Speltips

Match/event
Örebro HK - Djurgårdens IF
Datum
29/01 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Örebro FT
Odds
1,80
Rygga Spelet
Speltips SHL

Örebro – Djurgården 29/1

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 29 januari, 2022

Match efter match ställs in i SHL på grund av Covid-19. Exempelvis snuvas vi på dubbla Skånederby mellan Malmö och Rögle i helgen. Två matcher ska åtminstone spelas under lördagen, där bland annat Örebro tar emot jumbon Djurgården.

Stark insats senast

Örebros säsong har gått lite upp och ned, men sammantaget har det varit en besvikelse då man först ligger på en tiondeplats i tabellen efter att ha spelat in 48 poäng på 33 matcher. Dock är laget endast två poäng ifrån nian Linköping och är endast sex poäng ifrån sjätteplatsen. Linköping har dessutom spelat fyra (!) matcher fler än Örebro.

Hemmalagets form har varit mindre bra under den senare tiden. Dock gjorde man en mycket fin insats senast då man körde över topplaget Rögle med klara 4-1 och bröt därmed en fyra matchers lång förlustsvit. Mot Rögle sköt laget hela 45 (!) skott på mål och såg bestämda ut. Kanske kommer lyftet nu?

Vidare har det även gått trögt på hemmais på sistone då det endast blivit en vinst på de fyra senaste. Örebro är normalt sett ett starkt hemmalag och hade faktiskt tio vinster på de elva matcherna innan den nyss nämnda perioden. Nu vann man senast och när bortasvaga Djurgården gästar i kväll är det ett perfekt läge att påbörja en ny segersvit i Behrn Arena.

Jumbon på gång?

Om Örebros säsong varit en besvikelse, så är det ingenting mot vad Djurgårdens varit. Laget ligger alltjämt överlägset sist i tabellen då man endast tagit 27 pinnar på 32 matcher. Man har hela elva poäng upp till säker mark.

Stockholmarna kanske är på gång då man segrat i två raka matcher och i tre av de fem senaste. Laget behöver troligtvis snitta ännu fler poäng än så för att ens ha chans på tolfteplatsen. Segrarna har för övrigt kommit mot Oskarshamn och Leksand hemma på Hovet.

Djurgården borta är något helt annat. Faktum är att det endast blivit en vinst på de sju senaste matcherna på resande skridsko och den kom efter övertid. Sett till de 15 senaste bortafajterna har det blott blivit tre segrar. Det håller givetvis inte på denna nivå.

Kvällens speltips

Örebro FT – synas till 1,80 hos Hajper.

Örebro är en om inte två klasser bättre än Djurgården, vilket också tabellen visar då det skiljer 21 (!) poäng lagen emellan. Örebro har förvisso gått trögt ett tag, men normalt sett är man starka på hemmais och tog en mycket meriterande vinst senast då man körde över Rögle med 4-1. Laget känns på gång. Djurgården å sin tur kommer från två raka vinster och har fått in Malmös gamla tränare, Joakim Fagervall. Men kan han verkligen lyfta detta Djurgården? Mycket tveksamt. Vidare är stockholmarna usla på resande skridsko och lär få det het om öronen i kväll. Örebro brukar dessutom trivas mot Djurgården, vilket fyra raka vinster vittnar om. Lägg därtill att Örebro vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher mot kvällens motståndare. Det här tar Örebro!

Hajper
100% upp till 1000 kr + 10 Freespins
  • Snabba uttag
  • Stort utbud
  • Snygg design
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Hajper
Lanserat:
september, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Hajper grundades 2018 och var ett av de första spelbolagen på marknaden som kunde erbjuda betting utan konto. Snabba utbetalningar och enkla insättningar var ett av Hajpers signum. Nu är de en stor spelare på både betting och casino och erbjuder massvis med spel och odds.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr + 10 Freespins
Omsättningskrav: 6x