Speltips

Match/event
Europatipset - Söndag 12/12
Datum
12/12 - 2021
Matchstart
15:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Leicester - Newcastle
1x2
2. Crystal P - Everton
1
3. Burnley - West Ham
x2
4. Real Madrid - A.Madrid
1x
5. Osasuna - Barcelona
1x
6. Real Betis - Sociedad
1
7. H.Verona - Atalanta
12
8. Napoli - Empoli
1x2
9. Sassuolo - Lazio
x
10. PSG - Monaco
1x2
11. Rennes - Nice
2
12. Strasbourg - Marseille
x2
13. Frankfurt - Leverkusen
1
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 12/12 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 12 december, 2021

Spännande toppmöten på Estadio Benito Villamarín samt Parc des Princes kryddas på med ett känsloladdat “El Derbi Madrileno”. Söndagen bjuder sannerligen på rikligt med fotbollsgodis och med ypperligt spelvärde ser denna kupong riktigt smaskig ut. Smaklig måltid!

Spelstopp: 14:59

1. Leicester – Newcastle 

Efter att ha lämnat segerlösa från de inledande 14 omgångarna fick Newcastle slutligen sin efterlängtade viktoria hemma mot Burnley senast. Med Callum Wilson i målform och den tekniskt skickliga Allan Saint-Maximin tillgängliga finns det tillräckligt med kvalitet för att hota ett skakigt Leicester. Rävarna har i grund och botten ett högre kunnande men har inte varit i närheten av sin högstanivå denna säsong. Skadelistan är alltjämt lång och blott en seger från de senaste sex ligaomgångarna är inte förtroendeingivande. Dessutom spelades en tuff bortamatch i Neapel i veckan och corona härjar i truppen. Ändå streckas ettan i högsta laget vilket får oss att gardera frikostigt.

2. Crystal Palace – Everton 

En batalj mellan tabellgrannar stundar på Selhurst Park. Likt Leicester har Everton haft en tung höst fylld av skadebekymmer. Dominic Calvert-Lewin, Salomon Rondon och Yerry Mina är fortsatt otillgängliga och utöver det är Lucas Digne avstängd. Vändningen mot Arsenal senast var ett styrkebesked där Richarlison var ett ständigt hot i offensiven. Crystal Palace har hamnat i sin första formsvacka under Patrick Vieira och åkte på sin tredje raka uddamålsförlust mot Manchester United förra helgen. Överlag har The Eagles dock imponerat under hösten och här finns goda förutsättningar att bryta den negativa trenden. Utgå från väst.

3. Burnley – West Ham 

West Ham fortsätter att imponera och kommer närmast från en riktigt fin skalp mot stadsrivalen Chelsea. Här får The Hammers däremot lite väl hårt förtroende mot ett Burnley som kan vara frustrerande att möta på Turf Moor. Noterbart är även att David Moyes har enorma skadeproblem i defensiven där lördagens försvarslinje mer eller mindre kommer vara självskriven. Burnley har å andra sidan sin beskärda del av skador där nyckelspelarna Ben Mee och Maxwel Cornet förväntas vara otillgängliga. Krysset prioriteras.

4. Real Madrid – Atlético Madrid 

El Derbi Madrileno som utspelas på Santiago Bernabéu är onekligen helgens stora höjdpunkt. Real Madrid har visat en klart högre nivå under hösten där Karim Benzema och Vinícius Junior varit fenomenala. Den förstnämnda är dock tveksam till spel på grund av den skada fransmannen ådrog sig mot Real Sociedad för drygt en vecka sedan. Så är fallet även för Atléticos målspruta Luis Suárez som klev av redan i den 13:e matchminuten mot Porto tidigare under veckan. Noterbart är att gästerna inte har vunnit ett inbördes bortamöte sedan 2016 och sett till den nivå Colchoneros visat upp under hösten lär den sviten inte brytas på söndag. 1X torde räcka.

5. Osasuna – Barcelona 

Barcelona är svårplacerade för stunden. Nya tränaren Xavi har nyligen anslutit och det är ingen hemlighet att han förespråkar possession-fotboll. Effektiviteten på offensiv tredjedel går däremot att diskutera och katalanerna lämnade mållösa mot såväl Real Betis som Bayern München senast. Defensivt orienterade Osasuna kommer således att bli en svår nöt att knäcka. Det passar värdskapet utmärkt att inte vara bollförande där flera topplag stött på bekymmer mot Gorritxoak under hösten. Så kan mycket väl bli fallet även här och med tvåan streckad till skyarna undgår vi denna helt – gardera med övriga tecken.

6. Real Betis – Real Sociedad 

Bataljen på Estadio Benito Villamarín är inte riktigt av samma dignitet som mötet ovan men inte långt ifrån. Real Betis har fått det att lossna ordentligt denna säsong och placerar sig på en imponerande tredjeplats för stunden. Juanmi har visat fin form och Willian José varit ett nyttigt tillskott till truppen. Real Sociedad har en något högre kapacitet men formen hos gästerna är inte den bästa. Det ska även tilläggas att baskerna ställde upp med bästa tänkbara elva i det avgörande Europa League-mötet mot PSV medan värdskapet hade förmånen att lufta truppen. Vi tar ställning åt väst.

