Speltips

Match/event
Dortmund - Manchester City
Datum
14/04 - 2021
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
Manchester City
Odds
1.65
Rygga Spelet
Speltips fotboll

Dortmund – Manchester City 14/4

Champions League Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 13 april, 2021

Dags för returmöte i Champions Leagues kvartsfinaler. Magisk uppsättning av matcher framför oss under onsdagen där båda mötena lever i allra högsta grad. Liverpool – Real Madrid i all ära men vad gäller onsdagens speltips så hittar vi det i mötet mellan Borussia Dortmund och suveräna Manchester City. En match där engelsmännen går in med en 2–1 seger i ryggen. Jag tycker Manchester City är ett klart bättre lag än Dortmund, både kvalitetsmässigt och vad gäller formen, och tycker spelet på bortaseger bjuder på fint värde.

Manchester City med en enda sak i fokus

Det råder inga tvivel kring att Champions League-pokalen är den sista pusselbiten för Pep Guardiola under hans sejour i Manchester City. Efter flera säsongen där både oturen och oförmågan slagit hårt mot de ljusblå har man denna säsong satt sig i ett bättre läge än någonsin tidigare. Ligan är i stort sett avgjord, skadelistan ser bra ut och truppen känns bred nog att hantera vilka utmaningar som än kan tänkas dyka upp.
Man åkte på en överraskande förlust under helgen mot Leeds med 2–1. Jag drar dock inte alltför stora växlar av detta då Pep Guardiola och hans mannar har prioriteringarna klara. En överraskande förlust men jag ser det snarare som positivt vad gäller spelet på bortasegern.
Dortmund stod för en suverän match i första mötet, en insats vi inte sett från tyskarna någon gång under denna säsong i stort sett. Att räkna med en liknande 100%-ig insats från Dortmund är att hoppas på för mycket och jag tror att Manchester Citys överlägsenhet vad gäller kvalitet på spelartruppen blir tydlig under onsdagskvällen.

Spelare som missar matchen: Sergio Agüero

Norska showen är över

Borträknat Champions League har Borussia Dortmund ingen vidare säsong. 7 poäng bakom Eintracht Frankfurt på 4e-platsen och chanserna att nå nästa säsongs CL ser allt svårare ut.
Laget har bara vunnit två av de sju senaste matcherna och hade det inte varit för en viss Haaland hade man knappt nått den övre halvan av Bundesliga. Nu har norrmannen gått sex tävlingsmatcher utan att göra mål, vilket med hans mått mätt är en mindre oändlighet.

Spelare som missar matchen: Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou, Youssoufa Moukoko, Jadon Sancho

Speltips:

Jag tycker oddset på Manchester City att vinna är klart spelvärt till runt 1.65. Manchester City är bättre än Dortmund på alla positioner, Haaland borträknat. Norrmannen har burit Dortmund under sina vingar under hela turneringen såhär långt men mot Manchester City tar äventyret slut.

CampoBet
Gratisspel upp till 120 kr
  • Bettingbonus
  • Live Betting
  • Virtuell Betting
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - CampoBet
Lanserat:
juli, 2020
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
CampoBet är ett relativt nytt spelbolag på den svenska marknaden men har kommit med full fart framåt. Campobet lanserades redan i slutet på 2019 men har inte erbjudit betting till Svenska Spelare förrän i år.
Välkomstbonus - Betting
Gratisspel upp till 120 kr
Omsättningskrav: 0x