Speltips

Match/event
Dagens trippel - Söndag 26/3
Datum
28/03 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
6.72
Rygga Spelet
dagens trippel

Dagens trippel 28/3 » Tips & analys

Fotboll Speltips VM-kval
Joakim
Publicerad: 27 mars, 2021

Andra omgången av VM-kvalet präglas av stora favoriter som ställs mot mindre bemedlade nationer. England reser till Albanien medan Spanien ska ta sig an Sveriges offer från premiären. Självklart är även Blågults möte med Kosovo med på dagens bästa trippel.

Söndagens VM-kvaltips!

Spelstopp: 17.59

Albanien – England: Albanien +1,5 @ 1,87

England ska vinna VM i Qatar, åtminstone om du frågar gubbarna på puben i Newcastle. Efter premiärsegern hemma mot San Marino är det i princip bara en ren defilering fram till pokalen i Doha. Skämt åsido, The Three Lions hade inget motstånd värt namnet på Wembley Stadium då Calvert-Lewin satte två av de fem engelska kassarna.

Under söndagen i Shkoder kommer det krävas mer av Gareth Southgates grabbar, Albanien är inte något blåbär. Italienske nestorn Edoardo Reja förfogar över ett kompetent lag med flera fina pjäser som till vardags spelar i Serie A. Defensiven är solid med ex-kalmariten Berisha i buren och Napolis Elseid Hysaj framför.

Att albanerna nollade Andorra borta i premiären var därmed föga förvånande. Hemmavid är “Örnarna” ännu starkare. I EM-kvalet fick Island stryk här. I föregående VM-kval kom Italien undan med blott förskräckelsen i 1-0-segern. Englands föregående VM-kval slutade med bortakryss mot både Skottland och Slovenien samt uddamålssegern mot Litauen. Lejonen vinner heller inte med mer än en boll mot Örnarna i örnnästet.

Spel: Albanien +1,5 @ 1,87

Tävling: VM-kval

Plats: Loro-Borici Stadium

Tid: 18.00

TV: CMore, CMore Live

Georgien – Spanien: Georgien +1,5 @ 2,24

Nästa handikappstation är Tbilisi där Sveriges VM-kvalgrupp står på menyn. Georgien fick en rejäl boost av sin resa till Solna, att bara förlora med 1-0 mot Zlatan Ibrahimovic och company gav en fjäder i hatten till nye förbundskaptenen Willy Sagnol. Särskilt med tanke på hur det skedde, de rödvita hotade Kristoffer Nordfeldt både en och tre gånger.

Spanien kommer inte boostade efter torsdagens tillställning i den andalusiska skymningen. 1-1 hemma mot de gamla grekerna var ett klent resultat i allmänhet och att de rödgula bara fick iväg två skott mot den blåvita buren var svagt i synnerhet. Luis Enrique och hans adepter har fått svidande kritik i medierna inför trippen till Boris Paichadze Dinamo Arena, allt annat än spansk seger lär innebära att förbundskaptenen blir lynchad.

Det spanska favoritskapet är befogat men oddset på bortasegern ter sig för nedpressat. Av Georgiens 17 senaste tävlingsmatcher på hemmaplan har värdarna endast förlorat med mer än en boll vid ett tillfälle. Både Danmark och Irland nollades här i EM-kvalet. Till saken hör att Willy Sagnols virtuoser nu har 15000 skrikande fans på plats, det lär ge rejäl råg i den rödvita ryggen.

Spel: Georgien +1,5 @ 2,24

Tävling: VM-kval

Plats: Boris Paichadze Dinamo Arena

Tid: 18.00

TV: CMore, CMore Fotboll, TV12

Kosovo – Sverige: Bortaseger @ 1,62

Sist men allt annat än minst är det dags för Janne Anderssons armé att hoppa upp på hästen igen. Den blågula förbundskaptenen var inte nöjd med spelet i premiären mot Georgien men tre poäng är alltid tre poäng, som Luis Enrique brukar säga. Ett moment av briljans syntes trots allt då evigt unge Zlatan konstpassade till Viktor Claessons segerstrut.

Eftersom denna kvalgrupp innehåller fem nationer måste ett lag stå över varje omgång, i premiären var det Kosovo som vilade. Det kan de blåklädda värdarna behöva med tanke på resultaten under 2020. En enda match vann Kosovo på hela fjolåret, 1-0 hemma mot Moldavien var föga tröst åt Arber Zeneli och hans kumpaner.

Zeneli är inte ensam om att ha växt upp i Sverige och sett upp till Zlatan, detsamma gäller Ibrahim Dresevic med förflutet i Elfsborg. Hur reagerar den unge försvararen från Borås när Zlatan ger honom en bröstvärmare? Kosovos nio senaste tävlingsmatcher bär facit 1-2-6. Kommer Janne, Zlatan och company upp i lite högre nivå än mot Georgien ska den blågula trepoängaren vara ohotad i Pristina.

Spel: Bortaseger @ 1,62

Tävling: VM-kval

Plats: Stadiumi Fadil Vokrri

Tid: 20.45

TV: CMore, CMore Fotboll, TV4

Läktarens trippel

Albanien – England: Albanien +1,5 @ 1,87

Georgien – Spanien: Georgien +1,5 @ 2,24

Kosovo – Sverige: Bortaseger @ 1,62

Totalt odds: 6,72

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus