum
05/04 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Över 21.5 games
Odds
1.81
Rygga Spelet
Speltips tennis

Daniel Elahi Galan – Sam Querrey 5/4

Speltips Tennis
Oskar Jörnevik
Publicerad: 5 april, 2022

Formen är mycket god, avslutsspelet i Sociedad under gårdagen gick in utan några som helst problem. Jag byter sport från fotboll till tennis. Det är en ATP tävling i Houston och det är en grustävling, faktiskt den enda grustävlingen i USA på ATP nivå. Jag har hittat ett bra spel i den första rundan i matchen Galan – Querrey. Analys och speltips finns nedan!

Bra vecka i Miami!

Daniel Elahi Galan är född i Colombia, och tränar av sin pappa. Han har aldrig varit bland de 100 bästa spelarna i världen, men var i början på november 2021 på en 102a plats, vilket också är hans bästa ranking. Galan har problem med att slå sig in på ATP-touren, men är en riktigt bra spelare på Challenger-nivå, det är en spelare som ligger på gränsen mellan att vara för bra för Challenger och lite för svag för ATP-touren. Galan började året med att testa på spel på hardcourten i Australien/Nya Zeeland utan framgång. Sedan har grussäsongen tagit vid, vinst i Chiles Challenger i januari följdes upp med att gå till kvartsfinal i ATP tävlingen i Cordoba, torsk mot Schwartzmann med 7-5 i avgörande. Gjorde en riktigt bra vecka i Miami, där han först kvalade in till huvudtävlingen och slog sedan Millman i runda ett, sedan var han otroligt nära att slå ut Bublik men fick ge sig med 6-4 i avgörande.

Galan är en lång tennisspelare, drygt 190 centimeter men väger ”bara” 72 kilo. Han trivs som bäst på grus där också han bästa resultat kommer. Galan har en otroligt bra serve, och en riktigt bra forehand. Backhandsidan är stabil, men inte mer än så. Det är första gången han ställs mot Querrey, men en sak som är säker är att Galan behöver vinna lite matcher, för att slippa kvala till Franska Öppna som startar i maj.

Ett svagt 2022!

Sam Querrey är desto mer känd än sin motståndare. Den stora amerikanen har varit elva i världen som bäst men har nu halkat ner till 111e plats i världen. Querrey har startat året på ett bedrövligt sätt och har endast vunnit en match, och det mot Griekspoor i Indian Wells. Querrey avslutade 2021 med att förlora första rundan i sina sju sista tävlingar. Formen är alltså bedrövlig för amerikanen, dock är det nytt underlag och amerikanen har visat förr att han kan leverera på gruset. Querrey är en spelare som gillar snabba underlag annars, men till hans fördel är att han hinner kommer rätt till bollen när det går lite långsammare.

Sam Querrey är en av de största spelarna på touren med sina nästan 200 centimeter och 100 kilo. Amerikanen har en serve som håller den absoluta världsklassen och en forehand som också håller hög klass. Det är backhandsidan som är svag för tillfället, mycket svag. I den senaste torsken mot Wolf, missade Querrey alldeles för mycket från sin backhandsida och det håller inte på denna nivå.

Dagens speltips

Det är två spelare som letar efter formen. Det är två spelare som har sin serve och forehand som sitt vapen. Det är också en ganska snabb grusbana som gör att man får mer ut på sina servar. Galan är storfavorit att vinna matchen, och enligt mig ska han vinna denna match. Dock ser jag att linan för game ligger på låga 21.5, och där hugger jag direkt. Trots formen på Querrey så kommer han att hålla sina servegame, det är två spelare som inte alls har sina servereturer som sitt favoritslag. Över 21.5 games hos Expekt betalar bra och är dagens bästa spel enligt mig. Lycka till!

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x