Speltips

Match/event
Atletico Madrid - Manchester City
Datum
13/04 - 2022
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
Man City under 65.5% bollinnehav
Odds
1,73
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Atletico Madrid – Manchester City 13/4

Champions League Fotboll Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 12 april, 2022

Det är dags för Manchester City att försöka med sin ledning från första matchen att ta sig till en semifinal i årets Champions League. I den första matchen som länge såg ut att bli mållös så lyckades Man City tillslut få in bollen i nät på Atletico Madrid. Men en 1-0 ledning är ingenting, speciellt inte när man ska ta sig an ett starkt Atletico Madrid på hemmaplan framför tusentals spanjorer. Intressant möte med allt öppet!

Atletico i CL ska man aldrig räkna bort

Atletico Madrid kan man lugnt säga gick in i det första mötet med inställningen att inte släppa in mål, och det var deras enda mål med matchen. Jag tror aldrig jag har sett ett lag spela helt och håller utan någon forward. Stundtals fick vi se en 5-5 uppställning av Atletico Madrid med samtliga spelare bakom bollen och bara några meter från, om inte i straffområdet. Simeone är känd för hans taktiska drag och hans spelare litar verkligen på honom och hans idéer och taktiker. Tror inte många lag hade velat försvara i 90 minuter med målet att spela 0-0 och inte riskera något framåt.

Men det såg ut att gå hem länge då City verkligen fick det jobbigt och matchen såg ut att sluta 0-0. Men med Foden som kom in och assisterade Kevin De Bruyne så fick Man City tillslut in bollen på Oblak och man kommer nu till denna match med en uddamålsledning.

City med ett tufft schema

Manchester City spelade i helgen en av de viktigaste matcherna för säsongen då man mötte Liverpool. Liverpool som bara är en poäng bakom i ligaspelet kom på besök på Etihad och matchen slutade 2-2. City är såklart mer nöjda med det resultatet än vad Liverpool är men efter att man tog ledning två gånger så kanske man ändå är lite missnöjda att man inte lyckades hålla i dom ledningarna. Men man är fortfarande ett poäng före vilket är det viktiga. 

Nu ska man till Spanien och spela en extremt tuff match och försöka ta sig vidare till en semifinal. Efter denna match är det återigen Liverpool som väntar i en FA-cup semifinal på lördag. Tufft schema med andra ord men fokuset kommer ligga på denna kvartsfinal mot Atletico Madrid.

Speltipset

Bara ett måls ledning för Man City inför denna match och Atletico Madrid kommer då behöva göra minst ett mål. I det första mötet var det ganska uppenbart vad Atleticos taktik var och nu kommer dom att behöva ändra på den. Första matchen hade man nästan aldrig bollen och försvarade som sagt i princip hela matchen, men man hade ändå 34% bollinnehav. Nu står linan på 65.5 för Man City och jag tror inte att Atletico kommer acceptera att ha så lite bollinnehav igen på hemmaplan dessutom. Man City kommer dessutom från en tuff match mot Liverpool som man hade i söndags. Så speltipset blir Man City under 65.5% bollinnehav till 1,73 hos Unibet.

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x