Speltips

Match/event
Opelka – Musetti
Datum
11/05 - 2021
Matchstart
13:00
Spelbolag
Spel
Över 23.5 games
Odds
2
Rygga Spelet
Speltips tennis

Opelka – Musetti » Tisdag 11/5

Speltips Tennis
Oskar Jörnevik
Publicerad: 11 maj, 2021

Hallå där! Började veckan precis som vi slutade förra, med vinst. Det är dags för runda två i Rom och jag har hittat ett fint spel även där. Storservaren Reilly Opelka möter stortalangen Lorenzo Musetti. Kan bli en ganska bra match, häng med nedan får ni analyser och speltips.

Varit dålig under 2021

Reilly Opelka är från USA och närmare bestämt ST Joseph, men bor nu i Delray Beach. Opelka ligger för tillfället på en 47e plats på världsrankingen, har varit 31a som bäst. Amerikanen är den största spelaren på touren med sina 211 centimeter och 102 pannor. Reilly Opelka har en sjukt bra serve och sjukt bra forehand. Dock så har han ganska stora svagheter i båda backhandsidan som rörligheten. Han spelat på ett sätt som John Isner gör fast en aning sämre grundslag. Opelka har startat året bedrövligt, endast två segrar fram till tävlingen här i Madrid. Han har dock grus som favoritunderlag, dock har hans två titlar kommit på hardcourt.

Reilly Opelka har redan hunnit lira en omgång, slog förvånande Gasquet i runda nummer ett i raka set. Opelka servade otroligt bra och förlorade endast 17 poäng i egen serve på hela matchen, släppte ingen breakboll emot sig. Då ska vi komma ihåg att Gasquet är en ganska skicklig returtagare. Möter nu ett riktigt orutinerad Musetti, kan Opelka utnyttja det?

Topp 100 för första gången

Lorenzo Musetti är född i Italien men bor för tillfället i Monte Carlo, grustennisens Mecka. Killen är född 2002, vilket gör honom till en av dom yngsta lirarna på touren. Ligger för tillfället på 82a plats på världsrankingen, vilket är hans bästa placering någonsin. Musetti har en väldigt fin teknik ute banan. Han är inte världens längsta spelare, men servar ändå väldigt bra. Har en otroligt fin forehand som ger honom mycket poäng, har också en backhand som han spelar med en hand som är bra. Italienaren har gjort ett fint 2021, med en semifinalplats i Acapulco samt en kvartsfinal i Cagliari på ATP nivå.

Gjorde en ganska blek insats i Madrid förra veckan, torskade redan i kvalet. Musetti fick ett så kallad WC (wildcard) till denna tävling. Tackade och tog emot genom att slå en halvskadad Hurkacz som gav upp efter 6-4 2-0 ledning till Musetti. Han såg ut att trivas på gruset i Rom, möter nu en helt annan spelartyp. Gjorde en stark insats förra året här i Rom, slog både Wawrinka och Nishikori, måste alltså vinna denna fight för att inte bli av med en massa poäng.

Dagens speltips

Musetti är otroligt stor favorit här, visst är han den bättre spelaren men Opelka har stört spelare för med sitt tuffa spel. När överspelet på game ger två gånger degen hugger jag direkt. Över 23.5 game är linan och den norpar jag direkt. Tror Musetti kommer ha stora problem med Opelkas projektiler som kommer medan Opelka kommer ha stora problem när bollen hamnar i spel. Två tiebreak? Lycka till!

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x