Speltips

Match/event
Dagens trippel - Söndag 17/1
Datum
17/01 - 2021
Matchstart
16:44
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
7.92
Rygga Spelet
dagens trippel

Dagens trippel 17/1 » Tips & analys

Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 16 januari, 2021

Veckan tar sin ände med tre toppmatcher från tre toppligor där vi kastar ett extra öga på mållinorna. Nederländerna brukar vara pålitliga när det gäller fyrverkerier i Eredivisie, frågan är om det blir samma klackar i taket på Anfield. Vi stänger butiken med Gasperini-fotboll i Bergamo.

Söndagens vassa måltips!

Spelstopp: 16.44

Ajax – Feyenoord: Över 3,5 mål @ 1,88

Det har dukats upp för stormöte, klassikermöte tillika seriefinal i Nederländernas finaste fotbollsrum. Ajax toppar sin vana trogen tabellen i Eredivisie och de har inte ruckat på sin Johan Cruijff-filosofi. Amsterdams armé har manglat in 57 sanslösa strutar på 16 omgångar, närmast kommer serieledarna från en 3-1-viktoria borta mot Twente.

Feyenoord skuggar värdarna med tre poäng upp. Besökarna från Rotterdam är inte tillnärmelsevis lika frejdiga som Ajax men det är det ju inget lag som är. Feyenoord snittar åtminstone två och en halv kasse på resande tass och härföraren Steven Berghuis har gjort fler poäng och mål än samtliga i serieledarnas stall.

Sex av de senaste sju inhemska bataljerna på Amsterdam Arena har innehållit minst fyra baljor. När Feyenoord kom på besök förra säsongen fick gästerna tugga i sig en 4-0-torsk. Senast Ajax besökte Rotterdam i seriesammanhang fick Amsterdams armé stryk med festliga siffrorna 6-2.

Spel: Över 3,5 mål @ 1,88

Tävling: Eredivisie

Plats: Amsterdam Arena

Tid: 16.45

TV: Viaplay, V Sport

Liverpool – Manchester U: Under 2,5 mål @ 2,24

Från en seriefinal till en annan och inte vilken som helst, den i världens mest rafflande liga. Liverpool ligger steget bakom Manchester United när Premier League strax kommit halvvägs. Några defensiva bekymmer har inte infunnit sig trots skadorna på Van Dijk och Gomez, 21 insläppa bollar är exempelvis tre färre än Manchester United.

The Red Devils kommer till Anfield med högburet huvud i egenskap av serieledare, något som inte hänt så här långt in i en säsong sedan Sir Alex Fergusons glansdagar. Ole Gunnar Solskjaer har lyckats implementera ett spel som passar sig särskilt väl på främmande territorium, United är ensamma om att vara obesegrade i denna spelform.

7-1-0 lyder Manchester Uniteds formidabla bortarad. Hur står den sig gentemot Liverpools prestationer i Klopps fort, är frågan. The Reds toppar hemmatabellen i överlägsen stil, 7-1-0 lyder värdarnas leverans på Anfield Road. Sett till de senaste sex besöken United gjort på denna arena har fem varit tillräckligt snåla för att passa in under den valda linan. Två gånger har det blivit 0-0 inom detta spann, så kan det mycket väl bli även i söndagens seriefinal.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,24

Tävling: Premier League

Plats: Anfield Road

Tid: 17.30

TV: Viaplay, V Sport Premium, V Sport Ultra

Atalanta – Genoa: Båda lagen gör mål @ 1,88

Bergamo är veckans sista anhalt längs fotbollens stig när vi förväntar oss Gasperini-fotboll. Man vet helt enkelt vad man får när Atalanta joxar med trasan, det är öppna spjäll, svängdörrar och raggarmusik på maxvolym. Senaste tidens siffror på Gewiss Stadium har inte varit någon avvikelse från Gasperinis filosofi, 4-1 mot Roma och 5-1 mot Sassuolo smakade mumma i Gian Pieros taktikbok.

Nu ska Atalanta ta emot Gasperinis gamla Genoa, klubben han kom från 2016 och det enda lag han basat över vid två sejourer. De blåröda besökarna kommer från en meriterande resa till Turin där Juventus tvingades till förlängning i Coppa Italia sedan tavlan visat 2-2 efter 90 minuter.

Genoa målade även mot Juventus i ligaspelet, likaså mot Milan, Roma och Lazio. Av gästernas 16 senaste tävlingsmatcher har 13 innehållit mål i båda burar. Sex av Atalantas sju senaste har också levt upp till söndagens förväntningar. Motsvarande möte slutade 2-2 förra säsongen, det var sjätte raka inbördes mellan blåsvart och blårött som innehöll nätrassel från båda sidor.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,88

Tävling: Serie A

Plats: Gewiss Stadium

Tid: 18.00

TV: CMore, CMore Fotboll

Läktarens trippel

Ajax – Feyenoord: Över 3,5 mål @ 1,88

Liverpool – Manchester U: Under 2,5 mål @ 2,24

Atalanta – Genoa: Båda lagen gör mål @ 1,88

Totalt odds: 7,92

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus