Speltips

Match/event
Ishockey-VM dag 1 - fredag 21/5
Datum
21/05 - 2021
Matchstart
15:15
Spelbolag
Spel
Flertal - 4 spel
Odds
1,80-2,85
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Ishockey-VM dag 1 – fredag 21/5

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 21 maj, 2021

Äntligen startar ishockey-VM! Som man har längtat då mästerskapet 2020 ställdes in på grund av pandemin. Idag, klockan 15:15, släpps pucken i Riga och därmed startar turneringen, som håller på till den 6 juni. Tänk att få fira ett svenskt VM-guld på vår nationaldag. Det vore något. Dit är det dock långt.

Dagens omgång

Tyskland – Italien 15:15

Öppningsmatch i Grupp B. Majoriteten av den tyska truppen spelar i den inhemska ligan där det finns några undantag som bland annat Moritz Seider (Rögle), Lean Bergmann (San José) och Tobias Reider (Buffalo). Italien har, som vanligt i dessa sammanhang, en svag trupp. De lär göra upp med Kazakhstan om att inte hamna sist i gruppen. Jag kommer testa Italien +4,5 till hela 2,10 gånger pengarna. Tyskland vann sitt genrep mot Belarus med 2-0, men föll i matchen innan med 1-4 mot samma motstånd och radade upp ytterligare fem förluster innan dess mot Tjeckien x2, Slovakien x2 och Lettland. Italien föll mot Frankrike med 1-4 i sitt genrep, men slog samma nation med 1-0 innan dess. Italien brukar, såklart, lägga sig på defensiven och lär även göra så under eftermiddagen. Tyskland å sin tur har ett bättre lag, men jag har svårt att se tyskarna vinna med 5-6 mål. De spelar dessutom redan ny match imorgon, som är betydligt viktigare då man ställs mot ett bättre Norge, som på förhand ska ses som en utmanare till tyskarna gällande den fjärde- och sista slutspelsplatsen. Under premiären tror jag Tyskland gör vad dom ska, inte mer. 4-1? Lägg därtill att Tyskland aldrig slagit Italien med 5+ mål.

Ryssland – Tjeckien 15:15

Öppningsmatch i grupp A och vi får direkt ett toppmöte mellan Ryssland och Tjeckien. Ryssland har alltid ett starkt lag, men saknar många NHL-stjärnor trots att de plockat in backtrion Nikita Zadorov, Nikita Nesterov och Ivan Provorov. Tjeckien å sin tur ser riktigt intressant ut och har definitivt fått in mest spets från NHL i form av Jakub Vrana, Dominik Kubalik och Filip Hronek. De har även NHL-spelare som Libor Hajek, Filip Zadina och Filip Chytil i truppen. Dessa båda möttes i genrepet där Tjeckien vann med klara 4-0. Ryssland har faktiskt förlorat 4/5 senaste. Bland annat dubbla möten mot Schweiz. Tjeckien å sin tur har spelat nio (!) matcher innan VM och vunnit samtliga! De har slagit Ryssland, Sverige, Finland, Slovakien x2, Tyskland x2 och Österrike x2. Ruskigt imponerande. VM-matcher är såklart något helt annat, men med tanke på truppläget och Tjeckiens finfina form går det inte blunda för Tjeckien FT till 2,85. Jag kommer även testa en slant på Dominik Kubalik Ö0,5 poäng till 1,80. Chicago-stjärnan kommer, tillsammans med Jakub Vrana, vara Tjeckiens offensiva motor under mästerskapet. Gör Tjeckien 2,3 eller rentav 4 mål bör Kubalik åtminstone vara inblandad i ett.

Belarus – Slovakien 19:15

Två jämna lag i mitt tycke. Belarus lag består i stort sett endast av KHL-spelare medan Slovakien har många spelare från den inhemska ligan, men även från AHL, Tjeckien, Finland, Sverige och NHL. Bland annat finns Oskarshamns-backen, Adam Janosik, i truppen samt Leksands stjärnduo, Marek Hrivik och Peter Cehlarik. Belarus blev nollade i sina två sista matcher inför VM-premiären i kväll. Först föll man mot Tyskland med 0-2 och senast Kazakhstan med samma siffror. Slovakien å sin tur föll i dubbla matcher mot Tjeckien. Denna fajt är väldigt viktig för de båda lagen, vilket nationerna också vet. Till en början får vi nog se två defensiva lag, men med tiden lär de bli mer offensivt spel. Jag kommer därför testa BLG2M till 2,10. Spontant känns det som en 2-2-match.

Kanada – Lettland 19:15

Favoriten Kanada ställs mot värdnationen Lettland. Kanada har mycket NHL-meriterat i sin trupp, men samtidigt har man ett av nationens sämsta VM-lag på många, många år. Lettland å sin tur har spelare från alla Europas hörn, där dock KHL sticker ut med elva spelare. Lettland brukar ha en förmåga att kunna stå upp bra mot de större nationerna i mästerskap. Frågan är om man gör det även i kväll? Jag får en halvlurig känsla kring matchen och vågar inte ge mig på något spel. Det kan blir allt från 6-1 till 3-2 OT, är känslan.

Speltips

Italien +4,5 @2,10 (2u) – Betsson
Tjeckien FT @2,85 (1,5u) – Betsson
Kubalik Ö0,5 poäng @1,80 (2u) – Betsson
Belarus – Slovakien BLG2M @2,10 (2u) – Bet365

Lycka till!

/Timmy

Spreadsheet för ishockey-VM 2021!

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x