Speltips

Match/event
Europatipset - Fredag 11/6
Datum
11/06 - 2021
Matchstart
20:59
Spelbolag
Spel
Tips & analys
Odds
Poolspel
Rygga Spelet

Vårat tips

1. Turkiet - Italien
2
2. Wales - Schweiz
2
3. Danmark - Finland
1x2
4. Belgien - Ryssland
1x2
5. England - Kroatien
1
6. Österrike - Nordmak.
1x
7. Nederländerna - Ukraina
1x2
8. Skottland - Tjeckien
x
9. Polen - Slovakien
1x
10. Spanien - Sverige
1
11. Ungern - Portugal
x2
12. Frankrike - Tyskland
x2
13. Finland - Ryssland
x2
Rygga Spelet
veckans europatips laktaren se

EM-tipset 11/6 » Tips & analys

Europatipset Fotboll Speltips
Joakim
Publicerad: 10 juni, 2021

Dagen är kommen! Pommacen ligger på kylning, sommarvärmen letar sig in bland de röda knutarna och TV-försäljningen slår återigen nya rekord. EM-premiären är nämligen här och då drar Svenska Spel som brukligt igång EM-tipset. 13 matcher från turneringen finns att sätta tänderna i där flera fina drag synas. Finland (mot Danmark), Ryssland och Ukraina är värdemässiga bomber i jakten på större stålar. Som extra körsbär på tårtan finns också 5 miljoner i jackpot. Varför vänta, dags att hissa flaggan i topp! 

Spelstopp: 20:59

1. Turkiet – Italien 

Vi skjuter av mästerskapets första salva från Rom. Turkiet står på pappret som hemmalag men i själva verket är det Italien som kommer ha merparten av de 23 000 åskådarna i ryggen. Gli Azzurri har värmt upp inför tävlingen på ett väldigt fint sätt. Matchen mot Tjeckien (4-0) var kanske inte hundraprocentig men väldigt nära. Inför premiären har Verratti, som vanligt numera, någon form av känning och är därmed oklar. Även dansante backen Florenzi står med frågetecken. Turkiet hade en del förväntningar på sig under våren efter att bland annat nationen smackat på Nederländerna i VM-kvalet med 4-2 hemma i Istanbul. De tre nyss spelade träningslandskamperna mot Azerbajdzjan, Guinea och Moldavien har däremot varit väldigt trötta och intetsägande möten. Även om turkarna har spektakuläre Yilmaz i fronten finns inget större hopp om poäng i denna första dust. Tvåan är en vettig spik.  

2. Wales – Schweiz 

Ryan Giggs är under sommarens tävling satt ur spel som förbundskapten för Wales. Den forne United-ikonen har hamnat i klammeri med rättvisan och därför har Rob Page fått äran att leda draklandet genom sommarens eldprov. Schweiz blir Bale, James och gänget första test. En alpnation som under 2020 faktiskt bara vann en ynka match (3-0 mot Ukraina). De rödklädda har ändå ett lag som i sina bästa av stunder kan mäta sig med de allra främsta i världen. Shaqiri, Seferovic, Xhaka med många fler är gubbar som vanligtvis firar stora triumfer i sina respektive klubblag. På neutral matta i Baku känns tvåan rätt stabil. I krokarna runt 45-50 prollar är det bara hamra in tvåan.      

3. Danmark – Finland

Pölse och karelska piroger kommer vara hett villebråd bland gatuförsäljare i Köpenhamn då det ska spela skandinaviskt derby på Parken. Strax över 12 000 fans får bänka sig i den danska huvudstaden och för första gången få se Finland kliva in i ett stort mästerskap. Pukki har varit ett osäkert kort inför matchen (skada) men nu ska Norwich-stjärnan vara spelklar. Otroligt viktigt för Finland såklart. De blåvita Berguvarna kommer få bekänna färg. Det är ett som är säkert. Danmark kliver kanske in med det bästa landslag nationen någonsin haft sedan EM-guldet i Sverige 1992. Braithwaite, Delaney, Eriksen, Kjaer, Christensen med många fler är gubbar som får det att vattnas i munnen hos mer eller mindre samtliga sportchefer i Europa. Givetvis ska de rödvita stå som stora favoriter men en streckning över 80 procent är bara löjlig. En bra dag kan gästerna absolut hota. Hela och jobba in megavärdet till höger.    

