Speltips

Match/event
Topptipset - Fredag 29/1
Datum
29/01 - 2021
Matchstart
19:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Reading - Bournem.
12
2. Lyon - Bordeaux
1x2
3. Torino - Fiorentina
1
4. Valladolid - Huesca
x2
5. Stuttgart - Mainz
1x2
6. Colchester - Scunth.
1
7. Zaragoza - Ponfer.
1x
8. Vicenza - Venezia
x2
Rygga Spelet
Topptipset

Topptipset 29/1 » Tips & analys

Fotboll Speltips Topptipset
Joakim
Publicerad: 29 januari, 2021

Åtta ligor från fem olika nationer är vad fredagens Topptips erbjuder. Fina kupongrensare hittas på såväl Parc Olympique Lyonnais som Mercedez-Benz Arena. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 19:59

1. Reading – Bournemouth 

Toppmötet på Madejski Stadium inleder fredagens kupong. Med Lucas Joao tillbaka från sina skadebekymmer har Reading visat en uppåtgående formkurva. Visserligen blev portugisen syndabock i 0-0-mötet mot Preston efter att ha missat en straff i matchens slutskede. Det råder dock inga tvivel om att The Royals är ett klart bättre lag när 27-åringen är med och drar i trådarna. Bournemouth har en bredare repertoar men Jason Tindall har ännu inte fått ut maximalt av sin stjärnfyllda trupp. På sin dag är detta alltjämt ett möte The Cherries ska gå segrandes ur men vi vågar knappast lämna tvåan allena. Gaffel (etta-tvåa)!

2. Lyon – Bordeaux 

Efter missräkningen hemma mot Metz var det ett revanschsuget Lyon som begav sig till Stade Geoffroy Guichard för knappt en vecka sedan. Les Gones hade lekstuga mot St. Etienne och vann med hela 5-0. Rudi Garcias offensiva trio i form av Tino Kadewere, Memphis Depay och Karl Toko Ekambi har imponerat stort denna säsong och producerat imponerande 29 baljor kombinerat. Bordeaux, med sitt kompakta försvarsspel, blir dock ingen enkel uppgift och gästerna har varit framgångsrika på Parc Olympique Lyonnais de senaste säsongerna. Faktum är att Les Girondins inte har förlorat här på de senaste fyra vistelserna. Vi helgarderar!

3. Torino – Fiorentina 

Dusan Vlahović har en strålande månad bakom sig och blev matchvinnare mot Crotone senast. Sex mål har 21-åringen mäktat med på de senaste åtta ligamatcherna. Ett imponerande facit som varit och o så viktigt för Fiorentina som överlag har underpresterat. Så har varit fallet även för Torino och med blott två segrar från den första halvan av säsongen fick Marco Giampaolo lämna tränarrollen. Ersättaren Davide Nicola har onekligen en hel del arbete framför sig men visst fanns det en del positivt att hämta från premiären mot Benevento. Strecka från vänster.

4. Valladolid – Huesca 

Huesca har det oerhört tungt i högstadivisionen och har fått finna sig vid att vara tabelljumbo i stort sett hela säsongen. Gästerna är extremt kryssbenägna där hälften av matcherna har slutat med delad ära. Mycket tack vare den bristande offensiven och något ligamål har det ännu inte blivit för “Oscenses” sedan årsskiftet. Att säsongens första bortaseger kommer mot ett skakigt Valladolid är dock inte alls omöjligt. Sannerligen troligare än vad svenska folket indikerar. Värdskapet har endast en seger på de senaste sju omgångarna i ligaspelet och defensivt övertygar “Pucela” inte. Den gravt understreckade tvåan gör utgångskrysset sällskap tidigt.

5. Stuttgart – Mainz 

Snacka om en överraskande men o så viktig seger då Mainz besegrade självaste RB Leipzig hemma på Opel Arena förra helgen. Moussa Niakhate fick uppenbarligen nog över hans lagkamraters inkompetens framför mål och kvitterade två gånger om innan Leandro Barreiro fastställde slutresultatet 3-2. Inlånade Danny da Costa stod även för en pigg debut hos Die Nullfünfers och 27-åringen kommer vara nyttig längst högerflanken. Stuttgart har inte samma problem med målproduktionen där löftet Silas Wamangituka har tagit Bundesliga med storm. Bakåt finns det större bekymmer och faktum är att värdskapet ännu inte har segrat hemma på Mercedes-Benz Arena denna säsong. Krysset är en vågad chansspik, på större system följer samtliga tecken med.

6. Colchester – Scunthorpe 

Vi återvänder till de brittiska öarna för en batalj från League Two. Scunthorpe har ryckt sig från bottenträsket i och med två raka segrar. Den offensiva duon Loft/Eisa imponerar och att rutinerade Mark Howard fått hålla nollan intakt mot såväl Port Vale som Grimsby är glädjande. Colchester är dock oerhört svårspelade i sin hemmaborg och får väl lågt förtroende i vårt tycke. Endast Morecambe har lyckats besegra värdskapet här denna säsong. Formkurvan är inte särskilt förtroendeingivande men det ska tilläggas att The U’s haft en rad tuffa motståndare på hemmaplan. Klart bättre förutsättningar här och vi är trygga med spikettan.

7. Real Zaragoza – Ponferradina 

Real Zaragoza har ryckt upp sig ordentligt sedan Juan Ignacio Martínez tog över rodret strax före jul. Sju poäng från fyra omgångar har det blivit sedan 56-åringen tog över rodret vilket är en klar förbättring gentemot höstens bedrövligheter. Nu väntar dock Martínez hittills största test då sjuan Ponferradina kommer på besök. Gästerna kommer närmast från en 2-0-viktoria borta mot Malaga och är väldigt effektiva i sitt raka anfallsspel. Ettan först men vi är inte sena med att gardera upp oss.

8. Vicenza – Venezia 

Sist men inte minst stundar ett derby från nordöstra Italien. Vicenza har inte fått utdelning från sitt spelövertag på senare tid där blott en seger har inkasserats från de senaste sex omgångarna. Målvakten Matteo Grandi har ingen övertygande räddningsprocent och ställs nu mot en av ligans vassaste avslutare i form av Francesco Forte. Tio mål har 27-åringen mäktat med denna säsong och står således som delad skytteligaledare. X2 räcker långt.

Läktarens säkra: Colchester

Colchester visade än en gång sin styrka hemma på Colchester Community Stadium när ligaledarna Cambridge United kom på besök. Blott en förlust har det blivit på elva hemmamatcher denna säsong och Scunthorpe har knappast övertygat på resande fot.

Läktarens skräll: Bordeaux

Bordeaux trivs utmärkt på Parc Olympique Lyonnais och har fått med sig ett positivt resultat från de senaste fyra besöken. En krigarinsats från Les Girondins kan mycket väl förlänga den sviten och då kupongrensare är en bristvara på kupongen är tvåan ett givet tecken.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus