Speltips

Match/event
Bad News Eagles vs Eternal Fire
Datum
09/05 - 2022
Matchstart
12:00
Spelbolag
Spel
Bad News Eagles vinner ML
Odds
1.95
Rygga Spelet
Speltips esport

Bad News Eagles vs Eternal Fire 9/5

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 9 maj, 2022

Mycket tier1 CS som spelats på senaste tiden, men nu är äntligen majoren här! Första steget som anses som ett kval drar igång under måndagen och spelas fram till torsdagen där de letar efter 8 lag. Dessa åtta lag kommer då att fyllas på med de redan åtta kvalificerade!

Första majoren för en kosovanerna!

En fyrastack Kosovaner som spelat bra under en längre tid men aldrig riktigt lyckats ta sig till en Major. Nu är de äntligen här med hjälp av Schweizaren Rigon också som funnits inom scenen länge. Ett väldigt jämnt lag där topparna tydligt finns hos alla spelare och det är svårt att säga vem eller vilka som är bäst. Allt som är relativt tydligt är att Sener1 har det svårare när de möter starka motstånd. I Major kvalet lyckades de ta sig vidare på en 6-8 plats, alltså de sista som tog sig vidare. Många tuffa motstånd där, däribland NiP och G2 som de förlorade emot.

De har endast spelat en match de senaste två veckorna efter att de kvalat sig vidare hit. Den var återigen mot NiP i ännu ett kval, denna gång till BLAST. Ett tufft motstånd direkt som de länge såg ut att kunna överrumpla. En väldigt stark första karta för BNE som de vann med 16-6 och momentumet höll i sig till andra kartan. De tog en extremt stark ledning på CT sidan med 11-4. NiP tog dock tillbaka kartan när de gjorde en ännu starkare CT sida som tillslut slutade 12-1. Tredje kartan var väldigt lik den andra, BNE tog en STOR ledning med 12-3 men NiP kom starkare tillbaka. BNE förlorade tillslut i övertid med 17-19 på tredje kartan och kvalet var då över.

Eternal Fire kämpade hårt för majorplatsen

Likt BNE har Eternal fire inte spelat särskilt mycket de senaste två veckorna. Endast två officiella matcher i en turkisk turnering där de krossade motståndet enkelt. I kvalet till majoren fick de möta en hel del olika lag, det började med en extremt tuff 4-16 förlust mot FaZe. Efter det fick de möta Dignitas där de efter lite kontroversiella beslut vann matchen 22-20. Vinst mot Fnatic med 2-1 och förlust mot Vitality ledde till en avgörande match mot OG, där vinnaren är i major och förloraren är ute!

Trots att OG i denna match var stora favoriter så lyckades de inte rå på de turkiska spelarna! De två första kartorna var väldigt liknande. De båda hade en halvtidsställning på 7-8 eller 8-7 som Eternal Fire nätt och jämnt lyckades pusha och vinna! Första kartan hade de ett underläge på 8-13 men kom tillbaka och vann sju av åtta rundor för en 16-14 vinst. Andra kartan var något jämnare hela tiden där det stod 10-10 och EF fick edgen när de vann runda trettio!

Dagens speltips

Trots en senaste förlust mot NiP för BNE så är det tydligt att de spelar som ett starkt lag. De har bevisat att de ändå kan hålla måtten mot både NiP och G2 samt att de lyckas städa undan de sämre lagen som de möter. Eternal Fire har även dem varit starka när de möter lag som är sämre än dem. När de möter lag som är desto bättre, faller de undan relativt enkelt, förutom mot just OG som dock haft det tufft. BNE och Eternal Fire är två jämna lag, men jag tror definitivt att BNE har en edge i denna match, som spelbolagen inte håller med om.

Därför väljer jag att spela på att Bad News Eagles vinner mötet till oddset 1.95 hos Unibet (2units)

Lycka till med era spel!

/ David

Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x