Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Luleå HF
Datum
28/03 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
1,75
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Luleå – 28/3

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 28 mars, 2023

Efter halva den första perioden spelad hade vi redan fått se tre mål i mötet mellan Luleå – Växjö. Därefter stannade det av helt och vårt chansspel på Ö5,5 hittade således inte hem. Vi går för revansch under tisdagskvällen då de båda lagen gör upp i en sjunde- och direkt avgörande match.

Tre raka förluster?

Växjö öppnade matchserien mot Luleå på ett väldigt bra sätt då man ledde med 3-1 i matcher efter fyra spelade holmgångar. Bland annat svarade man för en urladdning i Game 3 då man lyckas vinna med förkrossande 7-2.

Serievinnaren har dock haft svårt att slå in matchbollen. I Game 5, som spelades i VIDA Arena, föll man med 0-1 trots att man vann skotten med 32-18. När serien återigen vände till Luleå lyckades hemmalaget vända 0-1 till 2-1 på några minuter. Den ledningen höll man sedan matchen ut efter att Växjö bland annat inte lyckades få ett enda skott på mål under den tredje perioden.

Luleå har således vunnit två raka vinster, vilket är ruskigt imponerande. Växjö å sin tur förlora ytterst sällan två raka matcher och ännu mindre tre i följd. Inte kan det väl hända i afton?

Kokande VIDA Arena

Under kvällens Game 7 lär vi få en fullsatt och kokande VIDA Arena. När fansen drar igång kan det bli ett enormt tryck, som bär fram hemmaspelarna. Tisdagsaftonens holmgång lär inte vara något undantag. Faktum är att kvällens avgörande match är den första Game 7 i VIDA Arena under klubbens historia. Bara en sådan sak.

Det råder ingen tvekan om att Växjö, i grunden, är det bättre laget, men större under har skett. Dock är Lakers ruskigt rutinerade och trivs ypperligt på hemmais. 0-1-förlusten senast i VIDA Arena var klubbens första förlust efter ordinarie speltid sedan den 24 november. Det är 19 matcher sedan.

Dagens speltips

Växjö FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,75. Insats: 2,5 units.

Växjö vann grundserien medan Luleå slutade på en tiondeplats och avancerade till kvartsfinal genom att slå ut Oskarshamn i en dramatisk åttondelsfinal lagen emellan. Nu är ställningen 3-3 och en helt avgörande match väntar i VIDA Arena. Självklart ligger pressen på hemmalaget, men är det någon klubb som kan hantera just en sådan press är det Växjö. Inför sina fanatiska hemmafans är man ruskigt trygga då man endast förlorat en match efter ordinarie speltid sedan 24 november. Det säger det mesta. Kvällens Game 7 kan säkerligen blev tajt, men visst löser Lakers detta.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x