Speltips

Match/event
BIG vs Team Liquid
Datum
19/12 - 2020
Matchstart
19:30
Spelbolag
Spel
Team Liquid
Odds
2.05
Rygga Spelet
Speltips esport

BIG vs Team Liquid

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 19 december, 2020

Väldigt länge sedan vi fokuserade på lite E-SPORT, främst CS:GO. Med Global Challenge i full fart har det hittills varit några otroliga matcher hittills, däribland Astralis vs Vitality som spelades under Fredagen! Semi-finalerna drar igång denna lördag och finalen på Söndag och med tanke på att BIG lyckades vinna sin grupp ställs de nu emot Liquid som kom tvåa i sin egen grupp!

Äntligen en vinst för Liquid emot Furia!

Oj vilken vinst! En 2-0 seger för Liquid emot Furia när de vann för första gången efter att ha förlorat NIO(!) gånger irad emot det brasilianska laget! Det händer i den sista turneringen för året med världens bästa lag och hittills några utav årets bästa kartor! Allting började på Liquids kartval, Overpass, där Furia plockade de fyra första rundorna men sedan gick helt torrt! 11-4 till Liquid i halvtid efter elva raka rundor och kartan såg över ut. Furia skulle dock vinna den andra pistolrundan också och följande köprunda och göra matchen väldigt jämn där resultatet ett tag var 15-14. Liquid stängde dock kartan där och gick över till Inferno, som var Furias val.

Furia var väldigt självsäkra på kartan efter att de, för mindre än en månad sedan, vunnit med 16-6 över Liquid på den! Det skulle dock bli en HELT annan upplevelse denna gång när Liquids CT-sida såg ut som en utav de bästa i spelet! En 8-0 ledning för den nordamerikanska mixen ledde till en 12-1 ledning som tillslut rann ut till 12-3 i halvtid. Dock var Furia inte med i matchen mycket längre då Liquid vann de fyra första rundorna i andra halvan och avslutade kartan tidigt med 16-3. Det faktum att den första kartan blev 16-14 är stor anledning till att Liquid INTE är favoriter i detta möte, men egentligen skulle kartan kunna sluta 16-6 ungefär, om Liquid vunnit en utav de två pistolrundorna, eller inte spelat det så ”safe” i andra halvan.

BIG med en stark gruppvinst!

Två raka vinster emot #1 i världen och #2 i världen talar VÄLDIGT gott för dem! Att hamna i en grupp med de två OCH Complexity talar verkligen för hur stacked denna turnering är! Deras första seger emot Vitality kom efter att tyskarna vunnit två jämna kartor. Den första gick till Overtime där Vitality egentligen skulle vunnit då de hade en 15-10 ledning, men fransmännen svarade upp på andra kartan med en stark 16-7 vinst. Men på den tredje och avgörande kartan lyckades BIG skrapa ihop fyra raka rundor i slutet för att gå från 12-13 till 16-13 och vinna hela mötet.

Deras andra match som var emot Astralis var bara allmänt udda. BIG valde ÅTERIGEN Vertigo och spelade ÅTERIGEN overtime på den och även denna gången vann de kartan efter dubbelOT! De gick sen vidare till Astralis kartval, som utav någon anledning var Dust2. BIG har haft sina problem på kartan senaste tiden, men att välja den emot dem är väldigt vågat, och det var något de fick betala för efter att de förlorat 16-10 TROTS att de vann första halvan med 9-6. BIG tog alltså 10 av 11 rundor i andra halvan och gick direkt vidare till Semi-final!

Dagens speltips

Jag kommer att spela på rak Liquid vinst till oddset 2.05 hos William Hill (2units) eftersom:

Trots att BIG slagit #1 och #2 i världen denna grupp, tror jag på Nordamerikanerna. BIG är väldigt kända för att göra extrema förberedelser och de visste i över en vecka att de skulle få möta Vitality först, och till 90% Astralis efteråt, då Complexity spelade med en stand-in. Att de hade två väldigt kompletta matchplaner är uppenbart och de fick viss hjälp av Astralis när de valde Dust2.

Jag tvekar på att Liquid gör samma misstag och deras vinst under fredagen emot Furia talar väldigt gott för att de kan få ta sig till finalen denna turnering och möta Na’Vi / Astralis där.

Lycka till mer era spel!

/ David

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x