Speltips

Match/event
Brynäs IF - Malmö Redhawks
Datum
28/12 - 2020
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Malmö FT
Odds
2,70
Rygga Spelet
Speltips Ishockey

Brynäs – Malmö 28/12

Ishockey SHL Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 28 december, 2020

2/2 speltips hittade hem den 23 december och därefter har det varit en välbehövlig julledighet för mig och många av Europas hockeylag. Under måndagen väntar full omgång (!) av SHL. Det är inget man varit bortskämd med under säsongen mycket tack vare pandemin och smittspridningen. I afton får vi bland annat ett viktigt bottenmöte i Gävle mellan formsvaga Brynäs och formstarka Malmö.

Dundersist i tabellen

Brynäs har sannerligen inte haft en rolig säsong då man endast spelat in 16 poäng på 18 matcher och ligger dundersist i tabellen. Faktum är att Gävlelaget har hela elva poäng upp till säker mark. Det ska dock tilläggas att laget spelat sju (!) matcher färre än tolvan Malmö och elvan Oskarshamn.

Truppen har varit drabbad av covid-19 och där av det låga antalet spelade matcher. Faktum är att Brynäs inte spelat match sedan den 5 december då man föll borta mot Skellefteå med 5-6 efter förlängning. Det var för övrigt lagets fjärde raka nederlag. Under förlustsviten har man släppt in 19 mål.

Inför kvällens match mot Malmö saknas hela åtta spelare i truppen. Simon Bertilsson, John Persson, Greg Scott och Samuel Asklöf är alla skadade. Noel Gunler och Oskar Kvist spelar junior-VM och nyförvärven, Chad Billins och Shane Harper, är ännu inte spelklara.

Rödhöken har lyft

Malmö har, precis som Brynäs, inte haft den roligaste SHL-säsongen i historien. Laget har länge legat sist i tabellen, men har under den senare tiden lyft efter flertalet bra insatser. I skrivande stund ligger Malmö på en tolfteplats med 27 inspelade poäng på kontot. Man är därmed två poäng före HV71 och har samma poäng som elvan Oskarshamn och tian Linköping.

Skånelaget gick till julvila med fyra raka trepoängare i bagaget. Allra senast tog man en mycket meriterande vinst då man bortaslog serieledaren och rivalen, Rögle, med uddamålet 3-2. Det var för övrigt Rögles första nollpoängare på hemmaplan på nästan ett år. Malmö lyckades även bortabesegra Frölunda under den nuvarande segersviten.

Läget i truppen ser väldigt bra ut inför kvällens match då i stort sett samtliga spelare är tillgängliga. Fredrik Händemark har förvisso försvunnit till Nordamerikan, men Malmö har värvat in två nya NHL-meriterade spelare i form av Adam Johnson och Quinton Howden, som båda förväntas spela i kväll.

Dagens speltips

Jag väljer att tro på Malmö FT till 2,70 (1,5u) gånger pengarna.

Malmö kommer från fyra raka trepoängare medan Brynäs åkt på fyra raka nederlag. Pressen är således stor på Gävlelaget, inte minst med tanke på att man ligger sist och har hela elva poäng upp till Malmö. Brynäs ”måste” således vinna under måndagskvällen.

Vidare saknar Brynäs åtta spelare medan Malmö i stort sett är skadefritt och har dessutom fått in två mycket intressanta spelare, som direkt förväntas gå in i förstakedjan.

Malmö har trivts bra mot Brynäs den senare tiden då man har tre raka inbördes segrar och en målskillnad på 15-4.

Med tanke på dessa förutsättningar finns värdet helt klart på bortavinst.

Lycka till!

/ Timmy

Betsson
100 kr free bet
  • Betting & Casino
  • Bra Kampanjer
  • Välj Din Bonus
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Betsson
Lanserat:
november, 2002
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.5/5
Introduktion
Betsson är ett av de första svenska online spelbolagen och lanserades så tidigt som 2002. Då på engelska och svenska. Dom var också pionjärer när det kommer till livespel på matcher, numera erbjuds detta hos nästan alla spelbolag men det var alltså Betsson som var först. De fortsätter att agera som ett av de största pjäserna på den svenska marknaden och är också ledande i övriga världen.
Välkomstbonus - Betting
100 kr free bet
Omsättningskrav: 1x