Speltips

Match/event
Formel 1: Bahrains Grand Prix qualifying
Datum
19/03 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
C. Leclerc vinner kvalet & fler!
Odds
3.00 & fler!
Rygga Spelet
Speltips Formel 1

Formel 1: Bahrains Grand Prix qualifying 19/3

Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 19 mars, 2022

Första GP’t för säsongen är äntligen här och det förväntas bli lite upsets redan här. Mercedes var stora favoriter för säsongen innan allra träningar men efter att de haft tydliga problem med porpoising så har oddset gått upp massivt. Under fredagens två träningstimmar var det tydligt att delvis Ferrari och Red Bull bilen var bättre, kan de fortsätta med det resten av helgen?

Pre Season testing

Sista veckan i Februari körde de tre dagar av testing i Barcelona. Det var första gången vi fick ”se” de nya bilarna med de nya restriktionerna. Även här var det tydligt att Ferrari är ett av de lagen som gjort störst framgång under off-season. Här så körde Mercedesbilarna snabbast då Hamilton och Russell hamnade inom en tiondel av varandra samt närmare en halv sekund före Red Bull bilarna. Efter denna testing har dock alla lag gjort extremt mycket ändringar, som visade sig på Bahrains pre-season tests.

Här har vi istället en Red Bull bil som är i toppen med en tid på 1.31.7 som är ungefär 1 sekund långsammare än vad som räknas bli Pole. En oväntat två i Mick Schumacher men mycket av det har med att de körde under de svalaste temperaturen. Här blev det för första gången tydligt att Mercedes hade ett problem. En väldigt skakig bil på start/mål rakan gjorde att de tappade nästan en sekund p.g.a. osäker inbromsning. Under denna vecka har det skruvats mycket på bilarna och man förväntade sig att Merc skulle se bättre ut under fredagens FP.

Free Practice 1 & 2

Free Practice under fredagen var starten av den officiella säsongen. Första träningen kördes klockan 15 lokal tid vilket är mycket tidigare än både kval och GP tid. I vissa fall spelar det mindre roll, men i just Bahrain är värmen en stor faktor. Inte många bilar gjorde ett quali-sim utan testade mer på för att få lite varv. Denna vanns av Gasly, vilket även till viss del bevisar att alla bilar inte körde för fullt.

Andra träningen var istället klockan 18 lokal tid, samma tid som kvalet startar. I början var det många lag som körde på mediumdäck men efter halva träningen var det soft som dominerade. I Bahrain är det de tre hårdaste gummiblandingarna (C1-C3) som körs på och är uppdelade i Soft, Medium och Hårda blandningar. Här var det tydligt att fler förare och lag gick all in fast med mer bensin än i ett kvalsammanhang. Verstappen fick snabbast tid tätt följt av Leclerc med 8.7 hundradelar. Trea var den andra ferraribilen i Sainz som var halvsekunden efter holländaren Verstappen.

De två Mercedes förarna hittade vi på #4 där Russell hamnade och #9 där Hamilton tillslut fick nöja sig. Även Valtteri Bottas gjorde en bra träning då han hamnade på en sjätteplats med en varvtid på 1sekund långsammare än Verstappen. Det mest förvånande ifall man tittar i resultatlistorna är Mclaren bilarna som körs av Ricciardo och Norris. Den förstnämnda kom på 18e plats och slog endast båda Williams bilarna. Lando tog iallafall en elfte plats men det är något oroväckande. Trots detta får man se till att Ricci knappt fick tid på banan här samt att Norris körde en GP sim istället för att försöka hårt på snabba varvtider.

Dagens speltips

De två som är favoriter här är väldigt tydligt. Ferrari har gjort ett bra jobb med sin motor och det syns i deras egna bil samt Haas & Alfa Romeo. Verstappen är svårstoppad och körde väldigt snabbt men ifall Leclerc inte blivit stoppad på sitt sista försöksvarv hade han troligtvis vunnit träningen. Det är dessa två som det står emellan för mig också, ifall Mercedes inte lyckats göra något mirakulöst över natten. Liten fördel Verstappen, men oddsen favoriserar honom lite väl.

Därför väljer jag att spela på att Charles Leclerc vinner kvalet i Bahrain till oddset 3.00 hos Unibet (1.5units)

Även att Russell kom 4a på träningen men är sjättefavorit, långt efter Hamilton, känns skumt.

Därför väljer jag att spela på George Russell vinner kvalet i Bahrain till oddset 19.00 hos Bet365 (0.25units)

B365 erbjuder även H2H spel på kvalet där en liten dubbel spelas på då jag tycker att Albon borde vara något favoriserad över Latifi, men istället matchas som en 50/50 match.

Därför väljer jag att spela på att Albon och Norris kvalar bättre än Latifi samt Ricciardo till oddset 2.29 hos Bet365 (1.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x