Speltips

Match/event
Evil Geniuses vs G2
Datum
08/02 - 2021
Matchstart
19:30
Spelbolag
Spel
Ö 2.5 kartor & G2 vinner 2-1
Odds
2.10 & 3.50
Rygga Spelet
Speltips esport

Evil Geniuses vs G2

Esport Speltips
David Holmqvist
Publicerad: 8 februari, 2021

Dags för grupp B i BLAST Premier efter att det blivit relativt chockande resultat i grupp A! NiP dominerade gruppen tidigt och vann två snabba möten mot Astralis samt BIG. I decidermatchen så vann BIG över Astralis och slog ut dem och gick tillsammans med den svenska linan, vidare till Finals! I denna grupp är Vitality och G2 favoriter, men Complexity gjorde en bra run förra året i liknande turnering samt att Evil Geniuses har skrällpotential!

Evil Geniuses tuffa resultat i Dreamhack Open

Första matchen slutade i en vinst för Evil Geniuses när de mötte FunPlus Phoenix. En väldigt jämn match trots att det blev 2-0 där den första kartan slutade efter overtime och den andra, FPP kartval, slutade 16-13. Vinnarmötet emot BIG såg bra ut tidigt när de vann första kartan, men efteråt så var det två väldigt ”klara” förluster för EG och de var tvungna att spela decider-matchen emot FPP igen!

Denna gången såg det väldigt annorlunda ut. EG som tidigare vunnit väldigt jämna kartor, tappade det helt och hållet! FPP vann sitt eget kartval på Nuke med 16-3 och följde även upp med en extremt bra andra karta som slutade 16-8 i FunPlus Phoenix fördel! I en turnering där EG var stora favoriter tillsammans med BIG åkte de ut på 5-6e plats av åtta lag och MÅSTE få ett bra resultat i denna turnering för att Europatrippens första del inte ska ha blivit helt värdelös.

G2 har haft det tufft sen NiKo joinade!

Första turneringen gick bra där de kvalade till Finals i föregående Blast turnering, men efter det har de inte presterat som de önskat! Tre raka turneringar där de kommit på nästsistaplats och trots att de hade ett väldigt lovande break, förlorade de två av tre möten i deras enda turnering detta år! Det är lätt att tro att problemet ligger hos den nya spelaren, men han har varit den spelare som presterat bäst i laget och det är helt enkelt inte kemin som, hittills, fungerat!

De kliver in i detta ”kval” med ett måsteresultat, top 2. Det spelar ingen roll ifall de kommer etta eller tvåa då båda lagen går vidare, men allt annat än kvalificering är katastrof.

Dagens speltips

Trots att favoritskapet ligger hos G2 tror jag att matchen kan bli relativt jämn! Evil Geniuses är relativt bra på kartor som G2 har haft problem med, och vice versa. En tredje karta ser trolig ut i mina ögon och väl där ligger favoritskapet definitivt hos G2.

Därför väljer jag att spela på Ö 2.5 kartor till oddset 2.10 hos William Hill (2.5units)

Att G2 vinner mötet med 2-1 till oddset 3.50 hos William Hill (1unit)

Lycka till med era spel!

/ David

William Hill
500 kr Free Bet
  • Betting & Casino
  • Två Bonusar
  • Stort Spelutbud
18+ Endast giltigt för nya spelare med första insättning på Min. 200kr - Omsätt första insättning 1 gång för att erhålla Free Bet Bonus - Regler och Villkor gäller Stödlinjen - Spelpaus - Ev. vinster från Free Bet är Omsättningsfria - Spela Ansvarsfullt - Gilltig i 60 dagar. , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - William Hill
Lanserat:
april, 2005
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
100:-
Betyg:
4.9/5
Introduktion
William hill är ett av de äldsta spelbolagen som finns, grundat redan 1934 i London. Mycket har hänt sedan dess och William Hill är numera en av de ledande operatörerna på spelmarknaden världen över. William Hill fick svensk spellicens 2019 och har verkat i Sverige sedan dess.
Välkomstbonus - Betting
500 kr Free Bet
Omsättningskrav: 1x
Unibet
Free bet 100 kr
  • Bra sportsbook
  • Två olika bonusar
  • Svensk kundtjänst
18+, Spela ansvarsfullt, www.stodlinjen.se , Regler & Villkor gäller
Snabbfakta
Fakta - Unibet
Lanserat:
januari, 1999
Svensk licens:
Yes
Live chatt:
Yes
BankID:
Yes
Spela med kr:
Yes
Min insättning:
200:-
Betyg:
4.2/5
Introduktion
Unibet är en av pionjärerna när det kommer till online betting och har sedan grundandet 1997 legat i framkant på spelmarknaden i världen. Förutom svenska spel så är Unibet störst i Sverige inom odds och betting
Välkomstbonus - Betting
Free bet 100 kr
Omsättningskrav: 0x