4. Belgien – Ryssland

Det är sällan som vi använder “tråkigt”, “förutsägbart” och “lite långsamt” om Belgien. Detta är däremot något som passar ganska bra in på Martínez Röda djävlar i de senaste landskamperna som med andra ord inte varit speciellt bra. Det har tydligt kunnat skönjas hur viktig Kevin De Bruyne är för detta landslag. En ryggrad och trygghet som i och med City-stjärnans frånvaro (skadad) på sistone varit borta. De Bruyne är nu opererad och går en kamp mot klockan. Ryssland kliver in till mästerskapet utan några gigantiska förväntningar. Detta trots att nationen får lira två av tre gruppmatcher i St. Petersburg. Mot Belgien kommer Dzyuba och hans röda kamrater knappast vika ner sig. Precis som i Danmark är det en obegriplig streckning i västerled och högersidan på Gazprom Arena är av största vikt omedelbart.      

5. England – Kroatien 

England är rankade bland de främsta i turneringen. Möjligen är detta mer befogat nu än på väldigt länge då britterna på förhand ser spännande ut. Southgate har en trupp med trygghet och rutin i bland annat Walker, Henderson och Trippier samt ungdomlig entusiasm i Saka, Foden, Sancho med flera. De Tre Lejonen ser farliga ut och första nation att få smaka på den brittiska elvan är Kroatien. Silverlaget från VM i Ryssland har fått vinka bye bye till Ivan Rakitic som gått i pension men i övrigt kliver stjärnor som Modric, Brekalo, Kovacic med många flera in på planen i London. De vitröda är på det hela taget bra men har ändå sett en aning vingliga ut under våren med VM-kvalförlust mot Slovenien på kontot likväl som en träningsfajt mot Armenien med ett tröttsamt 1-1-resultat att visa upp. England runt 60 procent får därför anses som en rätt smaklig singel även om det är med rejält darr på ribban.  

6. Österrike – Nordmakedonien 

En av det, på pappret, kanske svagaste fyran i mästerskapet är grupp C. Här huserar bland annat Österrike och Nordmakedonien och det är för första gången någonsin som vi får se Pandev och grabbarna spela mästerskapsboll. Några större förhoppningar på att “gästerna” ska tråckla sig vidare från denna grupp finns ändå inte men med spelare som Adami, Elmas, Bardhi och nyss nämnde Genoa-veteranen finns ändå hopp om att hota åtminstone ett ganska mediokert Österrike. Alpnationen fick bland annat en rejäl käftsmäll av Danmark i VM-kvalet (0-4) och har därefter dubbla träningsmatcher utan mål framåt. I Bukarest ska knappast Franco Foda känna sig säkra på att kamma hem hela konfekten. Krysset måste tidigt med som hjälp till den hårt spelade ettan.      

7. Nederländerna – Ukraina 

Vi håller oss kvar i grupp C där de två övriga nationerna i Nederländerna samt Ukraina slåss om poäng i Amsterdam. Av samtliga större drakar i EM får nog ändå Oranje hållas som landslaget med störst chans att misslyckas. Spelet klickar inte nämnvärt och bakåt finns fortsatt stora frågetecken. Ukraina kliver in som den stora utmanaren. Ett välbalanserat kollektivt som styrs med precision av den forne Sverige-dräparen Shevchenko kan mycket väl ställa till med nya bekymmer för tulpan-rikets krigare. Yarmolenko, Zinchenko och company ska tidigt ha förtroende och med en högersida i magnifik värdeglans är det bara smacka på med tecken. Hela vägen över!   

8. Skottland – Tjeckien 

Den på förhand kanske allra mest ovissa bataljen hämtas från anrika Hampden Park i Glasgow. Skottland kvalade sig in till turneringen via straffar mot Serbien och laget från kiltarnas underbara värld har inför premiären på hemmaplan bland annat mäktat med att kryssa mot Nederländerna (2-2) i Algarve. Truppen i stort ser stabil ut. McGinn, McTominay, Fleck, Christie, Adams med flera kommer säkerligen kunna stå upp för sitt land väl och tjeckerna ska inte tro att detta blir någon enkel match. Bortanationen har i grund och botten en kanske något bättre elva att starta med nu. Soucek och Schick är världsspelare som gör skillnad och i Darida finns både stabilitet och lugn som garanterat kommer krävas. Summa summarum luktar det väldigt mycket kryss om denna dust och är det någonstans spikkrysset kan hamras in så är det i Glasgow.  

9. Polen – Slovakien 

Det är dags att vända blickarna mot Sveriges grupp. Polen har fått trista besked på slutet då både Milik och Piatek fått kasta in handduken. Slagstyrkan i truppen har därmed gått ner något och nu vilar ett än större ansvar på Lewandowskis axlar. Slovakien är av spelbolagen fjärderankade i grupp E och inte blir det bättre av att fältherren och nationens stora stjärna Hamsik dras med mindre skadebekymmer. Falkarna, som Slovakiens landslag kallas, ska ändå kunna stå upp väl i denna första fajt och med en något skenande etta är det såklart läge att tidigt blicka först och främst mot krysset.    

10. Spanien – Sverige 

På måndagskvällen är det så dags för Janne och gänget att kliva in i handlingarna. Sevilla är staden där blågult ska försöka ställa till med bekymmer mot hemmanationen Spanien. Sverige har efter sitt träningsmatchande mot Armenien och Finland fått en del bakslag vid sidan av planen. Kulusevski har dragit på sig covid och även Svanberg har testats positivt och därför isolerats på hotellet i Göteborg. Även Spanien står med bekräftade coronafall då både Busquets och Llorente drabbats. För spansk del finns ändå en trupp av fin bredd och ett lag i övrigt som inte torskat en hemmamatch sedan november 2018. Visst hade det varit väldigt trevligt med en svensk skräll men det är för mycket att hoppas. Ettan till bra procent är bara att banka av. 

11. Ungern – Portugal 

Det är så dags att vända blickarna mot “dödens grupp” och Puskás Aréna. Ungern är givetvis fjärde-seedat i sällskap med Portugal, Frankrike och Tyskland. Förbundskapten Marco Rossi och hans mannar vet såklart om detta men med hemmapubliken i ryggen och dessutom en period av idel matcher utan förluster sedan september i fjol finns ändå något där. Portugal kliver in som regerande mästare och ställer också ett fullskaligt världslag på banan. Ronaldo finns där, Bruno Fernandes, Goncalves, Jota och många fler därtill. Tvåan är ett tecken som behövs även om överstreckningen till höger gör sig tydligt påmind. Krysset till 15-20 procent är inte så tokigt och bör snabbast möjligt få sin plats på bongen.  

12. Frankrike – Tyskland 

Förutom nyss nämnda duo i Ungern och Portugal ska även Frankrike och Tyskland tuppfäktas i grupp F. Fransmännen har seglat upp som den mest tydliga favoriten i EM. Med Benzema tillbaka i landslagsdressen känns Les Bleus kompletta. Gigantmatch direkt för Deschamps och hans mannar väntar. Tyskland har haft en tid där spelet inte alltid klaffat så som vi är vana att se när Die Mannschaft sparkar boll. Att Löw ändå fick se sitt gäng krossa Lettland med 7-1 häromsistens var ett litet kvitto på vinterns arbete. I stort ser nationen ganska bra ut och har bland annat superstjärnor som Gündogan samt Kroos på mitten och Muller strax framför. Matchen spelas i München vilket såklart kommer ge tyskarna en extra boost. Detta kan faktiskt Neuer och hans kamrater fixa! Med lite småmysigt värde till höger känns X2 som en väldigt spännande lösning.  

13. Finland – Ryssland 

Vi avslutar med en match från den andra omgången. Finland och Ryssland kliver in i handlingarna för andra gången på detta EM-tips och det är för andra gången i rad som ryssarna spelar på hemmabana. Med en oviss utgång av nationernas kamper inledningsvis finns ändå en hel del som tyder på att vi får se Stanislav Cherchesov och hans mannar kliva av planen i St. Petersburg med minst poäng. Överlag är ändå meganationen i öst en nivå upp jämfört med de finska Berguvarna. Risken är däremot överhängande att tvåan skenar iväg en bit och krysset agerar därför tidigt stödhjul.   

Läktarens säkra: Italien

Hemma i Rom ska det italienska landslaget kliva in som tydlig favorit och mot ett på sistone rätt blekt Turkiet finns bara tre poäng i siktet. Gli Azzurri vinner. 

Läktarens skräll: Ryssland (mot Belgien)

Med viss tveksamhet kring De Bruynes deltagande är Belgien något försvagade. Ryssland hemma i St. Petersburg kan bli en väldigt jobbig överraskning för belgarna. Ryssen till drygt tio procent är ett monsterdrag. 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Svenska Spel
Ingen bonus
  • Anrikt
  • Poolspel
  • Stort spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se, Regler & Villkor gäller, Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Svenska Spel
Lanserat:
januari, 2019
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
5/5
Introduktion
Svenska Spel är spelbolaget som ägs av svenska staten som haft monopol på spelverksamheten i Sverige. Tack vare detta har de kunnat erbjuda en säker och behaglig spelmiljö för sina spelare. Från och med 2019 öppnas spelverksamheten upp till övriga spelbolag som får ansöka om licens.
Välkomstbonus - Betting
Ingen bonus