Speltips

Match/event
Stryktipset 19/2
Datum
19/02 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Tips & annalys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Man City - Tottenham
1
2. Arsenal - Brentford
1x2
3. Crystal P - Chelsea
2
4. Aston Villa - Watford
1
5. Southampton - Everton
1x
6. Brighton - Burnley
1x2
7. Bristol City - Mboro
2
8. Luton - West Brom
1x
9. Cardiff - Blackpool
1x2
10. Derby - Peterborough
1x
11. QPR - Hull
1x
12. Sheffield U - Swansea
1
13. Stoke - Birmingham
12
Rygga Spelet
Stryktipset

Stryktipset 19/2 – Tips & analys

Fotboll Speltips Stryktipset
senka
Publicerad: 18 februari, 2022

Ett tydligt favoritskap går att hitta på de allra flesta bidragen på denna kupong. En och annan skaplig kupongrensare lär finnas när resultaten är fastställda och med 12 miljoner kronor i jackpott ska det kunna bli fin utdelning av detta. Våra främsta drag hittar vi på Emirates Stadium och AmEx Stadium vilket går att läsa om mer djupgående i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 15:59

1. Manchester City – Tottenham 

Smekmånaden hos Tottenham är över för Antonio Conte. Spurs åkte på sitt tredje raka nederlag hemma mot Wolverhampton senast där Vargarna inte ställdes på något större prov efter att ha tagit en tidig 2-0-ledning. Tuffast möjliga uppgift väntar här borta mot Manchester City och baserat på rådande form har vi väldigt svårt att se Londonklubben störa ligaledarna på Etihad Stadium. Det skulle vara om Harry Kane och Son Heung-min lyckas trolla fram en prestation i linje med fjolårsformen. Det är inget vi tänker öppna upp plånboken för – bergetta!

2. Arsenal – Brentford 

Likt den bittra rivalen Tottenham har Arsenal inlett kalenderåret trevande. The Gunners lyckades visserligen bryta den negativa trenden borta mot Wolverhampton förra helgen men insatsen i sig var inte särskilt övertygande. Brentford har å andra sidan skrapat ihop en ynka poäng från de senaste sex omgångarna men The Bees har gjort sig förtjänta av en högre poängskörd under denna period. Ivan Toney, som missat de senaste två matcherna, kan mycket väl vara tillbaka i matchtruppen vilket hade underlättat för Thomas Frank. Vi helgarderar!

3. Crystal Palace – Chelsea 

Crystal Palace är ytterligare en Londonklubb som inlett det nya året svagt om vi ska vara resultatorienterade. The Eagles offensiva kvaliteter lyckades ofta kompensera bristerna bakåt under hösten men då skärpan på offensiv tredjedel har saknats på senare tid har resultaten inte gått arrangörernas väg. En otacksam uppgift väntar här mot ett svårslaget Chelsea som för övrigt vann höstens inbördes övertygande. Då som nu förväntas The Blues spendera stora delar på offensiv planhalva och än en gång lär Crystal Palace bristande försvarsspel exponeras. När värdarna dessutom tvingas avvara sin kanske bästa spelare, Gallagher, då han är på lån från just Chelsea blir det extra jobbigt. Trolig tvåa.

4. Aston Villa – Watford 

Watford har lämnat mållösa från samtliga tre matcher sedan Roy Hodgson tog över rodret. Den rutinerade tränaren har lagt stor vikt på att täppa till luckorna bakåt under sin inledande tid hos The Hornets vilket är förståeligt. Ska det bli fortsatt spel i Premier League behöver framsteg dock göras illa kvickt. Aston Villa drog det kortare strået i bortamötet mot Newcastle senast. Hemma på Villa Park har värdskapet dock imponerat under Steven Gerrard och här finns goda förutsättningar. Ettan är ett spikalternativ med krysset som ett tänkbart tillägg.

5. Southampton – Everton 

Vi har tidigare hyllat arbetet som Ralph Hassenhüttl har gjort hos Southampton och detta måste återigen framhävas. På de senaste tre omgångarna har The Saints ställts mot Manchester City, Tottenham samt Manchester United och lyckats samla på sig fem poäng. Vad som är än mer imponerande är hur arrangörerna har gått tillväga för att uppnå detta. Everton har å andra sidan en klart högre kapacitet än vad som har visats under säsongens gång och den fina prestationen mot Leeds senast kan mycket väl vara vändpunkten för Frank Lampards manskap. Inte minst då Dominic Calvert-Lewin åter finns tillgänglig efter att ha missat större delen av säsongen. Ettan inleder men garderingar välkomnas med öppna armar.

6. Brighton – Burnley 

Brighton hade inte marginalerna på sin sida borta mot Manchester United senast och föll slutligen med 2-0. Nederlaget bröt en två månader lång förlustfri svit i ligaspelet där bland annat Chelsea fått nöja sig med delad ära två gånger om. Vi vill dock passa på att höja ett varningens finger för Burnley som har radat upp solida prestationer på senare tid även om resultaten indikerar annorlunda. Nytillskottet Wout Weghorst har visat sig oerhört nyttig i speluppbyggnaden och vi är övertygade om att nederländaren även kommer öppna upp sitt målkonto inom kort. Samtliga tecken ska in på AmEx Stadium.

