Speltips

Match/event
NiP vs BIG
Datum
28/01 - 2022
Matchstart
16:00
Spelbolag
Spel
NiP ML & Hampus Ö18.5K
Odds
2.10 / 1.89
Rygga Spelet
Speltips esport

Blast: NiP vs BIG 28/1

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 27 januari, 2022

Det bästa rankade svenska laget ska spela sin första match för säsongen. Dessvärre saknar de sin stjärnspelare då Dev1ce har valt att ta ett break ifrån spelet p.g.a. hälsan. De möter världens trettonde bästa lag och kliver in som små underdogs.

NiP har redan rosterproblem

De har bytt en hel del spelare under det senaste året. Det bästa bytet som även kostat dem något är när de tradeade till sig Dev1ce. Efter det har de även tagit till ännu en dansk, es3tag. Han har inte riktigt fått till det ännu i laget men till en början var språket ett problem. De har haft väldigt mycket tid att rätta till det nu, men en sen förändring med Device nu kan ändå skada. Sist som phzy var stand-in i laget gjorde han det väldigt bra och förhoppningsvis gör han det igen!

Det är lagets första match sen December och de tvingas vara skarpa direkt då hela gruppspelet spelas på en och samma dag. De har en väldigt bra chans att ta sig ur denna grupp men den avgörande matchen kommer troligtvis vara mellan just BIG och NiP.

BIG med fyra officiella matcher senaste veckan

Två vinster och två förluster mot lite tveksamma lag. Första mötet var Fnatic som var extremt jämnt. Den gick till tre kartor och väl där blev det overtime. De tog dock matchen och vann även andra matchen mot K23 som var desto enklare. Efter det förlorade de två raka mot Gambit och Entropiq som tillslut slutade 1:a och 2:a i turneringen. Att förlora mot Gambit är inte något dåligt med en Bo3 mot Entropiq är ganska svagt.

De fick de en relativt enkelt grupp jämfört med de andra lagen som finns i turneringen. Att få möta Complexity och NiP är desto bättre än Astralis, OG, Na’Vi och MIBR som alla spelar i grupp B. Första matchen kommer vara extremt viktigt och den lär bli väldigt jämn.

Dagens speltips

Jag tror att det blir en väldigt jämn match mellan dessa lag. Oddsen har gått upp mycket på NiP efter att det kom ut att Device inte spelar. Dock tror jag att det inte är ett sånt underläge som spelbolagen förväntar sig. De har fortfarande fullt med spelare som är extremt bra och ett lagspel som verkligen fungerar. Rez, Plopski, Hampus är tre stabila spelare som sällan har dåliga perioder.

Därför väljer jag att spela på NiP ML till oddset 2.10 hos Bet365 (2units) samt

Att Hampus får över 18.5 kills i matchen till oddset 1.89 hos Betsson (1.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x