Snyggaste målen

Snygga fotbollsmål – Topp 10 genom alla tider

Fotboll Nyheter
Joakim
Publicerad: 16 augusti, 2021

Det är en lista som är i princip omöjlig att göra. Vi bad våra följare på Facebook att lista de snyggaste målen genom alla tider för att kunna sammanställa en slutgiltig topp 10-lista. Nedan kan ni se hur det slutade. Många, många väldigt snygga fotbollsmål!

10. Origi mot Barcelona i Champions League

Mycket kan sägas om försvarsspelet från Barcelona men det var väldigt snyggt upptäckt av Trent Alexander-Arnold och ett väldigt bra avslut av Divock Origi. Målet i sig kanske inte ska räknas som ett av de vackraste men under de omständigheterna som det gjordes och vad det betydde för Liverpool så passar det helt klart in på vår lista.

9. Wilshere mot Norwich i Premier League

Arsenal är inte vad dom en gång var men under de många åren Arsene Wenger tränade laget så kunde denna typen av mål trollbinda många fotbollsfans. Till skillnad mot målet på 10:e plats som var helt avgörande för Liverpool i Champions League så har detta målet ett större värde av att det är makalöst vackert men inte speciellt betydande rent känslomässigt. Samspelet mellan Jack Wilshere, Olivier Giroud och Santi Cazorla är verkligen magiskt här.

8. Roberto Carlos frispark mot Frankrike

Detta är ju en klassiker som för evigt kommer att finnas på folks läppar när det pratas om galna mål. Styrkan, skruven, Fabian Barthez uppgivna blick. Ja, målet har allt!

7. Marco Van Basten bicacleta mot FC Den Bosch

Van Basten är en av de bästa någonsin, konstigt nog så pensionerade han sig från sporten redan som 28-åring. Vi är många som har sett hans höjdpunkter och alla hans fina mål. En av de absolut finaste träffarna fick han i en match Mellan hans Ajax och FC Den Bosch.

6. Zlatan Ibrahimovic – Klacken mot Italien

Ett av de mest klassiska målen i svensk landslagshistoria. När det behövdes som mest så lyckades Zlatan göra det omöjliga. Ett otroligt vackert mål som i slutändan betydde Ciao Ciao Italia. Gåshud!

5. Steven Gerrard mot West Ham i FA cup-finalen

Captain Fantastic i så många år för Liverpool. Stevie G är en legend! Detta målet i sista minuten mot West Han är ett av hans absolut bästa och dessutom så viktigt!

4. Dennis Bergkamp mot Newcastle i Premier League

Att Dennis Bergkamp var en superb spelar vet vi alla, att han gjorde många fina mål det vet vi också. Men målet mot Newcastle är på en annan nivå. Passningen, vändningen och utförandet är perfekt. Vilket mål!

3. Olivier Giroud mot Crystal Palace i Premier League

Det finns väldigt många åsikter om Olivier Giroud, en fantastisk spelare enligt vissa, överskattad enligt många. Sanningen är dock att han är en av de mesta franska målskyttarna genom tiderna. I landslaget är det bara Thierry Henry som har gjort fler mål. Han har för vana att göra spektakulära mål dessutom. Målet som han gjorde mot Crystal Palace för hans dåvarande klubb Arsenal är hans definitivt vackraste mål i karriären. Skorpionen!

Diego Armando Maradona mot England i VM 1986

Maradona är för många tidernas absolut bästa spelare. Han visade i matchen mot England i VM 1986 varför många håller honom så högt. Där gjorde Maradona 2 mål, båda spektakulära på sitt egna sätt. Det första kallade han själv för ”The hand of god” när han låtsades nicka bollen med sin hand för att ta sig över målvakten. Det andra målet, det går inte att beskriva. Kolla in videon!

1. Zlatan Ibrahimovic – Cykelsparken mot England

Kanske är vi färgade och rankar detta målet högst för att det gäller Zlatan. Eller så är det bara så att detta är det vackraste målet någonsin. Det är den första matchn någonsin för Sverige på Friends Arena. England står för motståndet. Zlatan har en sån där dag på jobbet när allt går hans väg. Sverige vinner matchen med 4-2, Zlatan gör fyra mål. Och den där bicacletan är helt otrolig, det blir inte bättre!

Listan kan göras väldigt mycket längre men någonstans måste vi dra gränsen. Dessa mål är framtagna från våra följare i vår facebookgrupp. För att inte missa våra omröstningar och alla våra speltips hittar ni gruppen här. Vill ni se våra listor på spelbolag så hittar ni dom här.