Speltips

Match/event
Växjö Lakers - Luleå HF
Datum
20/03 - 2023
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Växjö FT
Odds
1,64
Rygga Spelet
Speltips SHL

Växjö – Luleå – 20/3

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 20 mars, 2023

En ny vecka är påbörjad, där mängder av viktiga ishockeymatcher skall spelas. Bland annat vankas det Game 3 i VIDA Arena under måndagskvällen mellan Växjö – Luleå. Vi har valt att kika lite närmare på den tillställningen.

Ramstarkt försvar

Serievinnaren, Växjö, fick en smakstart på kvartsfinalserien mot Luleå då man vann Game 1 hemma i VIDA Arena med 2-0 efter att man endast släppt till nio (!) skott på mål.

Game 2, som spelades i Luleå, blev spelmässigt en tajtare historia. Gästerna drog till slut det längsta strået då Joonas Rask prickade in matchens enda mål i slutet av den andra perioden.

Eftersom Växjö vann grundserien kommer laget ha hemmaplansfördel i hela slutspelet. Något som verkligen är en fördel, för smålänningarna. Laget har nämligen vunnit fem raka bataljer i VIDA Arena, där man hållit nollan i fyra (!) av matcherna. Lägg därtill att man tagit poäng i 17 (!) raka hemmabataljer.

Svaga borta

För en tid sedan låg Luleå utanför en slutspelsplats. I dag är man i kvartsfinal och har 1-1 i matcher mot serievinnare, Växjö. Det går snabbt i hockey, säger dem.

I Game 1 var man under långa stunder utspelade och förlorade bland annat skottstatistiken med 9-30! Det är såklart bedrövliga siffror. Faktiskt en rekorddålig notering.

Luleå har problem, när man agerar bortalag. Norrbottningarna har endast vunnit en av sina fyra senaste bortamatcher och inte segrat under ordinarie speltid på de sju senaste fajterna.

Dagens speltips

Växjö FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,75. Insats: 2,5 units.

Växjö dominerade Game 1 medan Game 2 i Luleå blev jämnare. Nu väntar ny match i Småland, vilket verkligen ger hemmalaget en fördel då man tagit poäng i 17 (!) raka hemmamatcher. Dessutom har man segrat i fem raka i VIDA Arena och endast släppt in ett (!) mål på dessa. Senast Luleå var på besök blev gästerna utspelade. Inte helt otänkbart att man blir det igen. Lakers vinner åtminstone bataljen.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x