Speltips

Match/event
Topptipset - Onsdag 24/8
Datum
24/08 - 2022
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. PSV Eindhoven - Rangers
1x
2. Trabzonspor - Köpenhamn
1
3. Din.Zagreb - Bodö/Glimt
1x2
4. Tranmere - Newcastle
1x2
5. Leeds - Barnsley
1
6. Forest Green - Brighton
2
7. Wycombe - Bristol City
1x2
8. Rosengård - Häcken
12
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 24/8 – Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 24 augusti, 2022

Onsdagens Topptips är väldigt lik gårdagens meny där kvalfinaler i Champions League ackompanjeras av engelska Ligacupen samt inhemsk fotboll. På de brittiska öarna hittar vi tre storfavoriter och någon av dessa måste fällas om det ska bli någon ansenlig utdelning av detta. Vårt drag finner ni i analysen nedan, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. PSV Eindhoven – Rangers 

Fördel PSV Eindhoven efter att nederländarna spelat till sig ett oavgjort resultat i Glasgow. “Boeren” är obesegrade under nya tränaren Ruud van Nistelrooy och har under hösten stått för fina insatser mot lag som Ajax samt Monaco. Superlöftet Xavi Simons har övertygat i sin nya klubb och anfallsstjärnan Cody Gakpo tycks inte vara alltför distraherad av intresset från Manchester United, något som van Nistelrooy valde att hylla i presskonferensen inför denna match. Rangers har ett högt kunnande och ska inte ses utan chans där förlängning är ett tänkbart scenario – 1X!

2. Trabzonspor – FC Köpenhamn 

FC Köpenhamn vann det vändande mötet med 2-1 vilket var välförtjänt. Danskarna kontrollerade stora delar av matchen där Trabzonspor hade svårigheter att skapa farliga målchanser. Helt andra förutsättningar på Medical Park Stadium där turkarna inte har förlorat på drygt ett år då Roma kom besök i fjolårets Europa Conference League-kval. En nyckelfaktor blir att få Andreas Cornelius mer involverad i spelet där FC Köpenhamn-produkten mycket väl kan komma att visa att släkten är värst. Ettan är en värdespik som heter duga.

3. Dinamo Zagreb – Bodö/Glimt 

På pappret har Dinamo Zagreb en klart starkare trupp än Bodö/Glimt men norrmännen ska inte underskattas. De gulsvarta firade som bekant stora framgångar i Europa Conference League i fjol och trivs ypperligt som underdogs. Gästerna vann förra veckans möte på Aspmyra Stadion med 1-0 och får här en matchbild som kommer passa “Superlaget” väl. Kroaterna kommer sätta press från första minuten och har en sylvass offensiv med spelare som Josip Drmić, Mislav Orsić och Bruno Petković men ettan står inte stadigt på egna ben. Vi helgarderar!

4. Tranmere – Newcastle 

Newcastle har imponerat under säsongsupptakten där söndagens prestation mot Manchester City övertygade i synnerhet. Detta efter en sensationell insats från Allan Saint-Maximin som besitter en oerhört hög högstanivå. Mittfältet har därtill förvandlats sedan Joelinton klev ner i banan och Bruno Guimaraes anslöt i januari. Anmärkningsvärt är att Skatorna har ett intensivt spelschema den kommande veckan där Eddie Howes manskap även kommer ställas mot Wolverhampton och Liverpool i Premier League. Rotation är med andra ord att vänta men tvåan ska alltjämt ses som högst troligt mot League Two-klubben Tranmere. I jakt på högre utdelning garderar vi frikostigt på Prenton Park.

5. Leeds – Barnsley 

Leeds har varit en positiv överraskning under säsongsupptakten och kommer närmast från en rejäl skalp då Chelsea besegrades med 3-0 här på Elland Road. Jesse Marsch har fått sätta sin prägel på truppen med sju nyförvärv där amerikanen bland andra plockat in landsmännen Tyler Adams och Brenden Aaronson. Här råder kvalitetsskillnad mot ett Barnsley som föga förvånande tappat flera nyckelspelare i och med nedflyttningen från The Championship. Gästerna har inte övertygat på resande tass under upptakten och ska inte ha något att säga till om i West Yorkshire. Bergetta!

6. Forest Green – Brighton 

Brighton avslutade fjolårssäsongen starkt och har fortsatt årets upplaga av Premier League på inslaget spår. Sju poäng har inkasserats av nio möjliga och då ska tilläggas att det inledande spelschemat inte har varit enkelt. Framförallt har The Seagulls varit betydligt mer kliniska på senare tid vilket länge har hämmat gästerna under Graham Potters styre. En tillsynes enkel uppgift väntar för Albion i den andra omgången av Ligacupen då League One-klubben Forest Green står för motståndet. Arrangörerna har inlett säsongen svagt där inte minst defensiven lämnat mycket att önska. Det kommer inte hålla mot ett formstarkt Brighton – tvåan singlas.

7. Wycombe – Bristol City

Till skillnad från övriga av kupongens brittiska bidrag är bataljen på Adams Park oviss. Bristol City besitter i grunden ett högre kunnande än Wycombe men har haft problem med kontinuiteten. Gästerna har visserligen inlett säsongen starkt och föga förvånande har anfallsstjärnan Andreas Weissman varit framstående. Wycombe spelar till vardags i League One och förväntas vara med och utmana i toppskiktet. I sin hemmaborg är arrangörerna svårslagna där The Robins kommer behöva visa upp sig från sin bästa sida. Ovisst möte som gör sig bäst helgarderat.

8. Rosengård – Häcken 

Kupongen avrundas med ett toppmöte från Damallsvenskan. Rosengård har vunnit två av de senaste tre upplagorna och är föga förvånande med i titelstriden även denna säsong. Säsongens första nederlag kom borta mot Piteå senast men på hemmafronten är Renée Slegers damer oerhört solida. Senast värdinnorna förlorade på Malmö IP var i april 2021 då den europeiska giganten Bayern München kom på besök. Häcken är en av få klubbar som realistiskt sett kan störa skåningarna i sin hemmaborg och i nyförvärvet Anna Anvegård har de gulsvarta en potentiell matchvinnare. Ettan prioriteras.

Läktarens säkra: Leeds 

Leeds har övertygat under säsongsupptakten och Jesse Marsch har förstärkt truppbredden ordentligt vilket kommer gynna The Whites i cupsammanhang. Ett bortasvagt Bristol City ska West Yorkshire-klubben avlägsna utan problem.

Läktarens skräll: Tranmere

En tuff uppgift väntar onekligen för League Two-klubben Tranmere då Newcastle kommer på besök. Arrangörerna är dock solida i sin hemmaborg och Skatorna, som har ett intensivt spelschema, kommer med största sannolikhet lufta truppen här. I jakt på högre utdelning måste någon av de tre storfavoriterna i Ligacupen fällas och vi satsar på Rovers.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus