Speltips

Match/event
Eisbären - Frölunda - 8/9
Datum
08/09 - 2022
Matchstart
20:00
Spelbolag
Spel
Frölunda FT
Odds
1,68
Rygga Spelet
CHL

Eisbären – Frölunda – 8/9

Ishockey Speltips
Timmy Renud
Publicerad: 8 september, 2022

En ny vecka är kommen, vilket betyder fyra nya matchdagar med Champions Hockey League. Kan inte nog betona hur underbart jag tycker det är att tävlingssäsongen är i gång igen. Under torsdagskvällen väntar åtta nya gruppspelsmatcher, där bland annat Frölunda beger sig till Tyskland för ett möte med Eisbären Berlin.

Svag start

Under de två senaste säsongerna har Eisbären Berlin dominerat den tyska ishockeyn med två raka DEL-titlar. Det blev även Champions Hockey League-spel i fjol. Där hamnade man i en tuff grupp med Skellefteå, Tappara och Lugano. Tyskarna spelade in sju poäng och missade slutspelet med två poängs marginal.

Trots att man vunnit två raka DEL-titlar har årets säsong börjar allt annat än bra. Inför CHL-premiären hade man endast mäktat med en vinst på fem träningsmatcher. Bland annat föll man mot Ambri-Piotta med hela 1-6. Det blev förvisso en övertygande 8-2-vinst mot franska Grenoble i CHL-premiären, men i ärlighetens namn är det inte jättemycket att skryta med. I matchen efter mötte man Frölunda på bortais och blev fullständigt överkörda av svenskarna, som till slut vann med 7-1!

Har Eisbären Berlin inte gjort någon drastisk förändring sedan sist lär det bli svårt att hänga med i Frölundas tempo även under torsdagskvällen.

Strålande form

Vi har varit inne på det tidigare, men jag säger det igen. Frölunda svarade för en fin fjolårssäsong då man slutade på en stabil fjärdeplats i SHL. Därefter slog man ut Växjö i kvartsfinalen med 4-0 i matcher innan man åkte ur SM-slutspelet mot Luleå i semifinalen. Göteborgslaget vann också sin Champions Hockey League-grupp och tog sig hela vägen till semifinal, där man föll mot mästaren, Rögle.

Göteborgslagets form är det sannerligen inget fel på. Hittills under säsongen har laget spelat sju matcher och vunnit sex av dem. Man ståtar dessutom med fem raka övertygande vinster. Senast körde man över just kvällens motståndare, Eisbären Berlin, med hela 7-1 och innan dess slog man Mountfield med 4-2 efter en stark insats. Övriga vinster från segersviten hämtades mot Linköping (5-1), Djurgården (8-1) och Visby-Roma (5-1).

Det råder absolut ingen tvekan om att årets upplaga av Frölunda är rejält revanschsugna efter fjolårssäsongen. Inför kvällens tredje Champions Hockey League-match har man, som tidigare nämnt, fem raka vinster och en målskillnad på sanslösa 29-6. Snacka om klass.

Dagens speltips

Frölunda FT synas. Spelet finns bland annat hos Expekt till 1,68. Insats: 2,5 units.

Dessa båda lag möttes för fem dagar sedan i en match som Frölunda dominerade fullständigt och vann med förkrossande 7-1. Vi lär inte få några liknande siffror i kväll, men visst bör Göteborgslaget knipa ytterligare tre poäng. På pappret har Frölunda ett betydligt bättre lag än Eisbären Berlin. Dessutom har man fem raka vinster med en målskillnad på 29-6. Eisbären Berlin har endast vunnit en av sina sex senaste matcher. Under förlustfajterna har man målskillnaden 6-22. Minst sagt anmärkningsvärt. Heja Frölunda!

OBS: Glöm inte att kika in mitt speltips till München – Rapperswil!

Allt gott och lycka till!

/Timmy

Spreadsheet: Ishockey – säsongen 2022/23

Expekt
100% upp till 1500kr
  • Bra utbud
  • Lågt Omsättningskrav
  • Bra kundtjänst
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr. 40x omsättningskrav. Erbjudandet giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. | Spela Ansvarsfullt |Stödlinjen - Spelpaus , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Expekt
Lanserat:
april, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Expekt grundades 1999 och har nu i nästan 20 år försett spelmarknaden med sport och betting. Det startade till en början med spel på endast fotboll. Men har nu etablerat sig rejält och har alla möjliga sorters spel. Sidan har gäster från över 23 länder nedbrutet på 1,8 miljoner besökare.
Välkomstbonus - Betting
100% upp till 1500kr
Omsättningskrav: 20x