Speltips

Match/event
Färjestad BK - Malmö Redhawks
Datum
17/02 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Färjestad FT
Odds
1,92
Rygga Spelet
Speltips SHL

Färjestad – Malmö – 17/2

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 17 februari, 2022

Torsdag och sex SHL-matcher stundar. Här riktar vi in oss på Färjestad – Malmö.

Dags att studsa tillbaka

Färjestads säsong började uselt, men har övergått till något betydligt bättre. Inför kvällens viktiga hemmamatch mot Malmö ligger man sjua i tabellen endast en poäng bakom sexan Växjö och tre poäng efter femman Örebro.

För tillfället är dock formen tveksam då man faktiskt bara vunnit en av sina fyra senaste holmgångar. Dock har två av förlusterna kommit mot topplagen Frölunda och Skellefteå. Enda vinsten under perioden tillkom borta mot kvällens motståndare Malmö då man lyckades vinna med hela 5-1 i Malmö Arena.

Karlstadslaget är, som många andra lag, som bäst hemma. Faktum är att Färjestad vunnit sju av sina tio senaste hemmamatcher och skall ses med goda chanser att knipa ytterligare en vinst i kväll när bottenlaget och bortasvaga Malmö gästar. Det är således ett ypperligt läge att studsa tillbaka efter 4-6-förlusten mot Frölunda senast.

Kämpigt i botten

Malmö har det fortsatt kämpigt i botten av tabellen. Dock har man fixat ett fempoängsavstånd till trettondeplacerade Timrå, men det kan ätas upp på ett par omgångar.

Skånelagets form är usel då det endast blivit en vinst på sina sju senaste matcher. Allra senast släppte man in hela sju mål borta mot Skellefteå och inkasserade sin andra raka förlust. Under den sämre perioden har man även släppt in fem mål mot Färjestad och sex mot Timrå. Försvars- och målvaktsspelet är alltså inget vidare.

På bortaplan är Malmö inget vidare och har endast en vinst att stoltsera med på sina nio senaste matcher på resande skridsko. Det är även värt att notera att i tre av förlustmatcherna har man blivit nollade. Bland annat mot bottenlagen Djurgården och Brynäs. Det håller inte.

Kvällens speltips

Färjestad FT – Finns bland annat till 1,92 hos Expekt.

Även om de båda lagen har liknande formtrender är Färjestad ett bra hemmalag medan Malmö är ett dåligt bortalag. Förvisso har Karlstadslaget flera spelare på OS, men det har även Malmö. Närmare bestämt halva backuppsättningen, som gjort succé med Danmark. Gästernas avbräck lär vara mer kostsamma då Färjestad har en helt annan bredd och självförtroende än skåningarna. De båda lagen möttes så sent som för två veckor sedan då Färjestad vann med klara 5-1 i Malmö Arena. Det kanske inte bli lika stora siffror i afton, men visst vinner hemmalaget.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x