Speltips

Match/event
Argentina - Frankrike
Datum
18/12 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
Frankrike vinner trofén
Odds
1,90
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Argentina – Frankrike 18/12

Fotboll Fotbolls-VM Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 16 december, 2022

Det har blivit dags för den sista matchen i detta VM när finalen mellan Argentina och de regerande mästarna Frankrike ska spelas. Man kan inget annat säga än att dessa två lag förtjänar att vara i final och nu ska ett av lagen ta hem guldet medan det andra får nöja sig med en andra plats. Båda lagen står på exakt samma odds att vinna guld och det håller jag helt och hållet med om, i mina ögon kan detta verkligen gå hur som helst!

Övertygande vinst i semin

Snacka om att Argentina nästan haft ett perfekt mästerskap, det enda som inte gick enligt planerna var öppningsmatchen som man förlorade mot Saudiarabien. Och efter den förlusten så var det många som direkt började ifrågasätta om Argentina verkligen var så bra som man hade trott på förhand. Det visade sig att dom var det tillslut, man har sen den matchen varit riktigt bra och gjort sig välförtjänt en finalplats. Nu återstår det bara en match för Messi och company för att förverkliga deras drömmar om ett VM guld. 

Man kommer till matchen med en övertygande vinst mot Kroatien i semifinalen. Det går att säga en del negativa saker om Kroatien i den matchen men istället väljer jag att lyfta fram det Argentina gjorde bra. Man hade kontroll i nästan 90 minuter och släppte knappt till någon farlig målchans, och anfallsmässigt så var man vassa och gjorde mål på de chanser man fick. Visst hade man kanske lite flyt med bland annat andra målet men inget snack om saken om att det bättre laget vann matchen och gick till final.

Final igen för Frankrike

De regerande mästarna har såklart alltid lite extra press på sig inför ett mästerskap och det har varit en trend nu på senaste år att de regerande VM mästarna inte presterat bra i kommande mästerskap. Men Frankrike har verkligen brutit den trenden då man nu tagit sig till ännu en VM final. Trots så många skador och så många toppspelare borta, inte minst Ballon d’or vinnaren Benzema, så har man tagit sig hela vägen till final. Det säger en hel del om Frankrike som lag och inte minst hur bra man är när det väl gäller. 

Det är såklart många i Frankrike som gjort ett strålande mästerskap så här långt men man måste ändå lyfta fram Mbappe som varit deras viktigaste spelare. Han har verkligen visat att han kan ta på sig ett stort ansvar och leda sitt lag till framgång när det gäller. Men även Theo Hernandez som kanske inte ens hade spelat mer än en match ifall att hans bror inte skadade sig i den första matchen. Snacka om att han visat att han platsar i startelvan, och nu på söndag kommer han att få den tuffaste uppgiften av dom alla, att stoppa Messi.

Speltipset till VM finalen

Otroligt spännande final har vi framför oss och som jag nämnde tidigare så kan detta verkligen gå hur som. Jag har dock Frankrike som mindre favoriter inför matchen och tror att dom kommer känna mindre press på sig än Argentina. Dom var inför turneringen inte ens topp 3 favoriter att vinna VM medan Argentina var näst favorit bakom Brasilien. Sen ryktas det dessutom att Benzema kanske kommer att vara med i truppen och har man honom på bänken och eventuellt tillgänglig för spel så är det givetvis något positivt för Frankrike. Jag väljer sida till denna final och speltipset blir att Frankrike vinner trofén till 1,90 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juni, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x