7. Hellas Verona – Atalanta 

Atalanta föll på målsnöret i Champions League-gruppspelet och får nöja sig med att spela i Europa League-slutspelet under våren. I ligaspelet ser det desto ljusare ut för Bergamoklubben som med fem raka segrar i bagaget har vittring på topptrion. Trots en fenomenal bortastatistik måste ett varningens finger dock höjas. Hellas Verona har varit ruskigt starka i sin hemmaborg under hösten och kommer med betydligt fräschare ben i och med fyra dagars längre vila. Att ettan i skrivande stund understiger 15 procent är ögonbrynshöjande och denna är i dagsläget ett självklart streck på kupongen.

8. Napoli – Empoli 

Även på Stadio Diego Armando Maradona hittar vi ett riktigt fint skrällbud. Napoli har inte övertygat på senare tid där Luciano Spallettis manskap varit skakiga defensivt. Mittbacksklippan Kalidou Koulibaly kommer av allt att döma missa detta möte och så även Fabian Ruiz samt Lorenzo Insigne. Empoli gör det riktigt bra som nykomlingar och huserar i mittens rike. Med fin form och en skadefri trupp är detta en kupongrensare av yppersta klass. X2 är av högsta prio men helst ska detta möte helgarderas.

9. Sassuolo – Lazio 

En solid första halvlek var allt Lazio behövde för att avlägsna Sampdoria på resande fot. Tre välbehövliga poäng för Maurizio Sarris manskap som hade det tufft under november månad. Sergej Milinković-Savić kommer dock inte finnas tillgänglig efter att serben synat två ostskivor i det mötet. Sassuolo har en hög högstanivå och med Domenico Berardi samt Gianluca Scamacca i toppform är en vidöppen historia att vänta i Reggio Emilia. Vi tror på delad ära och chansspikar krysset.

10. PSG – Monaco 

Det ser inte ut att bli någon konkurrens om den franska ligatiteln denna säsong. PSG har varit helt överlägsna under hösten och toppar tabellen, elva poäng före tvåan Rennes. Monaco försvann ur titelstriden redan under upptakten men har gått från klarhet till klarhet och inte förlorat en tävlingsmatch sedan oktober månad. Wissam Ben Yedder är i vanlig ordning pålitlig framför mål och unge Sofiane Diop har gjort stora framsteg denna säsong. Noterbart är att gästerna vann båda inbördes i fjol och har således ett mentalt övertag. Då spelarpoolen lutar kraftigt åt vänster fyller vi hela brädan med bläck.

11. Rennes – Nice 

Mötet på Roazhon Park är inte alls så pass ensidigt som procentfördelningen indikerar. Rennes har onekligen gjort det bra under hösten och kommer till detta möte med fin form. Underbarnet Jérémy Doku ådrog sig dock nyligen ännu en skada och gör Birger Meling samt Flavien Tait sällskap på läktaren. Nice har inte visat sig från sin bästa sida under de senaste veckorna men rent truppmässigt kan gästerna tveklöst mäta sig mot söndagens kombattant. Senast Les Aiglons förlorade ett inbördes möte på Roazhan Park var 2015 där tre av de senaste fyra har slutat med seger för Christophe Galtiers mannar. Vi chansspikar tvåan till sagolikt värde!

12. Strasbourg – Marseille 

Ett intrikat möte på Stade de la Meinau i vad som förväntas bli en målsnål historia. Strasbourg är starka i sin hemmaborg men tenderar att ge vika när nivån på motståndet höjer sig. Marseille är i våra ögon den klubb som ligger närmast PSG rent kvalitetsmässigt där defensiven i synnerhet imponerar och tillhör således denna kategori. Gästerna har ett tydligt övertag i inbördes möten där senaste nederlaget kom 2005. Strasbourg närmar sig visserligen men får i första hand sikta in sig på att få med sig en pinne – X2!

13. Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen

Kupongen avrundas på Deutsche Bank Park där det bjuds på en värdebomb som heter duga. Hemmafördelen har varit tydlig mellan dessa två genom åren där arrangören har gått segrande ur de senaste åtta inbördes. Bayer Leverkusen har visserligen hållit en högre nivå under säsongens gång och kommer med tre raka ligasegrar i bagaget men det finns inte fog för det tydliga favoritskap som spelarpoolen riktar åt öst. Eintracht Frankfurt är svårslagna på sin hemmaborg och vi ser ett ypperligt tillfälle att värdespika ettan även om krysset är ett lockande komplement.

Läktarens säkra: Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt har vunnit tre raka inbördes i sin hemmaborg och är svårslagna överlag i sin hemmaborg. Detta går egentligen inte in under kategorin omgångens säkra men då storfavoriterna överstreckas å det grövsta är det värdespiken på Deutsche Bank Park som sticker ut.

Läktarens skräll: Empoli

Napoli har inte fått det att stämma på senare tid och saknar här nyckelspelarna Koulibaly, Ruiz samt Insigne. Ett formstarkt Empoli som trivs bra i Napolis sällskap ska inte underskattas vilket är precis vad svenska folket gör. En sagolik kupongrensare på Stadio Diego Armando Maradona tackar vi inte nej till.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus