Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 10/9
Datum
10/09 - 2021
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Birmingham - Derby
1
2. Lorient - Lille
1x2
3. Club Brugge - Oostende
1x2
4. Bröndby - Silkeborg
1x
5. Sligo Rovers - St. Patrick’s
x2
6. Sporting Gijón - Leganés
x
7. Harrogate - Newport
1x2
8. Barrow - Colchester
1
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 10/9 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 10 september, 2021

Blandad kompott som brukligt när vi är framme vid fredagens Topptips. Besök i sex olika länder med hög svårighetsgrad överlag bådar gott i jakten på större stålar. Birmingham känns som en kul spik men därefter är det svårt att hitta singlar men desto enklare med fina skrälldrag. Allt är klart, nu åker vi!

Spelstopp: 19:59

1. Birmingham – Derby

Derby har varit svårslagna inledningsvis och trots att laget varit starkt nederlagstippat har Rooneys gäng bara fått smaka torsk en gång inledningsvis. Tufft till tusen lär det emellertid bli i Birmingham. Hemmalaget har varit ett rejält utropstecken under uppstarten efter bland annat en 5-0-kross borta mot Luton samt poäng med mersmak mot både Stoke och Barnsley. Blånäsorna har också toppat upp en redan produktiv offensiv med Troy Deeney. Ettan spikas åtminstone upp till 55 procent på St. Andrew’s. 

2. Lorient – Lille 

Lille tog ett mycket oväntat ligaguld i fjol. Allt stämde för LOSC som bland annat hade ett kollektiv som funkade hundraprocentigt och därutöver en utomjordisk Burak Yilmaz på topp. Något mer tveksam start har det ändå blivit för gästerna som hittills bara besegrat Montpellier. Lorient och tillika Kummefiskarna från Bretagne gjorde också en bra säsong i fjol sett till lagets förutsättningar och den här säsongen har Christophe Pélissiers mannar också öppnat fint. Bland annat har värdarna vunnit mot tuffa Monaco här hemma. Det här blir en rakt igenom jämn historia med oviss utgång. Jobba in alla tecken redan från start.  

3. Club Brugge – Oostende 

Brugge fick en rejäl käftsmäll då Gent körde över Philippe Clement och hans mannar strax innan landslagsuppehållet. 1-6 i baken var lagets första torsk i ligaspelet den här säsongen. Oostende har vunnit hälften av matcherna under hösten och har ett kul lag med yviga spelare som Kvasina, Gueye och Ambrose framåt. Besökarna kommer få det kämpigt på Jan Breydel Stadion men helt borta ska ändå inte De Kustboys anses vara. Ettan målas på rätt hårt och då finns ingen anledning att snåla med tecken i österled.      

4. Bröndby – Silkeborg 

Bröndby vann guldet hemma i Danmark så sent som i fjol men har denna säsong haft svårt att få spelet att stämma. Lyckligtvis bröt de blågula en sex matcher lång segerlös svit mot Midtjylland och är därmed på rätt köl igen. Skade- och sjukdomslaget i truppen är dessutom mycket bättre. Silkeborg finns några platser ovan i tabellen men nykomlingen ska inte kunna sätta emot på plats i Köpenhamn. Ettan kan möjligen pressa sig över 55 procent och enbart därför finns läge att gardera. 

5. Sligo Rovers – St. Patrick’s 

Sligo har på det hela taget gjort en kanonfin säsong men under den senaste delen av ligaspelet har det mesta gått käpprätt åt fanders. En ynka poäng på sju ligamatcher är inget vidare och nu närmar sig jagande lag med stormsteg bakom. St. Patrick’s slåss tillsammans med Shamrock om ligatiteln och 3-2-segern mot Longford förra fredagen var helt nödvändig i den kampen. Kollar vi lagdel för lagdel så vinner ändå besökarna på klar poäng. Tvåan kan möjligen kliva upp en aning för högt men ska ändå ha första penseldraget. 

6. Sporting Gijón – Leganés 

Toppen mot botten i spanska segundan. Det tordes innebära viss skillnad lagmässigt men det här kommer bli en rejält jämn kamp. Båda dessa sällskap var inför säsongen tippade i toppen och medan Sporting levt upp till förväntningarna finns mer att kräva av detta Leganés. 1-1-matchen mot Eibar i förra omgången anses som ett steg i rätt riktning när det kommer till Asier Garitano gäng. Gijón tog en mäktig skalp borta mot Girona nyligen och har därmed tre uddamålsvinster och ett kryss på kontot. Marginalerna på rätt sida med andra ord. Båda fajterna lagen emellan i fjol slutade oavgjort. Dags för ny delad pott nu. Krysset är första tecken att måla ner.

7. Harrogate Town – Newport County 

Harrogate har inlett jättebra i League Two. 4-1-0 på fem matcher där nyförvärvet Luke Armstrong varit en bjässe framåt. Newport är tippade högre upp än hemmalaget inför säsongen och kommer också från en kanonmatch mot Leyton Orient (2-2).  I fjol vann lagen var sin match med 2-1 och det är knappast läge att ta någon större ställning denna gång. Med tecken som verkar hamna tämligen korrekt plockas stora heltäckningsmattan fram på CNG Stadium. 1X2 spelas.

8. Barrow – Colchester 

Målgång på Holker Street. Barrow kommer närmast från en 3-0-viktoria mot Oldham borta och har en höst av klart godkänd art. Truppen är både påfylld och något vassare jämfört med i fjol. Colchester har öppnat med en seger på fem försök. Möjligen kan kvartetten Chambers, Daniels, Skuse och Smith vara åter i laget men det är fortsatt väldigt osäkert. Med eller utan dessa herrar ska ändå Barrow hållas högre och så länge ettan finns under 50 prollar är det läge att prova spiken i Cumbria. 

Läktarens säkra: Birmingham

Blånäsorna ser lysande ut för tillfället och kommer växa ännu mer med spets i form av Deeney. Hemma mot Derby vinner laget.  

Läktarens skräll: Oostende

Skrälläge för Oostende som möter ett Brugge som i senaste omgången torskade med 1-6. Det är en hemsk upplevelse som absolut kan ligga kvar och påverka utfallet. Kul tvåa! 

108 rader

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus