Speltips

Match/event
FaZe vs Liquid
Datum
30/01 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
FaZe -3.5 i karthandikapp
Odds
2.05
Rygga Spelet
Speltips esport

Blast: FaZe vs Liquid 30/1

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 29 januari, 2022

Dessvärre lyckas vi inte sätta Astralisspelet under lördagen då de förlorade mot OG i öppningsmatchen. Nu fortsätter det med sista gruppen, grupp C. FaZe är favoriter i denna grupp tätt följt av Vitality och Liquid och sedan EG. EG kommer få det relativt tufft i denna grupp och bör vara nöjda med en vinst. FaZe däremot hoppas på bra resultat med sin nya stjärna i Ropz.

Kan FaZe äntligen få det att fungera?

Det var ett tag sedan men förlusten i majorfinalen är fortfarande en tuff för alla FaZe fans. Nu har de, i mina ögon, ett lag som faktiskt återigen kan ta sig dit och vinna. Ropz är en superstjärna som de tagit in från Mousesports och han kan verkligen göra all skillnad. Karrigan har bra symmetri med honom sen innan också och han bör inte ha några problem att integrera in i laget överhuvudtaget.

Just med tanke på att Ropz spelat med denna IGL förut är det viktigaste när en ny spelare kommer in. Han kommer snabbt lära sig resterande lagkamrater också och få inta den stjärnrollen som han bör ha. Ren firepower är detta ett utav de bättre lagen i världen just nu, så ifall allting faller på plats med strategier, kan de hota många turneringsvinster väldigt snart!

Liquid med stora byten i laget

Det har blivit en hel del ändringar även i Liquid. Den största skillnaden är att den gamla Vitality spelaren Shox har tagit sig till det amerikanska laget! Även den gamla trotjänaren Nitr0 är tillbaka i Liquid och Osee har också joinat! De som lämnat är Fallen, Stewie2k samt Grim där de två sistnämnda spelar i två andra lag i NA nu.

Det är ett väldigt mitch and match lag nu och trots att alla inte är amerikaner så är alla vana med att prata engelska i sina lag. Shox kan få det svårt att byta lag trots detta då han alltid spelat med franska lagkamrater, och fransmännen har en speciell spelstil. Det som är vanligt för NA lag är väldigt annorlunda just det och de första månaderna kan bli svåra.

Detta är den första officiella matchen för denna roster då de inte har en core som spelat tillsammans tidigare.

Dagens speltips

Trots att båda lagen inte spelat på över två månader, håller jag FaZe som stora favoriter! De har endast gjort en ändring i laget och det är att ta ut en supportspelare i Olof till Ropz som hamnade på #18 i världen under 2020. Ifall han hade haft ett bättre lag runt sig hade han absolut kunnat nå topp 10. Liquid har många olika spelare som behöver lära sig varandra och få en bra kemi tillsammans, något som man bara kan få igenom officiella matcher!

Därför väljer jag att spela på FaZe -3.5 i karthandikapp till oddset 2.05 hos Unibet (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x