Speltips

Match/event
Argentina - Kroatien
Datum
13/12 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
U1.5 mål i halvtid & Argentina flest hörnor (3-vägsh 1-0)
Odds
1,66
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Argentina – Kroatien 13/12

Fotboll Fotbolls-VM Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 12 december, 2022

Fyra lag har vi kvar i årets VM då två riktigt spännande semifinaler väntar. Förhoppningsvis så kommer dom vara lika trevliga att titta på som kvartsfinalerna. Argentina tog sig vidare mot Nederländerna efter den nog mest händelserika match hittills. Kroatien skrällde och slog ut guldfavoriten Brasilien i sin kvartsfinal och ska nu försöka ta sig till ännu en VM final. Riktigt spännande semi!

Går mot ännu en final

Kroatien är på jakt efter ännu en VM final efter att man slog ut favoriten Brasilien i sin kvartsfinal. Matchen slutade 0-0 efter ordinarie speltid men det var Brasilien som ändå tryckte på och hade de bättre målchanserna efter 90 minuter. Inför förläggningen så förväntades Brasilien gå för att avgöra det innan straffar och det gjorde dom också. Man hade en del lägen och Kroatien skapade inte alls mycket. Efter individuell briljans av Neymar så tog Brasilien välförtjänt ledning i den 105:e matchminuten och då kändes det som att dom skulle lösa det.

Men Kroatien visade återigen prov på stark vilja och gav aldrig upp, precis som man gjorde år 2018. Och det lönade sig även här då Petkovic satte did 1-1 med bara tre minuter kvar. Då var det Kroatien som fick momentum och inför straffarna så brukar det spela en ganska stor roll. Straffarna vann man med 4-2 efter att både Rodrygo och Marquinhos missade sina straffar. Välförtjänt eller inte så är Kroatien i ännu en semifinal och nu väntar ännu en gigant från Sydamerika.

Denna kvartsfinal hade allt

Argentina slog ut Nederländerna i sin kvartsfinal efter en riktigt händelserik match. Den började lite passivt men efter att Molina gjorde 1-0 för Argentina så tog matchen fart. Med ungefär 20 minuter kvar av matchen så sätter Messi dit 2-0 från elva meter och då tänkte nog dom flesta att det var klappat och klart. Men inhopparen Weghorst hade andra planer då han med sju minuter kvar nickade in 1-2 målet. Och om det inte kunde bli mer spännande så får Nederländerna en frispark i minut 110 i ett riktigt bra läge. En variant som inte många skulle våga testa i ett sådant läge gjorde så att Nederländerna tryckte dit 2-2 via Weghorst denna gång med.

Första kvarten av förläggningen var inge vidare rolig att se på då det kändes som att båda lagen bara väntade på straffar. Men den andra halvleken bjöd på både målchanser och dramatik. Ett stolpskott från Fernandez i den 121 matchminuten var det sista som hände innan det var dags för straffläggning. Argentina fick direkt fördel då Van Dijk missade Nederländernas första straff medan Messi satte Argentinas första. Det blev vinst med 3-4 på straffarna för Argentina och nu ska man försöka ta sig förbi ett starkt Kroatien för att ta en plats i finalen.

Speltipset

Första semifinalen av två ska spelas där en plats i finalen står på spel. Kroatien tog sig dit det senaste mästerskapet och har nu chans att göra det igen. Men Messi och company är också ute efter ännu en VM final. Speltipset blir under 1.5 mål i första halvlek och Argentina flest hörnor när man börjar 1-0 till 1,66 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x