Speltips

Match/event
Björklöven - Mora - 28/1
Datum
28/01 - 2022
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Björklöven FT
Odds
1,62
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Björklöven – Mora – 28/1

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 28 januari, 2022

Under fredagskvällen väntar det fyra matcher från HockeyAllsvenskan när ligan har sin ”Superfredag” med två matcher som löper efter varandra. Denna gång är det Björklöven – Mora (18:00) och Karlskoga – MODO (20:30). Här synar vi den förstnämnda matchen.

Tredjeplatsen inom räckhåll

Björklöven har gjort en stabil säsong och spelat in 61 poäng på 33 matcher. Man ligger dock ”bara” femma i tabellen, men man är endast fyra poäng efter fyran Karlskoga och fem poäng efter succélaget och trean Kristianstad. Vidare ska det tilläggas att ”Löven” spelat in match mindre än Karlskoga och fyra (!) färre än Kristianstad. Tredjeplatsen är således inom räckhåll.

Umeå-lagets form är dock tveksam för tillfället då man faktiskt bara vunnit två av sina sju senaste matcher. Dock föll man borta mot Karlskoga senast efter förlängning och besegrade Kristianstad i Skåne med 7-2 innan dess. Dessutom har man tagit poäng i fyra av sina sex senaste. Vidare har förlustmatcherna under den nyss nämnda perioden kommit mot etta HV71, tvåan MODO, fyran Karlskoga (2x) och sexan Västerås. Alltså enbart topplag.

Hemma i Umeå är man normalt sett ruskigt starka. Det har dock blivit två raka nederlag. Förlustmatcherna har i sin tur kommit mot toppduon HV71 och Karlskoga. Inget att skämmas över. Innan dess vann man sju av åtta hemmamatcher. Bland annat besegrades kvällens motståndare, Mora, med hela 8-2 (!) under denna period.

Mora har trummat igång

Mora inledde säsongen svagt, men har sannerligen fått en stabilitet i laget under resans gång och nu är man faktiskt sjua i tabellen med sina 49 inspelade poäng på 36 matcher. Man har hela tio poäng upp till sexan Västerås, som dessutom spelat tre matcher färre och laget får nog i första hand rikta in sig på att försöka behålla sjundeplatsen.

Dalmasarnas form är lite sisådär just nu då man endast vunnit två av sina fem senaste. Allra senast föll man mot bottenlaget Almtuna med 1-2 på hemmais.

På slutet har laget tagit en del vinster på resande skridsko, men sett till helheten är Mora inget lag som trivs på bortais. Faktum är att det endast blivit sex vinster på de 17 senaste bortamatcherna. Den statistiken lär inte direkt skrämma Björklöven i kväll.

Kvällens speltips

Björklöven FT – Synas hos Hajper till 1,62.

Det råder ingen tvekan om att Björklöven är minst ett strå vassare än Mora. Det visar även tabellen då det skiljer tolv poäng lagen emellan och då har ändå Umeå-laget spelat tre matcher mindre. ”Löven” har haft det svårt att vinna på slutet, men då ska det tilläggas att man mött motstånd från topp 6 i sju av sina åtta senaste. Mora å sin tur står endast på två vinster på sina fem senaste matcher och föll senast hemma mot bottenlaget Almtuna. Vidare trivs Björklöven ypperligt mot Mora. Man har vunnit samtliga säsongens tidigare tre möten med 4-1, 3-2 och 8-2. Lägg därtill att man vunnit åtta av de tio senaste matcherna mot kvällens motståndare. Nej, det här tar Björklöven och FT till 1,62 får anses vara godkänt.

Hajper
100% upp till 1000 kr + 10 Freespins
  • Snabba uttag
  • Stort utbud
  • Snygg design
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Hajper
Lanserat:
september, 2018
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Hajper grundades 2018 och var ett av de första spelbolagen på marknaden som kunde erbjuda betting utan konto. Snabba utbetalningar och enkla insättningar var ett av Hajpers signum. Nu är de en stor spelare på både betting och casino och erbjuder massvis med spel och odds.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1000 kr + 10 Freespins
Omsättningskrav: 6x