7. Bristol City – Middlesbrough 

Middlesbrough hade lekstuga hemma mot Derby senast och har nu segrat åtta av de senaste elva ligamatcherna. De rödsvarta är solida bakåt och med nytillskotten Aaron Connolly och Folarin Balogun har Chris Wilder fått en stark offensiv bredd. Gästerna har goda förutsättningar att nå playoff-spel och även där utmana om den sista biljetten upp till Premier League. Bristol City håller vi inte särskilt högt även om Andreas Weimann är en spelare som Middlesbrough måste hålla ett extra öga på. Vi singlar tvåan hela vägen upp till 55 procent.

8. Luton – West Bromwich 

Efter en strålande inledning på säsongen har West Bromwich kollapsat totalt och att Steve Bruce, som har ersatt Valerién Ismael på tränarposten, är rätt man att vända skutan ställer vi oss tveksamma till. Insatserna mot Sheffield United och Blackburn har knappast fått oss att ändra uppfattning där The Albions lämnade mållösa från bådadera. Mot ett hemmastarkt Luton tror vi att gästernas negativa trend fortsätter. Senast The Hatters lämnade tomhänta från Kenilworth Road var i november och då har lag som Fulham, Bournemouth och Blackburn kommit på besök därefter. 1X räcker långt.

9. Cardiff – Blackpool 

Cardiff bjuder inte direkt på den mest underhållande fotbollen under Steve Morison men The Bluebirds har varit ruskigt effektiva. Med tolv poäng från de senaste fem omgångarna har walesarna tagit ett rejält kliv från nedflyttningsstriden och kommer av allt att döma säkra ett nytt kontrakt. Blackpool stod upp väl mot tvåan Bournemouth senast men föll snöpligt på målsnöret vilket var The Seasiders första ligaförlust sedan årsskiftet. Neil Critchleys manskap kan absolut få med sig ett resultat från Cardiff City Stadium men ettan ska prioriteras.

10. Derby – Peterborough 

Viktiga poäng står på spel på Pride Park i ett möte som mycket väl kan visa sig avgörande när säsongen ska sammanfattas. Derby hade placerat sig strax ovanför Swansea om det inte vore för The Rams poängavdrag. Wayne Rooneys manskap har visat sig oerhört svårslagna i sin hemmaborg och faktum är att endast West Bromwich har förlorat färre hemmamatcher denna säsong. Till stor del tack vare tryggheten bakåt. Lyckas Tom Lawrence även bibehålla sin fina form är vi övertygade om att Derby lyckas säkra kontraktet i slutändan. 1X är ett lås.

11. QPR – Hull 

Det var ett vågat val av Hulls nya ägare att göra sig av med Grant McCann trots den fina form som Hull visade upp för stunden. Än är det för tidigt att döma den nya tränaren Shota Arveladze men någon drömstart har georgien inte haft och styrelsen får räkna med att bli kraftigt ifrågasatta om det fortlöper. För QPR:s del har februari månad inte gått som planerat. Londonklubben blev utskickade ur FA cupen av Peterborough har har därefter endast plockat en poäng av nio möjliga i The Championship. Goda förutsättningar finns att vända den negativa trenden men i vad som sannolikt blir en målsnål historia ska krysset göra ettan sällskap.

12. Sheffield United – Swansea 

Sheffield United är ett av ligans formstarkaste lag. The Blades främsta styrka ligger tveklöst i defensiven och anmärkningsvärt är att Wesley Foderingham lyckats hålla nollan intakt i nio av de senaste 13 ligamatcherna. Swansea stod i sin tur för en imponerande vändning hemma mot Bristol City senast. På resande fot har Svanarna däremot inte varit ett dugg framgångsrika där endast Peterborough, Barnsley och Derby skrapat ihop färre poäng. Ettan singlas.

13. Stoke – Birmingham 

Birmingham har imponerat med nyförvärvet Lyle Taylor i spetsen. Den 31-årige anfallaren lyckades aldrig hitta rätt hos Nottingham men tycks återigen hittat spelglädjen hos Blånäsorna med tre strutar och en målgivande passning på fyra matcher. Ett gott tecken för Lee Bowyers manskap som ska säkerställa ett nytt kontrakt under våren. Stoke besitter i grund och botten ett högre kunnande och kunde likväl gått segrandes mot både Huddersfield samt Nottingham senast. Hemma på Bet365 Stadium ska The Potters ses med goda möjligheter men vi ser gärna att tvåan fullbordar en gaffel (etta-tvåa) om plånboken tillåter.

Läktarens Säkra: Manchester City

Ytterst få klubbar i världen kan stoppa Manchester City när de håller nuvarande nivå. Tottenham har genom åren relativt god statistik mot The Citizens men utifrån det vi har sett av Spurs denna säsong blir det inga poäng på Etihad Stadium denna afton.

Läktarens Skräll: Burnley

Det är ett pressat Burnley som beger sig till AmEx Stadium. Sean Dyches manskap är i stort behov av trepoängare om The Clarets ska utmana om ett nytt kontrakt under våren. Sett till de senaste prestationerna är det långt ifrån otänkbart där Wout Weghorst kommer vara en nyckelfigur.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus