Speltips

Match/event
Europatipset - Onsdag 19/1
Datum
19/01 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Brentford - Man United
1x2
2. Leicester - Tottenham
2
3. Hull - Blackburn
1x
4. Reading - Luton
2
5. Sociedad - A.Madrid
1x
6. Valencia - Sevilla
1x2
7. H.Berlin - U.Berlin
2
8. Hoffenheim - Freiburg
1x2
9. Inter - Empoli
1x
10. Twente - AZ Alkmaar
2
11. NAC Breda - Zwolle
2
12. Genk - Mechelen
1x2
13. Guinea B - Nigeria
x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

Europatipset 19/1 – Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 19 januari, 2022

Premier League, The Championship, La Liga och Jupiler League är ligorna som representerar onsdagens Europatips. Copa del Rey, DFB Pokal, Coppa Italia och KNVB Beker står för cup-underhållningen. Målgång sker i Afrikanska Mästerskapen. En salig blandning där den som håller tungan rätt i mun kan bli rikligt belönad. Häng med i analysen!

Spelstopp: 19:59

1. Brentford – Manchester United 

Brentford har läckt in mål i strid ström under vintern. 1-4 i baken mot Southampton följdes upp av 0-3 i densamma mot Liverpool och The Bees ska vara tacksamma över att det finns lag som gått betydligt sämre under säsongens gång. I rådande svacka hade bottenstriden legat betydligt närmare under andra upplagor av Premier League. Med det sagt har Pontus Jansson med kamrater bjudit på fina prestationer på det egna gräset, inte minst mot topplagen. Manchester United såg förbättrade ut senast mot Aston Villa, men gästernas oförmåga att stänga en matchbild är något som även Brentford ska kunna utnyttja. Till över 60 procent kan tvåan inte lämnas allena. Be och få en helgardering. 

2. Leicester – Tottenham

Med tanke på Leicesters digra skadelista finns det inte så mycket annat Brendan Rodgers kan göra än att beordra sina mannar till anfallsfotboll. Mer än en hel backlinje saknas och det gör även Ndidi, Rävarnas kanske viktigaste defensiva spelare. Då vågar vi lova att Leicester kommer att släppa till målchanser även om Tottenham saknar sin anfallsstjärna Son. Kane, Moura och Lo Celso finns dock med och det räcker för att kunna bräcka en sargad opponent. Antonio Contes lag sitter ihop på ett bättre sätt och ska ligga nära tre poäng så länge de hittar upp i ansenlig nivå. Tänkbar spiktvåa. 

3. Hull – Blackburn 

Det var inte många som trodde att Blackburn skulle vara med i ropet om en direktplats till Premier League när Adam Armstrong flyttade till Southampton. Tony Mowbray har gjort ett hästjobb med The Rovers som i allra högsta grad skuggar Fulham och Bournemouth i toppstriden. I det långa loppet får gästerna ändå svårt att hålla hela vägen och här blir tvåan sönderstreckad av tipparna. Nu ska agnarna sållas från vetet och ett kontrakts-jagande Hull ska inte underskattas hemma på MKM Stadium. Tigrarna trivs normalt bra i egen borg där de bara förlorat en av de fyra senaste matcherna. Här finns betydligt större poängchans än vad streckningen visar. Avslag på tvåan. 

4. Reading – Luton 

Reading ser allt annat än bra ut just nu. Bara en seger i alla tävlingar sedan slutet på november är katastrofala siffror för The Royals vars defensiv fallit ihop totalt. 1-9 i nacken mot Fulham och Middlesbrough innebär att Paunovic dagar som tränare snart är räknade. Nådastöten kan mycket väl komma mot Luton. The Hatters innehar pigga ben efter ett längre uppehåll och visade enorm spelglädje när Bournemouth betvingades med 3-2 i helgen. Sköter gästerna sina kort rätt i hängmatcherna är det inte omöjligt att de utmanar om en playoff-plats till våren. Luton är ett bättre lag än Reading och till runt 50 procent är tvåan en solid spik. 

5. Real Sociedad – Atlético Madrid 

Diego Simeone hade hoppats att ett nytt år skulle innebära ett nytt Atlético Madrid, men de regerande mästarna är inte att känna igen. Efter en orättvis poäng mot Villarreal bedrev Madrassmakarna en kortlivad semester i Saudiarabien där Athletic Bilbao blev övermäktiga i semifinalen av Supercupen. Då tappade de rödvita 1-0 till 1-2. Innan gästerna visar att de lärt sig av sina misstag är de inte att lita på. Real Sociedad ser i sin tur pånyttfödda ut efter uppehållet. 1-0-segern mot Celta Vigo kom efter en helgjuten insats där baskerna inte tillät galicierna en enda vettig målchans. Kan de sköta defensiven på samma vis mot ett dysfunktionellt Atlético finns god chans till avancemang i Copa del Rey. Strecka från vänster där smygvärdet finns. 

6. Valencia – Sevilla 

Det är La Liga som gäller på Mestalla dit Sevilla reser med förhoppning om att haka på Real Madrid i toppstriden. Andalusierna är det enda reella hotet mot Marängerna, men detta blir inte alls så enkelt som tipparna tycks tro. Sevilla får klara sig utan viktiga pjäser som En-Nesyri, Navas och Lamela, bortfall som gör att handbromsen ska dras åt när tvåan överstiger 50 procent. Valencia är att räkna med under Pep Bordalás, särskilt mot lag som har en förkärlek till att vilja styra en matchbild. Då kommer Los Ches aggressiva spelstil väl till hands. Sedan 2013 har Sevilla bara vunnit en gång på Mestalla i något sammanhang och de går inte säkra denna gång heller. Alla tecken behövs.

7. Hertha Berlin – Union Berlin

Det blåser upp till huvudstadsderby i Berlin där Hertha Berlin blir hårt åtgångna av svenska folket. Då ska det raskt föras till protokollet att Den gamla damen inte är vad den en gång varit. Hertha snittar två insläppta mål per match i ligaspelet medan Union Berlin kämpar om Europaplatser tack vare sin välsmorda organisation. Urs Fischers manskap besegrade ärkerivalen med 2-0 i november och kan mycket väl upprepa den bedriften på Olympiastadion. Den vänstervridna streckningen är svår att förstå, men det är dumt att klaga när tvåan tornar upp sig som en fin värdespik. 

8. Hoffenheim – Freiburg 

Två lag som finns med i toppen av Bundesliga av olika anledningar ska göra upp om en kvartsfinalplats i DFB Pokal. Hoffenheim har sina styrkor i offensiven där lirare som Dabbur, Kramaric och Bebou bidragit till ett oerhört starkt facit i egen borg. 6-2-1 på PreZero Arena är ett kvitto på detta, men över 55 procent på ettan är för mycket. Freiburg gick på en mina i fredags mot Dortmund (1-4) men här ska Streich och company trots allt kunna bjuda upp till dans. Högersidans värde gillas mest även om alla tecken smakar bäst.

9. Inter – Empoli 

Efter en vansinnigt stark vinter och ungefär ett helt år utan att lämna planen mållösa var Inter snubblande nära att torska mot Atalanta i söndags. Nerazzurri lämnade Bergamo med andan i halsgropen och den insatsen gör oss inte våldsamt sugna att spika av de blåsvarta när de valsar upp över 90 procent. Rotation är att vänta från Simone Inzaghi och Empoli är inga duvungar. Gästerna har stått för en strålande säsong såhär långt och har definitivt råd med ett äventyr i Coppa Italia. Spelet på resande tass passar de kontringsstarka besökarna utmärkt. Åtminstone krysset bör finnas med redan från start. 

10. Twente – AZ Alkmaar

Det dröjer inte länge innan Jesper Karlsson är bofast i det svenska landslaget. Yttern öser in poäng för sitt AZ Alkmaar som efter en urstark vinter har fått vittring på topp-3. I rådande form ska de rödvita inte räknas bort från titeln i KNVB Beker. Förutom Karlsson finns det också ordentlig spets i lirare som de Wit, Sugawara och Pavlidis. Känslan är att det blir för många att hantera för Twente. Värdarna är liksom onsdagens kombattanter i gott slag för dagen, men det skiljer trots allt ett litet hack upp till AZ:s nivå. Går tvåan att få till 45 procent finns inte mycket att tveka på. Spik.

11. NAC Breda – Zwolle 

Sett till tabellen är Zwolle Eredivisies sämsta lag så här långt. Sett till den underliggande statistiken är ljuger tabellen å det grövsta. Gästerna har stått för flera fina insatser under säsongens gång och i helgen kom en blytung trepoängare mot Willem II. Kan Zwolle fortsätta på inslagen väg grejar de nytt kontrakt utan problem. NAC Breda tillhör den övre halvan av Eerste Divisie, men ska värdarna ha chans på en kvalplats mot finrummet har de knappast råd att ödsla krafter i cupspelet. Zwolle är rättmätiga favoriter och till vad som ser ut att bli korrekta streck är tvåan singlad.

12. Genk – Mechelen

*Uppskjuten. Lottas med den procentuella fördelningen 62-21-17. Genk målades inför säsongen upp som en kandidat till ligatiteln. Smurfarna har däremot inte lyckats leva upp till förväntningarna. 13 poängtapp på 22 matcher är anledningen till varför och med målkungen Paul Onuachu skadad går värdarna inte säkra när Mechelen kommer på besök. De tillresta har en sylvass duo i form av Storm/Mrabti som ska kunna såra Genk på egen hand. Nämnas bör att Mechelen inte spelat en tävlingsmatch under det nya året, men det blir sekundärt när ettan streckas alldeles för hårt. Alla tecken och skrälljobb är definitivt att föredra på Luminus Arena. 

13. Guinea-Bissau – Nigeria

Nigeria har stått för två solida insatser i gruppspelet och ser ut att vara en het guldkandidat i Afrikanska Mästerskapen. 1-0-segern mot Egypten var mer bekväm än vad siffrorna visar och som en belöning för detta är Super Eagles klara gruppsegrare vid händelse av en poäng mot Guinea-Bissau. Det blir därför svårt att köpa tvåan rakt av när den målas upp över 70 procent. Guinea-Bissau har ännu inte lyckats göra mål i turneringen, men en poäng ska trots allt inte vara någon omöjlighet mot ett avslaget Nigeria. X2 räcker för grön bock. 

Läktarens säkra: AZ Alkmaar

AZ Alkmaar har stått för en strålande vinter och börjar sakta men säkert att nära sig topp-3. Cupmatch står på menyn i Enschede där eventuell rotation är till gästernas fördel. Twentes äventyr i KNVB Beker tar slut under onsdagen. 

Läktarens skräll: Hull

Tabell-syndromet drabbar tipparna på MKM Stadium där Blackburn streckas upp vansinnigt hårt. Hull har kontraktet att strida för och Tigrarna är normalt ett svårslaget lag på egen matta. Vänstersidans värde är det enda av intresse.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus