Speltips

Match/event
Fnatic vs Complexity
Datum
15/05 - 2021
Matchstart
21:00
Spelbolag
Spel
Complexity -1.5 karthandikapp
Odds
2.20
Rygga Spelet
Speltips esport

Complexity vs Fnatic 15/5

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 15 maj, 2021

Två speltips som inte gick vägen under fredagen. Lite otur med underhållen för matchen då NiP hade massiva problem med att spela utan extrema lagg och AGF bytte två spelare strax innan matchstart. Till lördagen har vi en match mellan Fnatic och Complexity i Flashpoints lower-bracket!

Fnatic’s fruktansvärda track-record

Det svenska laget har bara spelat ett fåtal matcher under de senaste veckorna. Alla matcher är inte förluster, men motståndet ska inte vara något som är i närheten av Fnatics kaliber. Dessvärre har de inte ALLS fått det att fungera sen de tagit in Jackinho. Deras två senaste turneringar är Snow sweet snow samt Spring sweet spring, vilket båda är turneringar där det är långt ifrån världens bästa lag. Även fast det kan vara bra att spela dessa turneringar för ett lag med en ny spelare, är inte resultaten bra nog för dem. De förlorade i semi-finalen båda gångerna emot Mousesports och EPG Family.

De har hittills hunnit spela en match i Flashpoint vilket var även då var emot Mousesports. Det såg katastrofalt ut för svenskarna direkt när de ett tag låg under med 9-2 på sitt eget kartval. De fick dock en respektabel halvtidsscore när de tog de fyra sista. Mousesports ångade dock på i andra halvan och tog alla rundor de behövde utan några problem. Andra kartan såg på förhand väldigt tuff ut då Fnatic inte spelat overpass på ett tag. Väldigt likt första kartan fick Fnatic totalstryk, och denna gång fick de inte ens en respektabel score. Totalt fyra rundor på kartan och de åkte ner till lowerbracket med 0-2.

Complexity med en förluststreak

Endast en match på två veckors tid för Complexity och det var deras första match här i Flashpoint. Innan det hade de en väldigt tuff matchstreak där de förlorat tre raka matcher med 0-2. Lagen som de förlorat mot är dock relativt bra då det är Mousesports, Astralis samt Furia.

I tisdags mötte de BIG i sin initiala match i Flashpoint. Det var till en början väldigt jämnt och BIG fick en relativt bra ledning i halvtid med 10-5. Comp kom tillbaka snabbt och gjorde ställningen 11-11. BIG fick dock övertaget i kartan och lyckades stänga den med 16-14. Complexity såg ut att ta tillbaka det direkt på Dust2 när de körde på och tog en ledning med 5-0. Efter det, not so much. De fick endast tre rundor till på hela kartan och de förlorade 8-16.

Dagens speltips

Trots att båda lagen har haft det relativt tufft nyligen, har kalibern på lagen de mött varit väldigt annorlunda. Fnatic har mött tier 2-3 lag och haft massiva problem och endast vunnit knappa hälften av sina matcher. Complexity har förlorat många 0-2 matcher emot Tier 1 lag, men de har alltid gjort det jämnt på minst en av kartorna.

Fnatics statistik på alla kartor är fruktansvärda, men laget är en bra matchup för Complexity som permabannar den kartan svenskarna hittills spelar mest.

Därför väljer jag att spela på Complexity -1.5 i Karthandikapp till oddset 2.20 hos Bet365 (2.5units)

Lycka till med era spel!

/ David

Fastbet
100% insättningsbonus upp till 1000 kr
  • Snabba insättningar
  • Bankid
  • Bra spelutbud
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Fastbet
Lanserat:
juli, 2024
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Fastbets ledord är att du skall komma igång snabbt, att du skall kunna få dina uttag utbetalda snabbt och säkert samt att du skall slippa allt som har med ordet krångel att göra. Vi på Läktaren har granskat om detta stämmer hos Fastbet och skrivit en recension. Läs vidare för att se om detta är en bettingsida för dig.
Välkomstbonus - Betting
100% insättningsbonus upp till 1000 kr
Omsättningskrav: 4x