Speltips

Match/event
Dagens trippel - Fredag 29/1
Datum
29/01 - 2021
Matchstart
20:29
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
9.08
Rygga Spelet
dagens trippel

Dagens trippel 29/1 » Tips & analys

Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 28 januari, 2021

Helgen inleds på bästa möjliga vis med fotboll från tre av Europas finaste finrum. Både Bundesliga, Serie A och Ligue 1 serverar kamper denna fredagsafton. När vi letar efter dagens bästa spel är det handikapplinorna som hamnar under luppen.

Fredagstrippel från toppligor!

Spelstopp: 20.29

Stuttgart – Mainz: Mainz +0,5 @ 2,16

Bundesliga har passerat halva säsongen när Mainz återfinns som nästjumbo, säsongen har varit en ökenvandring för Robin Quaison och hans kumpaner. Men frågan är om vändningen kom senast. Att vinna med 3-2 mot tabelltvåan RB Leipzig lär ha gjutit välbehövligt självförtroende i gästernas själ.

Stuttgart har antagit en plats i mitten av det tyska finrummet efter sin finfina höst. Under vintern har det inte sett lika bra ut för Matarazzos mannar. 3-0-förlusten mot Bielefeld följdes upp med ännu ett nederlag senast när Freiburg segrade med uddamålet efter att den gode Gonzalez bränt sin gyllene möjlighet från elva meter.

Mest frapperande med Stuttgart är hur mycket bättre de presterar borta kontra hemma. Värdföreningen har inte vunnit en enda hemmamatch i Bundesliga denna säsong och ändå får vi ett guldodds på att Mainz kniper minst en pinne. Quaison och company plockade poäng borta mot Dortmund i sin senaste bortamatch och hissade dessutom segerflagg i Stuttgart förra säsongen.

Spel: Mainz +0,5 @ 2,16

Tävling: Bundesliga

Plats: Mercedes-Benz Arena

Tid: 20.30

TV: Viaplay, V Sport Premium

Torino – Fiorentina: Torino +0,5 @ 1,45

Det är svårt att bli klok på kvällens kombattanter nere i den italienska stöveln. Fiorentina vann med sanslösa 3-0 mot Juventus senast de besökte Turin men därefter har Viola bland annat blivit pulveriserade av Napoli i en 6-0-historia som saknar sans. Närmast kommer gästerna dock från en uddamålsvinst hemma mot jumbon Crotone.

Torino stred tappert mot Milan på San Siro i Coppa Italia men tvingades ge vika vid straffläggningen. Tjurarna har därefter lirat två oavgjorda seriekamper mot Spezia Calcio respektive Benevento. Bland värdarnas resultat under vintern märks även en meriterande mot nämnda Napoli på Maradona-stadion.

När Fiorentina besökte Stadio Olimpico di Torino förra säsongen vann värdarna med 2-1. Höstmötet i Florens mellan lagen slutade med att Ribéry och hans lilaklädda vänner vann med 1-0. Viola har bara vunnit en av sina senaste tio tävlingsmatcher på resande tass och bör inte bärga mer än en pinne denna fredag.

Spel: Torino +0,5 @ 1,45

Tävling: Serie A

Plats: Stadio Olimpico di Torino

Tid: 20.45

TV: CMore, CMore Fotboll

Lyon – Bordeaux: Bordeaux +0,5 @ 2,90

Sist men inte minst ska kvällens toppmatch avhandlas på den franska fronten. Lyon ligger på tredje plats i Ligue 1 med Paris Saint Germain samt Lille framför sig. Senaste tre matcherna för Les Gones del har renderat i ett resultat av vardera valör då i tur och ordning Rennes, Metz och St. Etienne stått för motståndet.

Bordeaux vacklade en del under hösten men har börjat knapra in gentemot gängen på Europaplatserna under senare tid. Jean-Louis Gassets grabbar kommer till fredagens fight med gott gry efter att ha hissat segerflagg i tre raka bataljer. Lorient och Angers besegrades hemma i vinriket medan Nice fick sina 3-0-fiskar varma på rivieran.

Vid Bordeaux senaste fyra besök här på Parc Olympique Lyonnais har gästerna i blått haft med sig poäng på bussen hem. Höstens uppgörelse i vinriket slutade med delad ära, 0-0. Till saken hör att Les Gones toppar bortatabellen men hemmavid har värdarna faktiskt varit mer beskedliga och detta makalösa odds på bortapinnar går inte att blunda för.

Spel: Bordeaux +0,5 @ 2,90

Tävling: Ligue 1

Plats: Parc Olympique Lyonnais

Tid: 21.00

TV: Viaplay, V Sport Fotboll

Läktarens trippel

Stuttgart – Mainz: Mainz +0,5 @ 2,16

Torino – Fiorentina: Torino +0,5 @ 1,45

Lyon – Bordeaux: Bordeaux +0,5 @ 2,90

Totalt odds: 9,08

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus