Speltips

Match/event
Charles Oliveira vs Islam Makhachev
Datum
22/10 - 2022
Matchstart
23:00
Spelbolag
Spel
U2.5 ronder
Odds
1,61
Rygga Spelet
Speltips UFC

Charles Oliveira vs Islam Makhachev 22/10

MMA Speltips
Konstantinos Pliatsikas
Publicerad: 21 oktober, 2022

I helgen så har vi kanske den mest spännande fight hittills detta år när Oliveira och Makhachev ska göra upp i oktagonen om lättviktsbältet. Oliveira “förlorade” bältet i sin senaste match, men inte på grund av att han förlorade mot Gaethje utan eftersom att han missade att viktgränsen på invägningen. Han vann ändå fighten mot Gaethje och får nu en ny chans att behålla sitt bälte mot den formstarke Makhachev. Denna fight garanterar spänning!

Dominant på sistone

Islam Makhachev anses av många vara den enda som kan vinna mot Oliveira och denna fight har bara varit en tidsfråga innan den skulle hända. Makhachev har gått i hans bästa vän, Khabibs, fotspår då han nu varit dominant i flera år och har vunnit sina tio senaste fighter. Dock tycker många att han inte än gjort sig förtjänt av en titelfight då han inte mött någon inom topp fem rankade lättviktarna. Men det är inte helt hans fel, det är många gånger ingen har velat möta honom och nu fanns det helt enkelt ingen annan motståndare för Oliveira. 

Detta kommer att bli hans överlägset tuffaste fight i hans MMA karriär och trots det så står han som favorit att vinna inför fighten. Det säger sig självt, han anses vara näst intill omöjlig att vinna mot och det är såklart på grund av hans wrestling som är näst intill felfri. Och med Khabib som en av hans tränare så har han haft en så bra vägledning och träning som man bara kan ha inför en så här tuff fight.

Extremt imponerande resa

Charles Oliveira är enligt mig en av de mest spännande och roliga fighters att kolla på och han har verkligen haft en imponerande resa i hans karriär. Oliveira har slagits i UFC sedan 2010 och har varit en av de mest aktiva fighters då detta blir hans 30:e fight i UFC vilke är helt otroligt. Man kan lugnt säga att han är villig att ta sig an vem som helst var som helst och det har han inte minst visat nu under de två senaste åren. Han vann bältet mot Michael Chandler på ett imponerande vis, och sedan försvarade han det mot en av de bästa lättviktarna i form av Poirier. 

Och i hans senaste fight så “förlorade” han som sagt bältet på grund av att han vägde 0.5 pounds för mycket. Det innebar att enbart Gaethje kunde bli mästare ifall att han skulle vinna men det stoppade inte Oliveira från att visa vem den faktiska mästaren är då han avslutade Gaethje, precis som han gjorde med Chandler och Poirier. 

Speltipset

En av årets hetaste fighter har vi att se framemot imorgon. Det är lättvikts bältet som står på spel när två av de formstarkaste fighters ska göra upp i oktagonen. Oliveira är känd för att avsluta sina fighter och det är ingen slump att han håller rekord för flest vinster via submission i UFC:s historia. Jag tror inte denna fight kommer att vara länge. Speltipset blir under 2.5 ronder till 1,61 hos Expekt.

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x