Speltips

Match/event
Astralis vs BIG
Datum
04/02 - 2022
Matchstart
18:30
Spelbolag
Spel
Över 2.5 kartor
Odds
2.00
Rygga Spelet
Speltips esport

Astralis vs BIG 4/2

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 4 februari, 2022

Två lag som inte mött varandra sedan Astralis valde att ta in Lucky som awper. Efter det har fortsatta ändringar gjorts i det danska laget med även BIG har gjort ändringar. För drygt en månad sedan tog de in Faven istället för Gade.

Astralis har studsat tillbaka efter en tuff start

Danskarnas nybygge fick en tuff start när de förlorade mot både K23 och Entropiq. Efter det har de studsat tillbaka någorlunda här i BLAST där de slagit både Na’Vi och MIBR men förlorat mot OG två gånger. En förlust mot det sistnämnda laget är inget dåligt, då de spelat extremt bra hittills denna säsong.

Båda förlusterna mot OG kom i bäst av 1 matcher där resultatet blev 8-16. Det första mötet på Ancient så var de relativt utspelade och OG hade bra koll på vad de behövde göra rent strategiskt, sen skadar det inte för dem när de var extremt heta i aimet heller. Andra matchen lagen emellan såg dock ut att bli jämnare till en start. Astralis lyckades plocka sju T-rundor på Inferno men blev sedan helt överkörda som CT då de endast fick en till.

Nu möter de istället ett BIG som också dem haft problem med strategi men varit heta i aimet. Det liknar lite Astralis trend också men de ser mycket hetare ut för tillfället.

BIG med tunga förluster

De fick en öppningsmatch mot NiP där de var något favoriter, trots det lyckades de inte kapitalisera på detta och förlorade matchen vilket tvingade ner dem i lower-bracket. Väl där vann de mot Complexity med 16-10 och fick återigen möta NiP för en chans att fortfarande vinna gruppen. Denna gången blev förlusten ännu större och de hade inte, olikt första mötet, någon direkt chans på vinst. Efter en 6-9 CT sida på Nuke så var det över direkt NiP fick pengar och matchen slutade 9-16.

De kom då trea i gruppen och tvingades spela redan i runda 1 av knockout stage. Där mötte de Complexity som kom fyra i sin grupp och lagen spelade en Bo3. BIG klev in som ganska stora favoriter här och till en början såg det skakigt ut för dem. De förlorade första kartan med 8-16 och ledde endast med 12-10 på andra kartan efter ett tag in på andra halvan. Dock lyckades de köra på och vann de två resterande kartorna med 16-12 och 16-10 efter att complexity inte riktigt fått sin T-sida att fungera.

Dagens speltips

Ett tuffare möte för BIG jämfört med vad de har vunnit mot hittills. Astralis har haft vissa problem i Blast men ändå vunnit mot sämre lag, dock ganska jämna möten. BIG spelade även tre kartor mot Complexity och eftersom även dessa två lag tycker om väldigt olika kartor kan det definitivt gå till en tredje!

Därför väljer jag att spela på Ö 2.5 kartor till oddset 2.00 hos Expekt (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
maj, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x