Speltips

Match/event
Dagens trippel - Måndag 22/2
Datum
22/02 - 2021
Matchstart
19:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
6.90
Rygga Spelet
dagens trippel

Dagens trippel 22/2 » Tips & analys

Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 22 februari, 2021

Äntligen! Vår inhemska fotboll har dragit igång sin tävlingssäsong via Svenska Cupen. Under måndagen kliver Elfsborg in i elden för att ta sig an Degerfors. Fotbollsfärden bär därefter till vårt södra grannland innan ståndaktig sorti sker hos Ronaldo i Serie A.

Måndagens starka trippel!

Spelstopp: 18.59

Elfsborg – Degerfors: Hemmaseger @ 1,78

Sveriges näst bästa lag anno 2020 kliver in i det nya året med en hel del nya ansikten. Qasem, Römer och inte minst Jarjue finns bland nytillskotten hos Elfsborg som å andra sidan tappat Kaib, Henriksson Heltne Nilsen samt Jesper Karlsson. Under försäsongen har västgötarna gått segerlösa på bortabana men gjort rent hus på Borås Arena.

Degerfors är äntligen åter i finrummet efter en herrans massa sorger och bedrövelser nere i Superettan. Sedan fjolåret har värmlänningarna tappat Ortmark och Lindahl men ersatt med ex-allsvenska pjäser som Tamimi från Mjällby och återvändaren Sargon Abraham som hade en misslyckad sejour i IFK Göteborg.

Degen är kända som ett mustigt gräsgäng som släpper få över bron på Stora Valla. Tolv av 15 hemmamatcher under fjolåret slutade med rödvit viktoria medan Degen tappade poäng i lejonparten av sina bortamatcher. Borås Arenas snabba konstgräsmatta lär suga musten ur de värmländska buggarna. Elfsborg förlorade endast en allsvensk match på den gulsvarta balkongmattan 2020. Kommer västgötarna upp i samma nivå som i träningsmatcherna mot HIF och Häcken blir det ingen tu tal denna måndag.

Spel: Hemmaseger @ 1,78

Tävling: Svenska Cupen

Plats: Borås Arena

Tid: 19.00

TV: CMore, CMore Fotboll

Lyngby – FC Köpenhamn: FC Köpenhamn -1,5 @ 2,35

Den danska säsongen har kommit betydligt längre än den svenska, våra grannar tillämpar sydländsk spelordning så Superliga har nått fram till omgång 17. Lyngby har dessvärre inte nått fram någonstans alls. De så kallade Kungarna bottnar tabellen med sin fasansfulla resultatrad 1-4-11.

FC Köpenhamn är drygt fyra gånger så poängrika trots att den tidigare dominanten inte alls levt upp till förväntad nivå. Jess Thorups trojka har dock spelat upp sig rejält sedan vintervilan, FCK har vunnit kalenderårets samtliga tre strider och Jonas Older Wind har varit fantastiskt frejdig i fronten.


Kongens Lyngby har sedan uppehållet inte sett ut som annat än den jumbo man är. Närmast kommer värdarna från ett annat hemmaderby, mot Bröndby, där de blågula tilläts sväva iväg till en 4-0-triumf. FC Köpenhamn vann höstmötet med 4-2 och förra årets besök här med 4-1. Med Wind i pangform ska Thorups trojka vinna med minst ett par bollar ännu en gång.

Spel: FC Köpenhamn -1,5 @ 2,35

Tävling: Superliga

Plats: Lyngby Stadion

Tid: 19.00

TV: Viaplay, V Sport Ultra

Juventus – Crotone: Crotone Under 0,5 mål @ 1,65

Degerfors i all ära men kvällens avslutande kamp lär dra åt sig högst tittarsiffror. Juventus har slickat såren efter veckans näsbränna mot Porto i första CL-slutspelsfighten och vänder hem till Italien för att minska glappet till Milano-klubbarna i täten. Med två matcher mindre spelade har Andrea Pirlos armé sju poäng upp till Milan och ytterligare fyra till Inter.

Juve har varit knackiga på bortabana men desto starkare i egen borg. På Allianz Stadium visar den svartvita resultatraden 7-2-1. Det är framför allt defensiven som imponerat i Pirlos nybygge, med blott åtta insläppta hemmabollar gör regerande mästarna till finrummets mest svårforcerade värdlag. Nu dras Chiellini och Bonucci med skadebekymmer men det bör knappast bekomma De Ligt och gubbarna mot seriens slagpåse.

Crotone har sannerligen inte gjort sig kända som några stora forcerare, för att uttrycka saken milt. Killarna från Kalabrien tågar raka vägen tillbaka till Serie B efter att ha torskat 16 av de 22 dusterna i Serie A. Giovanni Stroppas blåröda krigare kommer till Turin med fyra raka förluster i ryggsäcken och på svartvit mark har gästerna aldrig någonsin vittjat nätet. Sedan årsskiftet har Juve nollat storlag som Inter, Roma och Napoli. Att Crotone nollas är extremt troligt.

Spel: Crotone Under 0,5 mål @ 1,65

Tävling: Serie A

Plats: Allianz Stadium

Tid: 20.45

TV: CMore, CMore Live

Läktarens trippel

Elfsborg – Degerfors: Hemmaseger @ 1,78

Lyngby – FC Köpenhamn: FC Köpenhamn -1,5 @ 2,35

Juventus – Crotone: Crotone Under 0,5 mål @ 1,65

Totalt odds: 6,90

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus