Speltips

Match/event
Topptipset 27/8
Datum
27/08 - 2021
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips, Analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Hellas Verona - Inter
x2
2. Valencia - Alavés
1x2
3. Mallorca - Espanyol
x
4. Nantes - Lyon
2
5. Dortmund - Hoffenheim
1x2
6. F.Sittard - RKC Waalwijk
1
7. Kortrijk - Mechelen
1x
8. Belenenses - Moreirense
1x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 27/8 ›› Tips & Analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 27 augusti, 2021

Fredagens Topptips bjuder på en spännande mix av matcher från flera europeiska toppligor. Inter, Dortmund och Lyon ska bland annat in i elden där fransmännen får ses som en kanonspik på dagens kupong. Analysen är redo, nu gasar vi mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 19:59

1. Hellas Verona – Inter 

Premiären i Serie A blev inte vad Hellas Verona hade hoppats på. Efter Velosos utvisningen (avstängd nu) i slutet av första halvlek blev uppförsbacken för brant och Sassuolo vann fullt rättvist med 3-2 trots att Mattia Zaccagnini stod för dubbla baljor. Bättre gick det för Inter som pulveriserade Genoa med 4-0. Nye tränaren Simone Inzaghi fick därmed en drömstart och här ska gästerna ses med ny toppchans. Båda mötena i fjol var dock tighta och då tvåan streckas på i rask takt är krysset inget dumt komplement. X2.

2. Valencia – Alavés 

Valencia är nästa anhalt och stadens stolthet, Los Che, har fått en godkänd start på säsongen i La Liga med fyra inspelade poäng efter två omgångar. Försvarsmässigt finns det inte mycket att klaga på hos värdarna som endast har släppt in ett mål bakåt. Noterbart är att Valencias två mål i offensiv riktning har tillkommit från straffpunkten och det sprudlar knappast om “Fladdermössens” anfallsspel. Alavés anländer till Mestalla med två raka nederlag i bagaget och det har inte sett bra ut, men samtidigt är Valencia inte lita på. Med hänsyn till den vänstervridna streckningen går det inte att blunda för värdet i österled. Alla tecken! 

3. Mallorca – Espanyol 

Förmodat jämnt och målsnålt möte när nykomlingarna Mallorca och Espanyol drabbar samman. Gästerna från Barcelona har inlett med två raka 0-0-matcher mot tuffa motståndare som Villareal och Osasuna. Det ger ett klart godkänt betyg för Espanyol även om det finns saker att slipa på offensivt. De hemmahörande öborna knep en stark pinne mot Real Betis i premiären och lade sedan Alavés på rygg med 1-0 efter en taktiskt perfekt utförd bortamatch. Det skulle inte förvåna om det tickar 0-0 länge på semesterön och med sunda streck är spikkrysset ett spännande alternativ.    

4. Nantes – Lyon 

Vi håller fast i spikpistolen när Ligue 1 påkallar uppmärksamhet. Efter tre avverkade omgångar i det franska finrummet är Lyon alltjämt segerlösa. Dubbla kryss och ett nederlag trots ett relativt behagligt schema är knappast OL nöjda med. Dags att bryta den trenden under fredagskvällen och Lyon ställs mot en opponent som brukar passa dem väl – I de tre senaste inbördes mötena har Nantes tvingats kapitulera varje gång och “Kanariefåglarna” är dessutom vingklippta inför denna drabbning. Coulibaly, Cyprien och Kolo Muani missar sannolikt matchen. Trolig tvåa som gott kan lämnas allena upp till 60 procent.

5. Dortmund – Hoffenheim 

Dortmund, och Erling Braut Haaland i synnerhet, visade hög klass i Bundesligas premiäromgång. Den norske anfallsstjärnan låg bakom samtliga baljor när Frankfurt krossades med 5-2. Den inledande segern har följts upp av dubbla förluster och insatsen mot Freiburg (1-2) var rent av bedrövlig. Detta till trots får BVB enormt stort förtroende av tipparna och då är det läge att blicka österut. Hoffenheim har redan mäktat med sex mål framåt och brukar dessutom trivas på Signal Iduna Park, något poängplock i fyra raka påvisar. Hela upp och jobba skräll!  

6. Fortuna Sittard – RKC Waalwijk 

Om Hoffenheim brukar prestera bra fotboll mot Dortmund så kan man inte säga samma sak om Waalwijk när de ställs mot Fortuna Sittard. RKC har blott fått med sig en poäng från de fem senaste mötena lagen emellan och det är inte mycket som talar för att gästerna ska bryta den trenden denna fredagskväll. Waalwijk föll borta mot Heerenveen i föregående omgång och var sämst i Eredivisie på bortaplan i fjol. Fortuna är det klart vassare laget spelare för spelare och får fullt förtroende. Spik!      

7. Kortrijk – Mechelen 

Jämnare på förhand när resan går vidare till Belgien och Guldensporenstadion, Kortrijks hemmaarena. Värdarna har sett pigga ut inledningsvis och skrapat ihop nio poäng fem omgångar in i Jupiler League. Vasse Faiz Selemanie har redan svarat för tre påsar och kan mycket väl bli den som avgör denna tillställning. För Gustav Engvall, Kerim Mrabti och company i Mechelen har det sett sisådär ut. Kanske att 3-1-segern hemma mot St. Gilloise senast kan ge svenskklubben lite arbetsro. Här får Mechelen dock vara nöjda om de krigar till sig ett kryss. 1X torde räcka.

8. Belenenses – Moreirense 

Vi stänger butiken i Primeira Liga där två lag som har underpresterat ska upp i ringen. Värt att nämna är att båda lagen stött på tufft motstånd och borde kunna avancera uppåt i tabellen vad det lider. Belenenses är poänglösa med tre fighter under bältet efter att bland annat ha mött Sporting och Porto. Inte mycket att säga om, men 0-1 i brakan mot Marítimo är hemmalaget knappast nöjda med. Moreirense blir en ny tuff nöt att knäcka för Belenenses, i synnerhet då Afonso Taira är avstängd efter sitt röda kort mot Sporting. Det gör att vi lutar aningen mer åt höger, men här ska det helst inte snålas med tecken. Tvåan först, resten sedan.    

Läktarens säkra: Lyon

Att kalla Lyon för ett säkert kort rimmar kanske inte efter fransmännens svaga start. Gästerna besitter med det sagt ett högt kunnande och brukar trivas mot Nantes. Bra spik till trevlig procent.

Läktarens skräll: Hoffenheim

Spelet Hoffenheim visat upp under inledningen av Bundesliga lovar gott och på Signal Iduna Park tenderar de blådressade att stå för bra insatser. Den lågt streckade tvåan är en spännande rensare!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-81 91 00

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus