Speltips

Match/event
Färjestad BK - HV71
Datum
14/01 - 2023
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Färjestad FT
Odds
1,74
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – HV71 – 14/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 14 januari, 2023

Varför inte smida medan järnet är varmt? Vi kör ett SHL-spel till, tycker jag. Bra feeling idag, ni vet. Kan det vara timmen av sol man fick på näsan nyss, tro? Hur som haver. Nu kör vi!

Svårslagna

Färjestad är sannerligen i toppen av tabellen för att stanna. I skrivande stund ligger man på en stabil fjärdeplats efter att ha spelat in 58 poäng på 33 matcher. Man är därmed endast en poäng bakom trean Frölunda, som dessutom spelat en match mer än Karlstadslaget.

Formen är det inget fel på. Tvärtom. Den är strålande. Nu föll man förvisso med 4-5 efter förlängning senast borta mot Luleå. Det skall dock tilläggas att man låg under med 1-4 med mindre än nio minuter kvar, men lyckades komma i kapp och spela till sig en poäng. Snacka om lagmoral. Innan nederlaget senast radade man upp sex vinster i följd.

Hemma i Löfbergs Arena har man varit bra på slutet då man vunnit tre raka holmgångar. Man har tillika nollat sitt motstånd i två raka fajter. Allra senast självaste Växjö och innan dess Leksand.

Urusel form

HV71 är alltjämt kvar i botten av tabellen och nu börjar jag tvivla på om man klarar kravla sig upp på säker mark. Inför kvällens bortafajt mot Färjestad har man spelat in 35 poäng. Det är sju pinnar färre än tolvan Brynäs. Dock har Gävlelaget lirat två fajter fler.

Jönköpingslagets form är katastrofal då man endast lyckats vinna en av sina nio senaste fajter. Den segern kom mot just Brynäs. I övrigt har man bland annat förlorat mot jumbon, Malmö med 1-2 efter förlängning, 0-3 mot Linköping på hemmais och 2-7 mot Skellefteå.

På bortais har man tagit få poäng under säsongen. Närmare bestämt 16 på lika många spelade matcher. Endast Leksand har spelat in färre pinnar på resande skridsko. Man kommer från fem raka bortaförluster och det är inte mycket som tyder på att den trenden bryts under lördagskvällen.

Dagens speltips

Färjestad FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,74. Insats: 3 units.

Det skiljer 23 poäng och nio tabellplaceringar lagen emellan. Det lär också synas på isen i afton. HV71 har endast vunnit en av sina nio senaste matcher medan Färjestad segrat i sex av sina sju senaste. Det råder ingen tvekan om vilket lag som är formstarkt kontra formsvagt. Karlstadslaget har tillika tre raka inbördes segrar och har vunnit sex av sina sju senaste hemmafajter mot kvällens motståndare. Det här grejar kaffelaget.

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x