Speltips

Match/event
Topptipset - Tisdag 22/12
Datum
22/12 - 2020
Matchstart
18:29
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Arsenal - Man City
2
2. Brentford - Newcastle
1x
3. R.Sociedad - A.Madrid
2
4. Huesca - Levante
1x
5. Villarreal - A.Bilbao
1x2
6. Valladolid - Barcelona
1x2
7. Juventus - Fiorentina
1
8. Crotone - Parma
2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 22/12 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 21 december, 2020

Tisdagens Topptips är ett intressant sådant där bidragen hämtas från engelska Ligacupen, La Liga och Serie A. Helt okej spelvärde ser det också ut att bli och en dunderskräll i Spanien öppnar upp för fin utdelning. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:29

1. Arsenal – Manchester City 

Pressen på Mikel Arteta växer sig allt större och frågan är om spanjoren fortsatt styr rodret vid årsskiftet. Målproduktionen har varit under all kritik där endast fyra mål har producerats på de senaste tio (!) omgångarna i ligaspelet. Hälften av dessa har kommit från straffpunkten. Något enkelt spelschema kan The Gunners inte heller luta sig mot under det hektiska julschemat och först ut väntar Manchester City i Ligacupen. The Citizens fenomenala bredd kommer vara till nytta här och Pep Guardiolas manskap ska ha goda förutsättningar att ordna avancemang. Tvåa!

2. Brentford – Newcastle 

Det är ett svårspelat Brentford som tar emot Newcastle på Brentford Community Stadium. Värdskapet har inte förlorat på de senaste 13 matcherna där ett strålande försvarsspel kombinerat med den glödheta Ivan Toney är ett framgångsrikt koncept. 24-åringen var för övrigt kontrakterad hos The Magpies mellan 2015-2018 men spenderade större delen på lån innan han blev uppköpt av Peterborough där Toneys karriär tog fart på allvar. Att Newcastle blir sänkta av sitt före detta anfallslöfte känns inte alls orimligt. Gästerna har drabbats hårt av corona där bland andra Lascelles och Saint-Maximin saknats under en längre period och som följd har de speldugliga matchats hårt. Då räknar vi med ett reservbetonat bortalag. 1X!

3. Real Sociedad – Atlético Madrid 

La Liga kör vecko-omgång och på Reale Seguros Stadium vankas det toppmöte. Real Sociedad har efter en fenomenal säsongsinledning hamnat i en formsvacka där värdskapet dras med enorma skadebekymmer. Adnan Januzaj och Mikel Oyarzabal, som varit fenomenala under hösten, väntas bland annat saknas och likaså den före detta Manchester City-stjärnan David Silva. Atlético Madrid har i sin tur stått för en fenomenal höst och toppar tabellen trots två matcher mindre spelade än tvåan Real Madrid. Då fint spelvärde erbjuds åt öst är spiken solklar.

4. Huesca – Levante 

Nykomlingarna Huesca har stora problem i det offensiva spelet men defensivt gör värdskapet det riktigt bra. Bristen på segrar är oroväckande i jakten på ett nytt kontrakt men visst ska de blåröda ha goda möjligheter att hämta säsongens andra viktoria här. Levante besitter en högre kapacitet med spelare som José Morales och Roger Martí. Prestationerna på resande fot har dock inte varit särskilt förtroendeingivande och gästerna har lämnat segerlösa från de senaste sex bortamatcherna. 1X lockar men då krysset streckas hårt kan ettan mycket väl agera chansspik för den våghalsige.

5. Villarreal – Athletic Bilbao 

Villarreals förlustfria svit förlängdes till 19 matcher då Osasuna besegrades med 3-1 i lördags. Till detta möte förväntas även Paco Alcacer vara tillbaka efter en månads skadefrånvaro. Tillsammans med Gerard Moreno har Unai Emery ett mycket intressant anfallspar till sitt förfogande. Athletic Bilbao har dessutom stora svårigheter på resande fot där blott fem pinnar plockats från åtta bortamöten. Här får baskerna sikta in sig på en pinne – 1X är ett lås.

6. Valladolid – Barcelona 

Barcelona tappade ytterligare mark till ligaledarna Atlético Madrid då katalanerna endast fick med sig en pinne hemma mot Valencia. Den enda som egentligen har motsvarat förväntningarna är underbarnet Ansu Fati och 18-åringen är fortsatt otillgänglig på grund av sin knäskada. Ett formstarkt Valladolid ska således kunna ställa till med oreda här. Värdskapet har endast förlorat en av de senaste sju tävlingskamperna och kommer närmast från en imponerande poäng borta mot Sevilla. Då ska det även tilläggas att de lilavita trivs klart bättre i sin hemmaborg. Samtliga tecken synas på Estadio José Zorrilla.

7. Juventus – Fiorentina 

Även Italien har matat in en vecko-omgång strax före jul och på Allianz Stadium förväntas det bli en ensidig historia. Juventus är fortsatt obesegrade i ligaspelet och med Cristiano Ronaldo i ypperlig form är “Den gamla damen” svårstoppade. 35-åringen klev upp som ensam skytteligaledare med sina två mål mot Parma och har således noterats för tolv strutar denna säsong. Det är en färre än vad Fiorentina som lag har åstadkommit efter 13 spelade omgångar. La Viola har det onekligen tufft utan fjolårets stjärna Federico Chiesa, som under sommarfönstret begav sig till just Juventus. Bergetta!

8. Crotone – Parma 

Vistelsen i Serie A tycks inte bli särskilt långvarig för Crotone som befinner sig på en jumboplats. Varken offensiven eller defensiven håller måttet för högstadivisionen. Värdskapet har ligans sämsta målproduktion med blott elva baljor och endast Torino har släppt in fler än de blårödas 28 till antalet. Även Parma har haft det tungt denna säsong men gästerna har åtminstone visat framfötterna på senare tid där inte minst krigarinsatsen borta mot Milan var ett styrkebesked. Vi tar ställning åt öst i hopp om att kvalitetsspelarna Gervinho och Juraj Kucka visar vägen för I Crociati.

Omgångens säkra: Juventus

Det är klasskillnad på Allianz Stadium då ett blekt Fiorentina kommer på besök. Här ska en formstark Cristiano Ronaldo ha lekstuga och förbättra sitt fantastiska målfacit.

Omgångens skräll: Valladolid

Valladolid kommer till detta möte med fin form där bland annat nyförvärvet Shon Weissman kommit tillrätta efter en tuff start i Spanien. Barcelona har i sin tur problem både på och utanför planen och katalanerna kan mycket väl åka på ytterligare poängtapp här.

1. Arsenal – Man City 2

2. Brentford – Newcastle 1x

3. R.Sociedad – A.Madrid 2

4. Huesca – Levante 1x

5. Villarreal – A.Bilbao 1x

6. Valladolid – Barcelona 1×2

7. Juventus – Fiorentina 1

8. Crotone – Parma 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus