Speltips

Match/event
AIK Hockey - Södertälje SK
Datum
08/03 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Ö5,5 mål
Odds
1,91
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

AIK – Södertälje 8/3

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 8 mars, 2021

Senast hittade Malmö ML hem till fina 2,60 då man lyckades 4-3-besegra Luleå. Skånelaget är för övrigt uppe i sju (!) raka vinster. I kväll riktar jag blickarna mot huvudstaden då AIK tar sig an Södertälje i ett intressant möte lagen emellan.

Slutspelsplatsen nära

AIK startade säsongen lite trevande, men spelade sedan upp sig och vann under en period 13/16 matcher. Den fantastiska formtoppen har tagit laget upp på en stabil åttondeplats. I skrivande stund har stockholmarna spelat in 71 poäng på 48 matcher. Samma poäng som nian Västerås.

För tillfället är AIK inne i en tuff period då man endast vunnit en av sina sex senaste matcher. Allra senast fick man stryk mot just kvällens motståndare, Södertälje, med 2-6. Försvarsspelet har varit under all kritik på slutet då man släppt in 30 mål på sina sju senaste matcher.

AIK är endast fem poäng före elfteplacerade Vita Hästen med några omgångar kvar. Laget behöver därmed vinna åtminstone en match till, kanske rent av två, innan slutspelsplatsen är säkrad. Kanske gör man det redan i kväll när man söker revansch mot Södertälje?

Gästerna siktar på tredjeplatsen

Södertälje har svarat för en mycket fin säsong då man ligger på en fjärdeplats i tabellen med 83 inspelade poäng på 48 matcher. Man är dock bara två poäng före femman Mora och tre poäng före sexan Västervik. Vidare är man endast en poäng bakom Björklöven med en match färre spelad. Givetvis siktar Södertälje på tredjeplatsen i tabellen.

Topplaget är i mycket fin form då man vunnit 7/9 senaste. Offensiven har, som under i stort sett hela säsongen, levererat framåt. Samtidigt har man en del brister i defensiven. SSK:s matcher brukar ofta bli både målrika och underhållande.

Kvällens motståndare, AIK, har varit lite av en favoritmotståndare för Södertälje under de senaste säsongerna. Faktum är att laget vunnit 8/9 senaste inbördes mötena. Man har dessutom smällt in 36 mål under den nyss nämnda perioden.

Speltips

Jag väljer att testa Ö5,5 mål i matchen till 1,91 (2,5u) gånger pengarna.

Såväl AIK som Södertälje kommer gå för tre poäng. Vidare har båda lagen släppt in massvis med mål på slutet, inte minst AIK. Dessutom har Södertälje öst in mål framåt. Med tanke på förutsättningarna räknar jag kallt med två lag som går på offensiven från början, vilket förhoppningsvis leder till en fin målfest.

Fyra av AIK:s fem senaste matcher har slutat med 6+ mål (2-6, 3-0, 2-5, 0-8, 2-5) medan Södertälje haft samma trend (6-2, 4-3 SO, 4-5 OT, 3-1, 5-3). Lägg därtill att 3/4 senaste inbördes mötena slutat med Ö5,5 mål (2-6, 3-2 OT, 4-5, 4-5 SO).

Lycka till!

/ Timmy

Följ mina europeiska ishockeyspel här!

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x