Speltips

Match/event
Dagens trippel - Tisdag 30/3
Datum
30/03 - 2021
Matchstart
18:00
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
6.71
Rygga Spelet
dagens trippel

Dagens trippel 30/3 » Tips & analys

Fotboll Speltips VM-kval
Joakim
Publicerad: 30 mars, 2021

Det brinnande VM-kvalet ståtar med ett flertal högoktaniga landskamper under tisdagen. Norge är pressade efter sin storförlust mot Turkiet, kan Ståle få fason på baggarna när de reser till Balkan? Övriga två matcher på trippeltipset hämtas från getingboet i Grupp H.

Tisdagens VM-kvaltips!

Spelstopp: 17.59

Cypern – Slovenien: Bortaseger @ 1,66


Tisdagstrippen tar avstamp vid Medelhavet där vi har att göra med det så kallade getingboet. Cypern bör inte slå sig in bland de största insekterna i Grupp H, det bör däremot gästerna i Nicosia. Slovenien, Ryssland, Slovakien och Kroatien är onekligen en kvartett svår att urskilja.

Slovenien inledde detta kvalspel med ett grannmöte med sin storebror Kroatien. Jan Oblak spikade sin vana trogen igen kassen samtidigt som Sporar, Ilicic och Lovric agerade ständiga hot mot vice världsmästarna. De var den sistnämnde som satte matchens enda strut i Ljubljana.

Slovenerna var även förtjänta av poängplock på rysk mark men fick stryka på foten i lördagens uddamålsförlust. Cypern har en pinne efter två omgångar och Medelhavsmännen har ännu inte hittat nätet. Före VM-kvalet hade cyprioterna formraden 1-1-5 på eget gräs och mot de disciplinerade slovenerna bör det blir någon putsning på detta dystra facit. Banktvåan är ett sunt sätt att starta trippelbygget.

Spel: Bortaseger @ 1,66

Tävling: VM-kval

Plats: Neo GSP Stadium

Tid: 18.00

TV: CMore

Slovakien – Ryssland: Bortaseger @ 1,89

Nästa dust i samma grupp går av stapeln på City Arena Trnava. Slovakien som spåddes vara med i striden om de framskjutna placeringarna har inlett avsevärt under förväntan. Trots tacksamt schema i form av gruppens två svagaste nationer har inte Jan Gregus och gänget.

Ryssland har däremot stått pall för förväntningarna under första veckans VM-kvalkrigande. 3-1 borta mot Malta signerades centertanken Artyom Dzyuba som både målade och assisterade. Lördagens 2-1-viktoria mot Slovenien i Sochi signerades ingen annan än kaptenen själv, Dzyuba satte båda baljorna bakom Jan Oblak.

Efter 0-0 mot Malta och 2-2 mot Cypern är det oerhört vanskligt att föreställa sig hur dessa slaka slovaker ska kunna rå på ryssarna, utan fixstjärnan Marik Hamsiks medverkan. Under EM-kvalet vann ryssarna fyra av fem bortamatcher, endast Belgien stod pall för tanken Dzyubas framfart.

Spel: Bortaseger @ 1.89

Tävling: VM-kval

Plats: City Arena Trnava

Tid: 20.45

TV: CMore

Montenegro – Norge: Montenegro +0,5 @ 2,14

Sist men inte minst ska vårt västra grannland bege sig till Balkan med kniven mot strupen. Norges nystart efter att Lars Lagerbäck fick sparken har inte sett särskilt lovande ut. Besöket hos Gibraltar i premiären lämnade mycket i övrigt att önska, inte minst för Erling Braut Håland som gick mållös mot mikrostaten.

Helgens holmgång mot Turkiet spädde på ytterligare lök på Ståle Solbakkens lax. 3-0(!) i brakan mot turkarna innebär att baggarna vid poängtapp i Podgorica kan säga farväl till drömmen om VM. Gruppen utgörs i övrigt av Nederländerna, att inte de orangeklädda och turkarna ska ta vara på en sådan gyllene möjlighet finns inte på kartan.

Pressade baggar hade kunnat önska sig en lättare uppgift än bortamöte med Montenegro. Savic och Jovetic är världsklasslirare som medverkat till att montenegrinerna endast förlorat en av sina åtta senaste tävlingsmatcher. Värdnationen står på maximala sex poäng inför tisdagskvällen, att få över dubbla insatsen på minst en Balkan-pinne kan vi inte tacka nej till. 

Spel: Montenegro +0,5 @ 2,14

Tävling: VM-kval

Plats: Stadion Pod Goricom

Tid: 20.45

TV: CMore, CMore Fotboll, TV12

Läktarens trippel

Cypern – Slovenien: Bortaseger @ 1,66

Slovakien – Ryssland: Bortaseger @ 1,89

Montenegro – Norge: Montenegro +0,5 @ 2,14

Totalt odds: 6,71

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus