Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 8/11
Datum
08/11 - 2022
Matchstart
20:30
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Osasuna - Barcelona
2
2. Cremonese - Milan
1x2
3. Bochum - M-gladbach
1x2
4. Stuttgart - Hertha Berlin
1
5. Bournemouth - Everton
x2
6. Birmingham - Swansea
1x
7. Stoke - Luton
1
8. Watford - Reading
1x2
Rygga Spelet
Topptipset analys

Topptipset 8/11 – Tipa & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 8 november, 2022

Tisdagen bjuder på fina matcher från Spanien, Italien, Tyskland och England. Storlag som Barcelona och Milan ser ut att överstreckas och där finns det pengar att hämta. Med 250 000 kronor extra i potten är detta en rad som inte får missas.

Spelstopp: 20:29

1. Osasuna – Barcelona 

Barcelona besegrade Almería med 2-0 i lördags i en match som främst blir ihågkommen för att det var Piqués sista hemmamatch i den blåröda tröjan. Nu ska veteranbacken göra sitt allra sista framträdande och vi kan nog räkna med att hans lagkamrater vill ge honom en bra avslutning. Ett fokuserat bortalag är således att vänta och då är det få lag i Spanien som kan stå upp mot katalanerna. Osasuna har visserligen plockat tio poäng på de fyra senaste omgångarna och har en formstark Chimy Ávila i fören, men här räcker gänget från Pamplona inte till. Tvåan spikas.

2. Cremonese – Milan 

Milan är den andra stora favoriten på denna kupong och de rödsvarta kan få det svårare än vad Barcelona får. Rossoneri bröt ner Spezia på hemmaplan först i den 90:e minuten i helgen och fick då se segerskytten Giroud dra på sig ett idiotiskt rött kort efter att han dragit av sig tröjan med ett gult kort i bagaget. Han är avstängd nu och det är även Theo Hernández. Cremonese har sakta men säkert börjat acklimatisera sig i Serie A och även om de fortfarande inte har vunnit någon match har Cremonese tagit poäng i tre av de fyra senaste omgångarna. Detta är en speciellt match för hemmalaget som bara har nio mil till Milano och då lär de bjuda upp till kamp. 1X, som finns att få till magiskt värde, är av högsta prioritet, men helst ska alla tecken ta plats.

3. Bochum – Mönchengladbach 

Bochum är ett bottenlag i Bundesliga, men de har visat gott gry på hemmaplan mot slutet. Segrar mot Eintracht Frankfurt och Union Berlin samt ett kryss mot Köln är starka papper. Den gamle Arsenal-talangen Jordi Osei-Tutu har fått några starter mot slutet och gjort det bra. Borussia Mönchengladbach har hög kapacitet med lirare som Pléa och Thuram som har enormt mycket att ge. Samtidigt har Die Fohlen endast vunnit en av sina fyra senaste och på bortaplan är de inte att lita på. Strecka från vänster, men fyll gärna på så långt som lädret räcker.

4. Stuttgart – Hertha Berlin 

Hertha Berlin gjorde en tapper insats mot Bayern München och hämtade in 0-3 till 2-3 via mål av Selke och Lukebakio. Närmare kom dock inte huvudstadslaget som förlorade sin tredje match på de fyra senaste omgångarna. Tio insläppta på de fem senaste omgångarna visar vart det största problemet ligger och här får huvudstadslaget svårt att hålla tätt. Stuttgart har nämligen vunnit sina två senaste hemmamatcher och stod även upp bra i förlusten mot Borussia Mönchengladbach för några dagar sedan. En match där Stuttgart vann xG. Hemma på Mercedes-Benz Arena ska de gälla som favoriter mot Hertha och ettan är en vettig spik.

5. Bournemouth – Everton 

Den engelska Ligacupen kliver in i den tredje omgången under veckan och här bjuds vi på ett möte mellan två Premier League-lag. I vanlig ordning kommer det roteras ganska friskt i denna turnering, än mer så när det är ett VM-uppehåll mitt i säsongen. Då är det fördel Everton på sydkusten då Lampard har en relativt bred trupp. Keane, Holgate, Gordon och Maupay satt alla på bänken i förlusten mot Leicester för några dagar sedan och ska ses med bra chans att kliva in från start nu. The Cherries har betydligt tunnare trupp och det kan mycket väl fälla avgörandet. X2 ska ses som heltäckt. 

6. Birmingham – Swansea 

Swansea tappade in två snabba bollar hemma mot Wigan i lördags och fick jobba i uppförsbacke efter det. Walesarna hade mycket boll, men hade svårt att komma till riktigt farliga chanser. Till sist lyckades de vitklädda lösa en pinne efter en sen kvittering av Piroe från straffpunkten, men det var tredje raka fajten utan seger för Svanarna. Birmingham har däremot tagit sju poäng på sina tre senaste och såg fina ut i bortasegern mot Stoke för några dagar sedan. Hogan och company torskar inte detta. 1X är tillräckligt.

7. Stoke – Luton 

Stoke går iskallt för tillfället. Trots att The Hatters gör rätt okej insatser får de inte in bollen. I lördags vann de xG relativt klart mot Birmingham, men torskade matchen med 1-2. En spelare som Dwight Gayle har verkligen haft krutet blött, men det finns gott om kvalité i detta rödvita lag och här kan det mycket väl bli proppen ur Luton har skadeproblem i försvaret och i lördagens turliga seger över Blackpool klev Potts ut med en känning. Osho är tillbaka från avstängning, men det hjälper inte. Luton åker på stryk ändå. Ettan singlas.

8. Watford – Reading 

Reading har bara vunnit en av sina åtta senaste ligamatcher och sjunker i tabellen. Det skiljer dock bara fem poäng upp till playoff och truppen är inte så pjåkig, speciellt inte offensivt där namn som Long, Méïté, Carroll och Hoilett hittas. Namnmässigt så är detta ett lag som ska kunna vara med och bråka om uppflyttning. Det ska verkligen Watford vara också, men Ken Sema och hans kamrater får inte till det. I lördags åkte de på stryk hemma mot Coventry och det kan lika gärna bli poängtapp igen. Ettan ser ut att streckas hårt och då är det läge att plocka med alla tecken.

Läktarens säkra: Barcelona

Barcelona kommer vilja ge Piqué en fin avskedsgåva och då får Osasuna svårt att hänga med i tempot. Lewandowski tar revansch på straffmissen senast och för sitt Barcelona till en klar seger.

Läktarens skräll: Cremonese

Milan såg tröga ut mot Spezia och får nu klara sig utan både Hernández och Giroud. Då luktar det skräll lång väg i Cremona. Den kriminellt underskattade vänstersidan måste plockas med.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus